22 de setembre 2006

EL VIRUS REVISIONISTA


Hi ha un sector d'EU que viu aterrit davant la possibilitat - llunyana però real - que l'esquerra guanye les pròximes eleccions autonòmiques. Perquè per guanyar-les, primer caldria pactar amb el Bloc, cosa que exigeix fer alguna concessió. Després, caldria, si ve al cas, negociar amb el PSPV, que exigiria encara més concessions. Posteriorment, podria plantejar-se una possible entrada en un govern de coalició que obligaria a fer a una nova rebaixa en els plantejaments. I finalment, vindria la gestió del dia a dia que ja seria la renuncia total, el triomf del virus revisionista.
Són els que pensen que, o es prenen els quarters d'hivern, o res. Ho plantegen com una alternativa, però aquesta, en realitat, no existeix perquè és una simple aposta pel res. Això sí: adornada de grans paraules. Grans paraules com que el PP i el PSOE són la mateixa cosa, una afirmació que decoren amb molta grandiloqüència, però que només és un cant al meninfotisme.
Resumint, són persones que venen a dir que es comença ficant-se un nacionalista en el llit , es continua ballant un passdoble amb un socialdemòcrata i, a poc que et descuides, ja t'han fotut i t'han anomenat Director General en la Conselleria de Treball. I ho pensen amb la mateixa naturalitat que el personatge de Thomas De Quincey en "De l'assassinat considerat com una de les belles arts" afirma, referint-se al progressiu deteriorament de la moral i els costums, que "es comença per cometre un assassinat, se segueix pel robatori i hom acaba bufant-se i faltant a la bona educació".

8 Comments:

At 10:20, Anonymous Anònim diu...

Hi han altres que directament els té tot igual. El mateix els dona fotre deliberadament a la seua pròpia organització, no reconeixer els acords del òrgans de direcció, fer declaracions que escalfen els ànims, i recolzen i riuen a tots aquells que trenquen els acords de les esquerres com ara a Sagunt. No és això companys, no és això. Si de veritat penseu això, i no es a soles una pose preasamblearia, és per a preocupar-se. Espere que no més siguen bufes de pato.

 
At 13:41, Anonymous Anònim diu...

Es el que fa Paco Frutos i el PCE amb Llamazares i IU.

 
At 13:47, Anonymous Anònim diu...

Ahora Gloria Marcos va buscando un candidato para suplir el ridiculo que ha hecho con ERC. Solo hay una condicion: que no sea del BLOC.Patetico.

 
At 20:27, Anonymous Anònim diu...

Clar, el Bloc no té cap por a les renúncies. Avui pot signar amb els ulls tancats un programa d'esquerres, que demà ja el trairà sense escrúpols ni mala consciència. Està acostumat. Ho acaba de fer a Sagunt

 
At 15:03, Anonymous Anònim diu...

SUBSTITUIR ELS FETS PELS PREJUDICIS NO AJUDA A ENTENDRE LES COSES
EUPV és un projecte de convergència política i social d'esquerres, que parteix del respecte a les diferents identitats. Entenem que la gent d'esquerres som molt diversa, però podem unir-nos al voltant d'un programa: mobilitzant-nos al carrer, coaligant-nos per a les eleccions i, si és possible, per a governar. Naturalment, això solament té sentit si és per a canviar les coses, no per a ocupar sillons. Per tant, els acords s'han de fer al voltant de programes (reivindicatius, electorals o de govern). I plantejades les coses així, no tenim cap por per a pactar amb ningú. És més, volem un acord ampli, amb el BNV, Els Verds diversos d'esquerres i ERPV, perqué entenem que aquesta és la única manera de canviar la correlació de forces.
I per cert, clar que el PP (dreta) i el PSOE (centre) no són la mateixa cosa, i tenim clar que per a canviar les coses allò primer és foragitar al PP. Però tenim motius per a no confiar en el PSOE: solament des d'un grup parlamentari fort d'esquerres i una mobilització social sostinguda podrem forçar-los pel camí d'una vertadera alternativa.

 
At 21:39, Anonymous Anònim diu...

Consell Nacional, de programes o de sillons? Què està posant en perill el pacte,el programa o els sillons? Quin és el debat, el programa o els sillons? Però és que no s'adoneu del nivell de misèria del que passa? No s'adoneu de la ràbia que esteu generant amb els vostres infantilismes?

 
At 13:05, Anonymous Anònim diu...

Doncs mira, com jo no he ocupat mai cap silló, no necessite emparar-me en l'anonimat i puc tirar la primera pedra...
En tot cas, si més no per EUPV, el debat no és de "sillons" (s'haveu adonat que en les diferents propostes contemplades EUPV obtindria els mateixos llocs?), sinó del tipus de pacte, que volem ampli, que incloga al màxim de forces i es vincule als moviments socials.
Algun mal pensat podria dir que per al BNV el debat sí és de sillons, però considere que això seria una simplificació inadequada: el que hi ha darrere és la legítima defensa d'un projecte polític. El problema és, en tot cas, com compaginar aquesta defensa d'un projecte a llarg termini amb un projecte compartit a curt termini al qual capia tothom.

 
At 20:51, Anonymous Anònim diu...

Eixe és el problema Pla, que passes dels sillons. Es més còmode teoritzar. Encara que siga en contra de la realitat

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home