13 de setembre 2006

GLÒRIA, QUÈ ENS DIUS?


La coordinadora general d’EU Glòria Marcos raona malament, però s’explica bé, la qual cosa fa que s’entenga fàcilment el mal que raona. Per això resulta tan esclaridora l’entrevista que hui publica el diari Levante.

En ella, Marcos afirma que si Esquerra Republicana renuncia a coaligar-se amb EU en les pròximes eleccions autonòmiques, l’escó que li ofereixen no passarà al Bloc, sinó que l’oferiran a algun moviment social. Amb la qual cosa deixa meridianament clar que l’importa un rave que els de Morera entren o no en el pacte. El més greu però, no és que l’importe un rave el Bloc, sinó que també l’importa un rave el que pensa la meitat d’EU que s’ha pronunciat clarament i formalment a favor d’oferi-li tres llocs d’eixida al Bloc.

Sumar o guanyar per la mínima

Un partit tan plural i complicat com EU es mereixeria tindre al capdavant una persona més ponderada. Una especialista en equilibris i no en enderrocs. Una dirigent que busque sumar dins i fora de la seua formació política i no guanyar per la mínima. I no hi ha que ser molt llestos per saber que EU, durant molts anys ha cremat més energies en lluites interns que en polítiques actives.

Glòria Marcos raona malament quan presenta els moviments socials com una mena de succedani d’Esquerra Republicana.

Gloria Marcos raona malament quan planteja l’oferiment del pacte al Bloc com un favor – una mostra de generositat, diu ella - perquè, cas de ser-ho, ho és en la mesura que hi ha una antidemocràtica barrera del cinc per cent i no es qüestió d’aprofitar-se’n d’això.

El vot útil

Gloria Marcos raona malament quan diu que “el objectivo no solo es derrotar al PP. Si no conseguimos un pacto que nos lleve a un nuevo ciclo político, no solo no derrotaremos al PP sinó que favoreceremos el voto útil al PSPV”. I raona malament perquè la gent que ha pactat per ella amb els nacionalistes, reconeix que no hi ha hagut cap problema a l’hora de negociar el programa. I continua raonant de manera errònia quan li preocupa el vot útil al PSPV i no sembla preocupar-li la majoria absoluta del PP

Per suposat, raona malament quan pensa que els seus plantejaments són la millor recepta contra el vot útil al PSPV. Perquè l’únic que realment afavoreix el vot útil a favor del PSPV és que EU i el Bloc siguen incapaços d’entendre’s. I encara afavoreix més el vot útil al PSPV que els votants comproven la incapacitat d’EU per pactar un futur govern amb els socialistes i enderrocar, així, al PP.

9 Comments:

At 20:25, Anonymous Anònim diu...

Xe, aneu a pactar amb el PSOE i deixeu en pau als "comunistes", collons, que doneu més pel cul...

 
At 20:59, Anonymous Anònim diu...

Es el que em faltava per saber. Qué passa que els comunistes també estan en contra dels maricons?. Pensava que això ja ho havieu superat

 
At 21:02, Anonymous Anònim diu...

Vaig a xivar-me al Frutos, que serà antinacionalista, però no homòfob !

 
At 21:07, Anonymous Anònim diu...

No m'agradaria que este blog que considere seriós i interessant acabara ple de desqualificacions. Es millor que continuen en la línia de raonar. Participar si però en la línia del blog

 
At 01:51, Anonymous Anònim diu...

Molt interessant el blog, sí senyor! Per tal d'evitar diàlegs absurds us recomane que desactiveu l'opció de permetre comentaris anònims. No soluciona el problema però l'esmorteïx una mica.

Us he afegit a la meua llista d'enllaços. Ànim!

 
At 16:41, Anonymous Anònim diu...

Crec que és molt important que s'entenguen EUPV i BLOC. El que no puc entrendre és com pot EUPV oferir un escó a ERPV quan aquest no té ni un 0,5 dels vots i el BLOC amb quasi un 5% dels vots només li'n oferisquen 2. I el que més em reventa és que si ERPV no vol l'escó ¿ per que no se li passa al BLOC ?. ¿ Per què no es treballa pel País VAlencià d'una puta vegada ja ? Qui perdem som nosaltres com sempre !! ¿ I estos són quin reclamen baixar el sostre electoral al 3% per a que siga més just i democràtic? Doncs vaja exemple que donen !! Este és el problema de l'esquerra, sempre ha estat dividida i cada cop crec menys amb els polítics. Tirem fora ja al PP dels collons xe !! Junts ho podem aconseguir !! Si el que realment importa és el País Valencià, hem d'anar junts al 2007 i és molt senzill, al BLOC li correxponen per percentatge 3 escons així que ¿ per què continuar fent la ma ? Des d'ací sent les rialles de la dreta hòstia !!

 
At 20:16, Anonymous Anònim diu...

Mireu, actituds com la d'aquesta senyora són típiques del franquisme sociològic que pateix fins i tot l'esquerra més esquerra.

Perquè en lloc d'atenir-se al que diu el sentit comú i a les matemàtiques, cosa que suposaria atorgar al Bloc els 3 escons que li corresponen per nombre de votants, el que fa és manifestar una prepotència i una suficiència que no s'adiuen gens amb el suposat caràcter "solidari", paraula que tant agrada emprar a la formació política a què pertany.

A més, com s'ha dit, si el 5% és una ignomínia democràtica, com és que aquesta senyora, i per extensió el seu partit, estan tractant d'aprofitar-se'n tan descaradament?

És clar que si continuen així de tossuts, una vegada descartada la possibilitat de tenir representació com cal amb EU, res millor per al Bloc que no pactar-hi, ja que això potser perjudicarà més EU, que veurà com de fora de la realitat està, que no pas al Bloc, que fotut ja està fotut, sempre ho ha estat.

I els esquerrans valencianistes, ja triaran qui voten.

De manera que el que cal, de part del Bloc, és aproximar-se a aquell a qui li puga garantir representació, que no és cap altre que el PSOE, ja que de PSPV en té ben poquet: això vindria bé al PSOE, que es donaria un aire més valencianista. És una opció que el Bloc, si més no, hauria d'explorar seriosament.

 
At 13:52, Anonymous Anònim diu...

SICERAMENT, CREC QUE AL FINAL POT ESCLATAR EU,I PODEM VORER A SALVADOR MOLLA I JOAN RIBO DE CANDIDATS AL BLOC, I SI NO AL TEMPS.

 
At 14:36, Anonymous Anònim diu...

El que cal és fer l'acord.
L'autoritarisme i l'hipocresía de Gloria Marcos ha de rectificar-se i s'ha de trobar un punt de trobada on també el BLOC pose de la seua part, i els Verds i la resta també.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home