12 de setembre 2006

MATEMÀTIQUES RECREATIVES


El Bloc va obtindre en les passades eleccions autonòmiques 114.000 vots i EUPV 154.000 vots. A l'hora de pactar una coalició per a les pròximes autonòmiques EUPV proposa donar-li al Bloc 2 dels 10 diputats que es podrien aconseguir. El motiu és que li donen als vots un valor secundari.

Doncs bé, entrem en el terreny d'EU, deixem els vots a banda i parlem de representació institucional: en les passades eleccions municipals el Bloc va aconseguir al País Valencià el 5'4 per cent dels regidors i EU només el 3'1 per cent.

Pregunta: Si EU i el Bloc es plantejaren la realització d'una coalició per a les eleccions municipals, com haurien de repartir-se els regidors atenent als criteris emprats per EU en les autonòmiques per repartir-se els diputats? Resposta: El Bloc hauria de tindre, almenys, el triple de regidors que EU.

Conclusió: EU diu que està en contra del cinc per cent, però se n'aprofita d'eixa anormalitat democràtica tot el que pot. Dit d'un altra manera: EU no vol cap pacte, el que pretén és fer-li pagar al Bloc un peatge més gran que el que imposa Aumar en l'autopista AP-7. La prova és que si fora suficient el tres per cent per entrar en les Corts, EU no faria els plantejaments que fa.