04 d’octubre 2006

GUANYAR PER PRIMERA VEGADA EN LA VIDA

La crida al pacte que feren ahir algunes entitats cíviques valencianes també està avalada per moltíssimes organitzacions, plataformes i col.lectius que no hi eren en la roda de premsa, però que també han fet sentir la seua veu a través d'iniciatives com la recollida de signatures promoguda per Valencians pel Canvi. De fet, no és aventurat afirmar que no hi ha entitat progressista en tot el País Valencià que no done suport a un acord preelectoral d'esquerra. I és lògic que així siga, quan tan palesos son els "retrocessos en matèria de llengua, cultura, ordenació del territori, educació, serveis socials i economia" que s'han produït durant més d'una dècada de desgovern popular.

Aquest diagnòstic també el comparteixen a títol individual milers i milers de persones. Moltes d'elles, tenen l'esperança de "guanyar per primera vegada en la vida" unes eleccions. Són les que tenen consciència que, aquesta vegada, la seua papereta servirà per alguna cosa més que donar testimoni. Són els que, si no s'arriba a l'acord, faran seua la dita que "la frustració condueix a la malenconia" i es quedaran en casa per continuar lamentant-se.

Ninguna de les organitzacions que ahir van comparèixer en roda de premsa ni cap de les que no hi eren, han demanat mai, ni demanen ara, un escó a canvi del seu suport. Ninguna d'elles serà més activa i entusiasta en la defensa d'un canvi en la Generalitat pel fet de tindre un representant en una llista electoral. El que volen és que s'arrepleguen les seues reivindicacions. I confien que així serà. Les desconfiances estan entre EU i el Bloc, no entre les organitzacions que encoratgen al pacte.

Ho tornarem a repetir: la solució per tancar un acord passa perquè el sector majoritari d'EU - insistim, el sector majoritari - prenga la iniciativa d'oferir el tercer lloc per Alacant al Bloc. I les coses estan molt madures per poder fer-ho sense cap complexe i com a punt i final d'una iniciativa que va començar en la recerca d'un independent a seques i que finalment ha acabat en la proposta d'un independent amb carnet del Bloc. Per què no deixar que s'impose el seny i acabar d'una vegada amb les desconfiances?.

11 Comments:

At 14:32, Anonymous Anònim diu...

E!!!

Cal que sigau més respectuosos amb la gent d'Esquerra Unida. Si no pareixeu els descerebrats que us diuen "Valencians pel Càrrec"

Per la Diversitat amb Respecte

 
At 18:55, Anonymous Anònim diu...

No és el sector majoritari d'EUPV qui ha de pegar una passa endavant sinó el minoritari qui ha de renunciar -pel bé del País- a tindre diputats i oferir-li el número tres per Alacant al Bloc renunciant prèviament a tindre càrrecs. Així segur que l'acord està servit.

 
At 19:50, Anonymous Anònim diu...

vaja ganao que s'ha apuntat a fer comentaris!!
raoneu germans, raoneu, que el pacte s'acaba.
i critiqueu amb seny a Esquerra i Pais que segur que teniu algun argument. I deixeu tranquils a Valencians pel Canvi que no saben ni el que es un silló ni una cadira de tissora. No vos tireu rots, argumenteu germans. Com el germà Rafa Pla al qual admire per la seua constància. Jo el llig.

 
At 13:43, Anonymous Anònim diu...

Segur que si el Bloc deixa la seua dependencia de EIP se aplega a un acord. Pense que EIP esta instrumentalizant el "pacte " de cara a l'assamblea de EU, i sera seua la responsabilitat si no se aplega aun pacte, ja que les seues maniobres han posata en perill l'acord

 
At 08:45, Anonymous Anònim diu...

Que poc trellat. Tot-hom sap que EiP treballa per l'acord des de fa mesos. i que el PC i G.Marcos ho han entrebancat tot. La prepotència i el sectarisme els portara a ser residuals.

 
At 14:05, Anonymous Anònim diu...

G. Marcos li te més por a EiP i al BLOC que al PP.
Coses de la vida i de les persones que sols miren per elles.

 
At 16:34, Anonymous Anònim diu...

EiP va estar cridant pel pacte durant messos en el marc d'una política de "acoso y derribo" a la coordinadora. Mentres tant, des del PCPV treballàvem per cimentar el pacte en la mobilització conjunta al correr i en l'acord programàtic. Actualment, tots els sectors d'EUPV, des del PCPV a EiP, estem treballant conjuntament pel pacte oferint fòrmules transaccionals i de consens en el marc de l'acord del Consell Nacional d'EUPV. Aquesta unitat d'EUPV, i no la seua confrontació interna, és una bona base per a construir el pacte. Això me fa tenir més esperances que arribe a bon port. Que Marx i Joan Fuster ens escolten :-) !

 
At 19:45, Anonymous Anònim diu...

En el blog s'afirma que buscar un independent va tant en contra dels acords del Consell Nacional d'EU com donar directament el tres d'Alacant. Pla, podries desmentir-ho?

 
At 20:56, Anonymous Anònim diu...

No se que fan el PC i EIP.
Si se que Marcos denigra als posibles socis cada volta que pot i en públic i d'aquesta manera demostra que no vol l'acord.

 
At 22:00, Anonymous Anònim diu...

Sobre l'acord del Consell Nacional d'EUPV: diu que si alguna força no entra EUPV "gestionarà el lloc". Això dóna la possibilitat de entrar a consensuar un nom (per exempe, un independent vinculat a moviments social-culturals) amb les demés forces. El que no seria compatible amb l'acord del Consell Nacional seria que els negociadors d'EUPV renunciaren a participar en la determinació del nom per al 3r d'Alacant.
S'haureu adonat que jo, intervenint en aquest blog, mai denigre als "possibles socis". Tampoc crec que Gloria ho faça (això sí, entenc que té maça feina per a dedicar temps a debatre en aquest blog).

 
At 11:17, Anonymous Anònim diu...

t'equivoques. Jo he vist G.Marcos renyir, denigrar, acusar,..etc.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home