20 de setembre 2006

TREBALL FRACCIONAL

Fa uns dies, manifestàvem la nostra confiança en els intents de mediació que estan fent alguns membres d’EU per desblocar l’actual situació. Entre ells, l’anterior coordinador general d’EU, Joan Ribó. La esperança sembla infundada. El secretari de Formació i Debat del PCPV, Rafael Pla, els ha acusat de no respectar els acords i de donar una imatge de divisió d’EUPV. A Pasqual Mollà l’acusa d’actuar de forma deslleial, d’interir en la comissió negociadora i de voler capgirar l’acord del Consell Nacional a través d’un referèndum “aliè a les previsions estatutàries”. I per suposat afirma que la distribució de la llista electoral que va aprovar el Consell Nacional té “caràcter definitiu”.
No paga la pena continuar explicant un text que no aporta idees, sinó amenaces contra tots aquells que intenten treballar pel pacte. És el més ranci del PC. No s’estanyen si en els pròxims dies demana mesures disciplinàries contra Ribó, Mollà i altres sota l’acusació de fer “treball fraccional”, com en els bons temps. De fet, ja ho ha insinuat.
Segurament Pla ha interpretat malament a Raimon quan cantava que “qui perd els orígens, perd la identitat”. El cantant feia una crida a fer país i a fer futur, no a fosilitzar-se.

1 Comments:

At 17:14, Anonymous Anònim diu...

A veure si ho aclarim: EUPV no és un partit, sinó un moviment polític i social plural i alternatiu d'esquerres, que conté diferents Partits i corrents. Per tant, parlar de "treball fraccional" al seu si no tindria cap sentit.
Per altra banda, a EiP els demanaria la mateixa lleialtat envers EUPV que la que té el BES envers el BNV, per exemple. En altre cas, ningú va a demanar mesures administratives o disciplinàries. I en tot cas, seran les bases d'EUPV, en la propera Assemblea, les que traurien conseqüències polítiques. Tant de bó puguem arribar a l'Assemblea units des de la lleialtat de tothom: això seria bó per a EUPV i per al conjunt de l'esquerra del País Valencià.
Pel que fa a Joan Ribó, ningú va a demanar tampoc mesures disciplinàries. L'únic que hem dit és que el fet d'actuar en contra de les posicions del PCPV essent membre del PCPV no acredita per a actuar d'intermediari. Joan Ribó podrà defensar les seues posicions lliurement, com ha fet fins ara, però el PCPV intentarà arribar per si mateix a acords amb les diferents corrents i sensibilitats d'EUPV, sense necessitat d'intermediaris que no son tals.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home