19 de setembre 2006

GENEROSITAT

Es tracta de la paraula predilecta de la coordinadora general d’EU, Glòria Marcos, a l’hora de definir la proposta de llista electoral que ha fet al Bloc. Un terme que sembla més relacionat amb la moral que amb la política.
Si la generositat fóra aplicable a la política no hi ha dubte que el partit més generós del món seria el Partit Comunista que ha convertit a Glòria Marcos en coordinadora general d’EU a pesar que la família política que ella representa cap dins d’un taxi. Però això no toca explicar-ho ací.
La política és un altra cosa. Bàsicament, una barreja d’ideologia i pragmatisme.
L’objectiu de tot partit és aconseguir el poder per aplicar el seu programa que, en el cas de l’esquerra, és de transformació social. I això s’aconsegueix de dues maneres: guanyant les eleccions, o convertint-se en un partit frontissa. Això hauria d’entendre-ho Glòria Marcos perquè ella, malgrat no haver guanyat les eleccions en EU, és la coordinadora general.
El que està en joc en les pròximes eleccions no és que les formacions progressistes guanyen alguns diputats, sinó que guanyen la Generalitat. I una de les principals mesures per aconseguir-ho és que no es perden vots. Per exemple, el 4’9 per cent que representa el Bloc. EU pensa el mateix o continua pensant allò de “contra Franco vivíamos mejor?” Prefereix forçar polítiques progressistes des del govern o viure plàcidament en l’oposició?