29 de setembre 2006

L'ESCLETXA

Donem per bo que qualsevol pacte entre EU i el Bloc ha de fer-se a costa de forçar però no contradir flagrantment els acords dels seus òrgans de direcció.

EU va marcar les seues directrius en el Consell Nacional del dia 9 de setembre i son tan restrictives que en la pràctica fan inviable un acord amb el Bloc. L'única escletxa que queda per millorar-lo és la provocada per la renúncia d'Esquerra Republicana. Aquesta renúncia deixa vacant el tercer lloc de la llista per Alacant i per tant obri la porta a una nova interpretació de l'acord.

Des del sector majoritari d'EU s'han encabotat que qualsevol alternativa és millor que donar eixe escó al Bloc. Glòria Marcos, en representació d'eixe sector, ha explicat que l'escó serà per a un independent o el representant d'algun moviment cívic o social. Doncs bé, deixem les coses clares: cedir el tercer lloc de la llista d'Alacant a un independent o representants d'algun moviment cívic o social contradiu tant els acords aprovats pel Consell Nacional d'EU com donar-li'l al Bloc.
Cal recordar que l'acord del Consell Nacional d'EU, deixa ben clar que va dirigit únicament i exclusivament a "forces polítiques" i fins i tot, les delimita amb precisió. Això significa que en les llistes electorals no té cabuda cap persona a títol individual per molt independent o representant dels moviments cívics i socials que siga. L'alternativa del gran independent que amb tant de carinyo està buscant Glòria Marcos va clarament contra el mandat del seu Consell Nacional i per tant, no pot escudar-se en aquest òrgan de direcció a l'hora de plantejar-la. Resumint: es tracta d'una alternativa tan impugnable com seria la de cedir l'escó al Bloc.

Posats a fer filigranes, no seria millor aprofitar l'escletxa que hi ha per tancar problemes en compte d'obrir-ne de nous?.

Això hauria d'entendre-ho Glòria Marcos. I també Pla. Ens referim a Rafael Pla, el secretari de formació del PCPV. L'altre, el Joan Ignasi Pla, encara no li toca entrar en el ball.

4 Comments:

At 14:18, Anonymous Anònim diu...

El que faltava per saber!!

 
At 00:12, Anonymous Anònim diu...

A veure si ho aclarim: l'acord del Consell Nacional d'EUPV proposa reservar tres llocs (5é per València, 3r per Alacant i 4t per Castelló) per a "altres forces", referint-se a ERPV, EV-PV i EV-EE. Però també diu que, si alguna d'aqueste no ho acceptara, EUPV "gestionaria el lloc" corresponent. I es va redactar així per a possibilitar propostes que permetan ampliar (socialment) el pacte, que és del que es tracta. Naturalment, arribats a aquest punt, res impedeix que les gestions d'EUPV incloguen converses amb altres forces, com el BNV, per a buscar alguna persona que no solament tinga la confiança de tots dos, sinó del conjunt del nacionalisme cultural i d'esquerres. Orientats, naturalment, no a obrir un problema nou (?), sinó a resoldre problemes i possibilitar arribar a l'acord ampli que volem. No sé si això serà o no "forçat", però en tot cas no seria contradictori amb el que va aprovar el Consell Nacional d'EUPV, marc en el qual nosaltres s'hem de moure necessàriament per respecte a la seua democràcia interna.

 
At 09:50, Anonymous Anònim diu...

Rafa: no te'n vages per peteneres. L'acord del Consell Nacional no deixa oberta cap porta a buscar "persones". I segons sembla, és mentida que converseu amb el Bloc per buscar eixa persona. Més bé ho feu a esquenes del Bloc. "Tot amb el Bloc però sense el Bloc". Un bonic lema.

 
At 14:25, Anonymous Anònim diu...

"Anonymous" sembla que parla de l'acord del Consell Nacional d'EUPV sense haver-lo llegit. El que no s'enten és perqué s'entesta en afirmar que aquest acord tanca totes les portes, a no ser que vulga:
1) que no hi ha pacte, i/o
2) que EUPV es trenque.

Els que, pel contrari, volem impulsar el pacte des de la unitat d'EUPV i el respecte als seus acords, volem usar canals que el text de l'acord va deixar premeditadament oberts.

Per altra banda, cal recordar que el BNV fa setmanes que no s'ha volgut reunir amb EUPV, cosa que ha ajornat les necessàries converses per a cercar fòrmules de consens.

És en aquest context que cal entendre que des d'EUPV s'ha estat pensant en possibles fòrmules per a aquest consens. Si des del BNV s'ha fet el mateix, tant de bó quan el proper dijous es reunisquen les comissions negociadores troben que hi ha alguna coincidència en les fòrmules que hagen estat barallant per separat...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home