25 de setembre 2006

DIPLOMÀCIA VATICANA


El Papa ha demostrat ser un gran diplomàtic. Ja ho hauran comprovat en sentir-lo parlar de Mahoma. Ara sembla que per fer les paus amb els musulmans ha convocat a una reunió alguns dels seus màxims representants. Esperem que per desagraviar-los no els convide a un parell de plats de pernil i mortadel·la. Com poden veure, tot indica que Benet XVI ha estudiat en la mateixa escola que Glòria Marcos.

Este cap de setmana, la coordinadora general d'EU ens ha donat una nova mostra de diplomàcia vaticana: ha dit al diari Levante que “té un candidat independent” per a número tres de la llista d'Alacant que desblocarà les negociacions amb el Bloc. És a dir que “té” una persona que el Bloc considerarà seua, a pesar de ser d'ella. En aquestes circumstàncies no seria d'estranyar que el Bloc arribara a la conclusió que volen vendre-li una cabra. Per si la bajanada fora poca, la coordinadora general d'EU reconeix que encara no ha dit res al Bloc, la qual cosa és tant com afirmar que els de Morera s'han assabentat pel diari. Com explicar-li que així no es promociona un independent?.

Glòria Marcos també ha aprofitat el cap de setmana per publicar un article que firma conjuntament amb la secretària general del PCPV, Marga Sanz. Res que objectar. Per descomptat, hauríem preferit que l'haguera signat amb Pasqual Mollà. I encara més, amb Enric Morera. Glòria, perquè no deixes d'enrocar-te i ens dones alguna alegria, tot i que siga xicoteta?

12 Comments:

At 13:03, Anonymous Anònim diu...

Com voleu que Glòria Marcos li transmeta la proposta al Bloc, si aquest partit es nega a reunir-se amb EU?

 
At 13:19, Anonymous Anònim diu...

Fals, el Bloc només ha dit que ara no pot, que més avant. O és que també s'han de reunir quan diga EU? Ja està bé de tanta prepotència!

 
At 13:35, Anonymous Anònim diu...

Per tant, si el Bloc diu que ARA no pot, és impossible que Glòria els diga ARA quina és la seua proposta. I com que el temps corre, i EU ha de prendre la decisió definitiva el 7 d'octubre, és important cercar ràpidament totes les possibles vies d'acord.

 
At 19:24, Anonymous Anònim diu...

El problema no és que EU es pense que pot marcar el calendari de tot el mon. "Ara m'heu de dir alguna cosa abans del CN de no se quan", "ara m'heu de contestar abans de la reunió de primers de novembre"... el problema no és eixe. El problema és que tu t'ho creus, o ens ho vols fer creure. Si EU té un calendari, el BLOC també en deu tindre un. Supose. I en qualsevol cas, el BLOC el que ha dit és que no és un problema de dates de correr massa o gens, és que si no hi ha un canvi substancial en l'oferta i la possiblitat de negociar, no cal reunió. I abans que Marcos tinga la reunió no pot haver-hi canvi sustancial, o es pensa passar per l'arc de triomf les ressolucions del seu CN? És més, si la reunió de novembre decidira una cosa ben diferent al CN, dimitiria Marcos en vores desautoritzada? O tot plegat és una (mala) estrategia (no) negociadora que li ha eixit com el cul i ara té pors i presses?
No se si hi haurà pacte o no, però la il·lusió de molta gent ja ha estat malbaratada

 
At 20:09, Anonymous Anònim diu...

L'estratègia que ha eixit com el cul ha sigut la del Bloc, que encara no s'ha aclarit si accepta o no el pacte. La proposta d'EU no canviarà perquè l'assemblea ratificarà l'actual direcció, i en qualsevol cas, vull recordar que l'única diferència amb la posició minoritària era el tercer lloc d'Alacant, però mantenint la resta igual (el mateix paper que tant vos desagrada). Haureu de prendre una decisió: o pensar en el País (i de pas en el Bloc, que no té altra opció per entrar en les Corts) o continuar amb l'obsesió sobre què dolenta es Glòria i el PC (i quedar-vos una altra vegada sense diputats).

 
At 20:21, Anonymous Anònim diu...

Jo diria que les diferències són moltes més que les que dius tu, no només el diputat per Alacant. En tot cas, supose que el major problema (és una intuïció només) és la prepotència que ha demostrat la majoria d'EU en tot aquest afer, la mateixa prepotència del comentari penjat a les 20:09.

 
At 20:32, Anonymous Anònim diu...

El Bloc ja ha dit que no accepta eixes imposicions d'EU, però que vol continuar negociant. NEGOCIAR, no sé si algú no sap què vol dir aquesta paraula.

 
At 03:00, Anonymous Anònim diu...

Doncs les negociacions estan tancades

 
At 10:25, Blogger Àlex diu...

Hola:

Vos comuniquem que hem canviat l'adreça del bloc del tripartit valencià, la nova adreça és http://tripartitvalencia.blogspot.com/

Moltes gràcies

Pere Boix
Politòleg

 
At 13:34, Anonymous Anònim diu...

El problema és quin calendari és el més convenient per a bastir una alternativa al País Valencià. En aquest sentit, molta gent pensa (no solament d'EUPV) que seria important que per a la propera manifestació del 9 d'octubre hi hagués si més no un principi d'acord, al voltant del qual començar a aglutinar forces i mobilització social.
Pense hagués estat convenient converses exploratóries abans el Consell Nacional del Bloc, que possibilitaren cercar una via de sortida per a l'acord. A més, això hagués facilitat el protagonisme del Bloc, fent una contraproposta aproximativa pogués ser acceptada per EUPV.
En la seua absència, el Consell Nacional del Bloc té tres opcions:
1) Acceptar directament la proposta d'EUPV (encara que pense que seria el millor que pot fer, sembla poc probable a jutjar per les declaracions prèvies).
2) Fer una proposta transaccional, en la línia del que s'ha estat barallant públicament aquestes setmanes. Això posaria la pilota en el camp d'EUPV, que hauria de contestar, i potser obriria la via de l'acord (però per a facilitar-ho, seria millor que la proposta hagués estar prèviament sondejada en converses exploratòries).
3) Rebutjar de pla la proposta d'EUPV i potser plantejar la que va resultar minoritària al Consell Nacional d'EUPV. Això significaria, en la pràctica, apostar l'acord a un improbable canvi de la correlació de forces en l'Assemblea d'EUPV, i en tot cas a la divisió d'aquesta. En aquest cas, el més probable és que el pacte no reeixira (i si reeixira, ho faria tocat de l'ala). I des d'EUPV s'hauriem de disposar a impulsar el nostre projecte per al 2007, amb el concurs de les forces amb les quals coincidim (en principi, els Verds. 1 i 2).
En tot cas, ara per ara, el BNV té la paraula (i també ERPV, si reconsidera la seua negativa inicial).

 
At 11:44, Anonymous Anònim diu...

En el pun tres del teu escrit afirmes que si hguera un canvi en la correlació de forces en l'assemblea d'EU la formació qudaria dividida i el pacte amb el Bloc podria aprovar-se però eixiria tocat de l'ala.
Vaig a dir-te un secret: si hi ha un canvi en la correlació de forces, EU estarà igual de dividida que ara. I el pacte tampoc estarà més tocat de l'ala que ara.

 
At 17:07, Anonymous Casino Players diu...

Will manage somehow.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home