18 de setembre 2006

DEU RAONS


El Bloc no hauria de perdre ni un segon plantejant-se la possibilitat d’algun tipus de pacte electoral amb els socialistes i centrar-se en preparar una campanya en solitari si, desgraciadament, falla l’acord amb EU. Hi ha moltes raons per oblidar-se del PSPV, però nosaltres només en donarem deu:

1- És impensable que el PSPV accepte posar al costat de les seues sigles les del Bloc, per la qual cosa els candidats nacionalistes anirien de comparses en “la” llista socialista.
2- Electoralment els socialistes no millorarien resultats amb la inclusió dels candidats del Bloc perquè hi ha una quantitat significativa de votants del PSPV que acceptarien un futur pacte de govern, però mai un de tipus preelectoral.
3- La incidència que tindria el Bloc en l’elaboració del programa i la campanya electoral seria nul.la.
4- Podria provocar en el Bloc una història molt semblant a la que es va produir entre UV i el PP.
5- Donaria la raó al sector més intransigent d’EU a l’hora d’afirmar que el que buscava el Bloc al voler pactar amb ells no era aconseguir tres diputats nacionalistes, sinó infiltrar en les seues files tres submarins del PSPV.
6- Donaria una excusa al sector autista d’EU per continuar amb la mateixa política autista.
7- Difícilment podria il.lusionar ningú, ja que no seria fruit d’una opció buscada i volguda, sinó de la impotència.
8- Es tracta d’un pacte que hipotecaria futures eleccions autonòmiques.
9- Crearia un conflicte intern en el Bloc del que únicament es beneficiarien el PSPV i Esquerra Republicana.
10- Visualitzaria que el PSPV no és una alternativa de govern.

3 Comments:

At 17:25, Anonymous Anònim diu...

Impecable. Les úniques opcions pel BLOC són un acord "creïble" amb EU o anar a soles. Ls resta és perdre el temps i la cartera...

 
At 13:32, Anonymous Anònim diu...

O no. És acceptar els numeros 5 de cada demarcació, com independents, fent campanya a part. Els diputats seurien fora del grup del PSOE. No és fàcil, obviament, però si el PSOE fa números (i els està fent) i veu que una opció així no li fa perdre vots, sinó que suma, i que damunt deixa fora de les Corts EU, ja vorem si fa o no fa l'oferta oficialment. Si a la gent se li explica que EU no ha permés un pacte a l'esquerra de PSOE, i que el PSOE, que no vol que es perga cap vot i blablabla, ha decidit ser generós amb el BLOC... Si se li explica que son vots per agarantir fer fora al PP, i això arriba a tota eixa gent que ja ha dit que pensava votar al pacte, però que l'actitud d'EU és mesquina, i la del BLOC de queixar-se només per un escó no ho és menys, l'ha decidit a votar PSOE; en eixe cas, el PSOE pot arreplegar-ho tot, el BLOC traure tallada, i EU quedar-se fora de les Corts.
Dificil. També era dificil imaginar a Anguita parlar de sorpaso i fent la pinça amb el PP i mira si ho vam vore

 
At 13:49, Anonymous Anònim diu...

Flipe.
1. Anirien com independents, si finalment no podien posar-se les sigles BLOC entre parentesi, al costat de cada candidat.
2. És una valoració personal. Si expliquen que no volen que es perga cap vot, quedarien be amb alguns sectors de possibles votants.
3. En el programa seria tan nul.la com ara. En la campanya no. Podrien fer campanya pel seu costat demanant el vot al PSOE sense haver de compartir mitins.
4. En absolut. Es tractaria d'un pacte puntual del que tots dos actors sabrien tirar-li la culpa a EU.
5.Si mai algú ha dit o pensat això, és estar molt malament, la veritat. El BLOC volia tindre els seus diputats, no submarins del PSOE. PErò quina rucada! Si al BLOC se'ls acusa de tindre acords amb el PP a alguns llocs! Qui son submarins dels socialistes son EU que juren en arameu que només pactaran amb el PSOE i que en cap cas els seus vots, ni per abstenció, permetran que governe el PP. Per a què calen diputats d'EU que passe el que passe votaran segur a Pla? Siguem serios. En qualsevol cas, si això pensa alguna gent d'EU és el problema d'EU no del BLOC.
6. Les politiques d'EU autistes o no, son un problema d'EU. El BLOC no és psiquiatra, és un partit politic. Ja s'ho farà EU. Si el BLOC trau tallada amb el PSOE, seria suicida no arribar a acords.
7. Podria il·lusionar gent. Aquells qui dubten del BLOC tindrien clar que recolzaria a Pla. Els frustrats per la negativa d'EU a pactar, que veien com tots els vots podien perdre's, vorien una opció. Els votants del BLOC que finalment mai gosen votar-lo per si queda fora, votarien amb il·lusió d'aconseguir tres escons. Seria el vot que reil·lusionaria els possibles votants, decebuts per l'actitud d'EU. Seria EU qui perdria tot protagonisme.
8. No veig perquè. El pacte amb EU també ho faria? Quin argument és eixe. És una solució puntual per un problema puntual (fer fora al PP), i és l'única solució perquè EU ha frustrat l'altra.
9. No cregues. Els que estan en contra del pacte amb EU, mai no han posat en dubte la necessitat d'acords postelectorals amb el PSOE. Tot el contrari. El BLOC treballaria amb il·lusió renovada en vore que tindrien resultats segurs. Cosa que no garanteix un acord amb EU. En les condicions ofertades, només hi hauria un diputat del BLOC, el segón per València. Els segón per Castelló no ix.
10.Per què?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home