30 de setembre 2006

OXÍGEN NECESSARI


Amb l'última decisió del seu Consell Nacional, el Bloc reafirma de manera diàfana que està unit en el desig de voler pactar amb EU un acord electoral que contribuisca a deixar el PP en l'oposició. Però una cosa és voler i una altra poder.

La resolució que els nacionalistes han aprovat per una àmplia majoria (86 % dels vots a favor, 4 % en contra i un 10 % d'abstencions) rebutja l'oferta d'EU, però deixa oberta la porta a més converses sobre la base dels resultats electorals. Vist de manera més pragmàtica: la resolució té la virtud de no imposar condicions que facen inviable el pacte. És un pronunciament clar i flexible alhora, requisits perfectes per afrontar unes negociacions amb EU tant complicades com condemnades a continuar. Almenys de moment.

Ara està per vore que el missatge que llancen els nacionalistes siga ben entés per la majoria ajustada (però majoria al cap i a la fi) que al si dels òrgans de direcció d'EU han delimitat un camp de joc extremadament estret per a l'acord.

Fins dissabte que vé, quan EU celebra seu Consell Nacional, hi ha temps per l'esperança, per saber de manera concloent si els sectors més reacis al pacte amb els nacionalistes es tanquen definitivament en banda o, si pel contrari, li donen l'oxígen necessari.