28 de setembre 2006

SINDICAT D'AGREUJATS

A Esquerra Unida cada vegada són més els que es pregunten si pagava la pena crear una nova crisi interna i dur el pacte amb el Bloc a un cul de sac sense trellat ni forrellat. En una paraula, els que reconeixen que la seua formació se n'ha passat tres cantons.

Al Bloc també son més els que se senten ferits per la prepotència d'EU i les piromanies de la seua coordinadora general. Els que opinen que un pacte claudicant no paga la pena perquè només pot conduir a un postpacte insostenible.

Mentrestant, cada vegada s'escolten més altes les queixes dels desenganyats de veure com un acord que es preveia encoratjador s'ha convertit en un mostrari de misèries humanes. Resumint, que si s'ajunten uns i altres, podrien acabar creant un sindicat d'agreujats.

Consola llegir que Enric Morera assegure que el Consell Nacional de dissabte que ve deixarà obertes totes les portes al pacte. S'entén que al dir "totes" es refereix a les poques que queden. Més val així.

La realitat és que l'etapa viscuda ha estat ben poc edificant. Els quadres d'EU i del Bloc farien molt bé polsant l'opinió del seu potencial electorat i dels col.lectius i moviments socials als quals asseguren servir. Però sense farses. Glòria Marcos, en un article que va signar amb la secretaria general del PCPV dissabte passat a Levante, afirmava impunement que l'oferta feta pel seu Consell Nacional al Bloc i la resta de forces polítiques era el resultat de reflexionar amb eixe electorat i eixos col.lectius i moviments. Què sordera! Quin autisme!. Fraga, quan el sorprenien dormint, també es defensava assegurant que estava pensant.

Quan es pretén posar fites per aconseguir el pacte, hom pensa en dades com ara el 9 d'Octubre, però la que finalment podria obrir una nova etapa és la imminent publicació de l'enquesta del CIS referida a la intenció de vot de les pròximes eleccions autonòmiques. És possible que tot continue igual. O pot ser que, com diuen que fa la febra, o cure, o mate.

5 Comments:

At 20:17, Anonymous Anònim diu...

A veure si s'aclarim. Per a EUPV, el pacte no és una premisa. Partim de que tenim tot el dret a impulsar el nostre projecte polític amb les nostres candidatures, i ningú amb una mica de seny hauria de qüestionar aquest dret. Naturalment, reconeguem el mateix dret a les altres forces.

Tanmateix, el Consell Nacional d'EUPV es va pronunciar en favor d'anar a un pacte amb unes determinades característiques; fonamentalment, un pacte ampli amb totes les forces amb les quals es dona una convergència programàtica, per a contribuir a canviar la correlación de forces al País Valencià cap a l'esquerra, allunyant-nos del bipartidisme (no estem, així, per un pacte a 2, restringit a EUPV i el Bloc). La darrera proposta feta corresponia a aquest projecte.
Naturalment, aquest projecte pot ser compartit o no per una o altra força. En cap cas, però, jugariem a la seua desqualificació. I cal demanar una mica de trellat a tothom: no es pot jugar a favor del pacte amb desqualificacions. Les desqualificacions el que fan és reforçar les desconfiances envers el pacte. Si seguim per aquest camí, seria millor oblidar-se de pactes i que cadascú seguisca el seu camí. Per part nostra, amb ple respecte als demés. I no crec que siga molt demanar el mateix respecte.
Dit això, per part d'EUPV les portes del pacte estan obertes. Simplement, hem delimitat el camp en el qual estem disposats a jugar. En principi, sembla haver coincidència amb Els Verds 1 i 2, i estem a l'espera d'altres respostes. Naturalment, no volem imposar res. Simplement, si rebem propostes convergents amb les nostres, entendrem que hi ha voluntat de pacte i podrem continuar treballant cercant el consens. Si les propostes són divergents, entendrem que no hi ha voluntat de pacte i actuarem en conseqüencia. Amb ple respecte a tothom, però sense renunciar al nostre projecte polític. Com tampoc demanem a ningú que renuncie al seu.

 
At 09:35, Anonymous Anònim diu...

Clar que ens aclarim. Per a tu, guanyar les pròximes eleccions no és una premisa i per tant, tampoc té importància pactar o no pactar. No adornes de projecte polític el que és pur mercantilisme. I no ens toques els collons fent afirmacions tan surrealistes com que un pacte EU-Bloc equivaldria a un cant al bipartidisme. En tot el que has escrit no hi ha més ideologia que la que que té la ley de las lentejas, las tomas o las dejas. Per cert, no oblides que la meitat d'EUPV no pensa com tu.

 
At 19:55, Anonymous Anònim diu...

Rafa Pla va de "cruzado" (màgico) i cada vegada diu coses més inconsistents.
Llàstima que Marga Sanz estiga lligada a Pla i el sectari Amadeu. El PC va apanyat.

 
At 00:28, Anonymous Anònim diu...

Doncs, no "anonymous" ni s'aclarís ni sap llegir. Tampoc sap molt de lògica. Que el pacte no siga una premisa (tampoc ho és, malauradament, guanyar les eleccions) no significa que no siga important, no com a premisa, sinó com a conclussió. Però precisament perqué no és una premisa, qualsevol pacte no val, sinó solament aquell que puga canviar la correlació de forces. I la majoria d'EUPV (per tant, més de la meitat) pensa que per a canviar la correlació de forces no és prou un pacte a 2 entre EUPV i Bloc, sinó que cal un pacte més ampli, que així ens permeta allunyar-nos del bipartidisme (és clar que el bipartidisme es refereix al PP i al PSOE, sobreentés que anonymous sembla no haver entés) configurant un grup parlamentari fort d'esquerres que unisca a comunistes, ecosocialistes, verds, nacionalistes d'esquerres, etc.

L'altre anonymous sembla redefinir el concepte de "sectari", que no sé com pot encaixar amb la proposta d'obrir-se a grups minoritaris, articular-se amb moviments socials, etc.

En tot cas, el to d'aquestos "anonymous" me confirma que no són, realmente, massa partidaris d'un pacte real (perquè haurien de voler pactar amb "mercantilistes" i "sectaris"?). Però que no es preocupin, no volem obligar a ningú a pactar. Encara que com nosaltres sí volem pactar no es dediquem a desqualificar als companys amb els qual volem caminar junts.

 
At 21:52, Anonymous Anònim diu...

Pla no t'enfades. Estic d'acord en que no val qualsevol pacte sinó "solament aquell que puga canviar la correlació de forces" Se t'ha oblidat un xicotet detall: que per aconseguir-ho calen vots i que els números només quadren sumant els del Bloc.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home