26 de setembre 2006

FUMANDO ESPERO AL HOMBRE QUE MÁS QUIERO


L'actitud del Bloc d'ajornar les negociacions amb EU no presagia cosa bona. La situació no està per perdre temps i els arguments dels nacionalistes no són gens convincents.

Enric Morera argumenta que abans de continuar endavant vol que, dissabte que ve, el seu Consell Nacional es pronuncie en contra de la proposta d'EU. Un objectiu ben fàcil d'aconseguir ja que l'oferta que els han fet és ben difícil d'assumir.

A efectes pràctics, el pronunciament del Consell Nacional del Bloc no farà altra cosa que tancar les poques possibilitats que queden de fer viable el pacte. És això el que es pretén?. Ja sabem que EU va utilitzar el seu Consell Nacional per tancar portes, però això no justifica que el Bloc continue pel mateix camí.

Morera tindrà el seu minut de glòria escoltant unanimitats i clamors contra la dignitat ofesa, però corre el risc de passar-se quatre anys plorant l'oportunitat perduda.

Ha arribat el moment de jugar l'última carta. I aquesta, que caldria jugar-la d'ací al dissabte, passa, en el cas d'EU, per fer una lectura forçada, però no contradictòria, dels acords del seu Consell Nacional. I per part del Bloc, assumir una lectura forçada, però no contradictòria, del que significa obtindre tres diputats reals tenint-ne formalment dos. Ni es pot arribar més lluny, ni s'haurien de quedar més prop. Això sí: assumint que la proposta que plantegem trindrà un cost polític tant per Marcos com per Morera. Que s'obliden d'unanimitats.

3 Comments:

At 13:59, Anonymous Anònim diu...

No sé per què tantes menjades de tarro. La majoria d'EU no vol pacte, això s'ha evidenciat fent una proposta que sabien que no es podia assumir. A més, si ara hi ha pacte, no serà gens creïble, la il·lusió ha estat balafiada, per tant no veig que siga tan recomanable a hores d'ara eixe acord.

Davant aquest nou escenari, tots els partits intentaran traure profit d'aquesta estúpida decisió d'EU, tots, des del PP al PSOE, passant pel Bloc i els Verds, i, EU, per la seua banda, intentarà no desfer-se abans que arribe el 27 de maig de l'any que ve, cosa molt complicada.

O siga, que seguim com sempre: si hi ha trasvàs de vots del PP al PSOE i el Bloc entra a Les Corts, hi haurà canvi, i si no... Doncs res, felicitarem Glòria Marcos i companyia per la seua "brillant" visió política.

 
At 09:02, Anonymous Anònim diu...

Doncs sembla que Morera no fa cas als consells d'aquesta web:

Publicat en Las Provincias, 27/09/06:

El Bloc exige a EU el dos por Alicante para pactar en 2007

El Bloc exige nuevas condiciones a Esquerra Unida para formalizar una coalición de cara a las elecciones autonómicas de 2007. El líder de la formación nacionalista, Enric Morera, exigió ayer el número dos de la lista autonómica por Alicante. Morera advirtió al mismo tiempo de que no aceptará imposiciones de EU.

Para el secretario general del Bloc, es el partido que lidera Glòria Marcos el que tiene “la pelota en su tejado”. Morera reclamó a EU que rectifique sus posiciones y que plantee unas bases “creíbles” para la negociación. Los nacionalistas no se oponen a que EU ceda el número tres de la lista a un independiente, “pero nosotros exigimos el dos. Sí es así, el artículo se podría cerrar rápidamente”.

Morera reiteró que no va a aceptar ninguna imposición de EU sobre el nombre de los candidatos. El número uno del Bloc advirtió a la formación de Marcos de que los electores “no perdonarán a aquellos que frustren las posibilidades de cambio. A pesar de las negociaciones, Morera señaló que en el Bloc “no vamos a estar parados”.

El PSPV, descartado
Un pacto con el PSPV –la vía alternativa al pacto con Esquerra Unida– también fue descartada. Morera aseguró que el acuerdo con los socialistas “está descartado a nivel autonómico y local, porque no tenemos interés de pactar con un partido que ha cerrado con el PP un estatuto de vergüenza”.

Este rechazo inicial a los socialistas valencianos es sólo de carácter electoral. En cambio, la visión es distinta una vez se celebren los comicios el último domingo de mayo de 2007.

Los nacionalistas estarían dispuestos a formar una coalición de gobierno si el PP no logra la mayoría absoluta y hay posibilidades de gobernar con el PSPV y Esquerra Unida.

 
At 09:24, Anonymous Anònim diu...

També té carretades de dallonses la lectura que feu! Així que allò que normalment es diu democràcia, que és escoltar les bases del partit, ara és una maniobra dilatòria que no fa esperar res de bo. Home, no fotem! EU diu que no pot parlar abans del seu CN, i ara després de "l'ofertón" diu que els hi hem de contestar correcuites perquè tenen una important reunió la primera setmana de novembre. I el BLOC té un Consell Nacional dissabte, i alguns veuen malament que la direcció del partit escolte les bases. Quina és la raó? Doncs que les bases, previsiblement, diran que tururú a les pretencions d'EU. I com això no agrada, ara ja no cal ser superdemòcrates.
Que EU (no Marcos, no el PC, sinó la totalitat d'EU encara que siga amb un important nombre de vots en contra) s'ha càrregat la il·lusió que alguna gent tenia en el pacte. Així de simple. Ja no té cap sentit. Ja no és creïble. Que les urnes jutjen a uns i altres

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home