02 d’octubre 2006

FUM


El debat sobre el tercer escó d'Alacant amaga molt d'artifici. EU no pot donar ni cedir eixe escó, simplement perquè, si no hi ha pacte, no existeix. En termes electorals, només es pot preveure la possibilitat d'aconseguir tres diputats per Alacant a partir d'una coalició EU-Bloc.

Això significa, per exemple, que quan EU es planteja donar el tercer lloc de la llista a un independent, un col.lectiu, una organització, o un altre partit polític, l'únic que ofereix és fum i no un escó.

En aquestes circumstàncies, no té molt de sentit que des d'EU es parle de "generositat". El que està en joc no és donar un escó al Bloc, sinó decidir si es barra el pas al Bloc amb l'objectiu què aquest no l'aconseguisca.

El problema però, és que al barrar el pas al Bloc, també estan barrant-lo als que aposten per tirar fora el PP i crear una nova majoria al parlament valencià. Una majoria que sense el concurs dels nacionalistes frega l'impossible.

10 Comments:

At 12:16, Anonymous Anònim diu...

No senyors/es, des del PCE estan barallant seriosament la idea d'abandona IU, donat la impossibilitat de controlar-lo i la desintegració del projecte; l'únic que uneix als Frutos, alcarazos i demés a IU és el seu sou, sinó ja hagueren donat el pas definitiu cap a la Refundación Comunista, sobre tot EspAÑÑOla, i en eixe intent, volen agarrar d'IU tots els càrrecs institucionals possibles per sobreviure durant la travesia por el desierto.
Ací al País Valencià estan en les mateixes, Marcos, com a membre del PCE sense carnet però fidelment alliçonada, per les seues ànsies prepotent de ser la figurant principal de totes les salses, fa el que el PCE li diu. I ahi està l'intent d'aconseguir els màxims escons possibles d'EU ( en pacte o sense), per a després passar-los a Refundación Comunista de la Gran España. En eixa escisió cronometrada, ni EiP ni Ribó poden ser majoria, ja que deixaria en evidència que la refundación son quatre mataos.
temps al temps

 
At 12:32, Anonymous Anònim diu...

No sigues fantasma. El problema del sector més recalcitrant del PCE no és que vullguen escons i sous, sinó tot el contrari: que passen d'ells. O és que han demanat set escons en compte de sis? Passen de la política real. Ells no fan alternatives: resen. Perquè el seu és una religió.

 
At 12:37, Anonymous Anònim diu...

No se per quina regla de tres en el blog es raonen les coses millor o pitjor i en els comentaris es diuen tantes bestieses. Doncs que quede clar: o el PCE canvia de postura o no hi ha res a fer. I tampoc és qüestió de llançar anatemes. Encara que desfoguen.

 
At 22:02, Anonymous Anònim diu...

Vaja. M'ha agradat especialment este bloc! No m'han agradat algunes desqualificacions a persones que militen en forces progressistes, per molt equivocades que puguen arribar a estar. Tanmateix, desvetllar les fal·làcies és una tasca d'agrair. I molt.

He llegit tot d'una el que he trobat en este bloc, i m'he trobat argumentacions que mostraven clarament el tarannà patrimonialista, això sí, i obert, que tenen de la política a l'esquerra del PSOE, alguns militants del PCE. Tan patrimonialista i obert com per a atrevir-se a repartir escons que no tenen i a prioritzar les preferències sempre que no siguen les del BLOC.

La proporcionalitat electoral d'una possible coalició diu que EU representa el 60% dels vots i el BLOC el 40%. Si afegirem tots els Verds potser aportaren un 10% (canviarien també els altres percentatges, però no només a costa del BLOC). Pel que he pogut llegir fins ara, EU no es mou del 6/10 de representació (ara té 5 diputats, ja que el 6 és Arnal, d'Els Verds, no?) i els 4 diputats de més que entrarien per la presència del BLOC, també els reparteix EU!??

Jo he llegit que el BLOC està dispossat a cedir 1 diputat i quedar-se amb 3. ¿A vore els que diuen ser tan generosos amb els moviments socials i independents diversos d'EU quants diputats estan dispossats a cedir? De moment cap, ja que el repartiment que fan, el fam amb els del BLOC. I, per si de cas, ens recorden que el BLOC no en té cap, sense afegir que gràcies a l'antidemocràtica barrera del 5%, a la qual suposadament s'oposen.

Vinga ja, prou de bromes i més seriositat política, que no ens xuplem el dit. ¿Es vol que el BLOC entre al pacte o no?

Si és que sí, EU tindrà que renunciar a la barrera del 5%, però de veritat no de boqueta; és l'única manera de què el PP perda la majoria absoluta i la resta de grups d'esquerra (verds o com siguen) puguen gaudir de certa representació parlamentària, perquè ja veiem que EU no cedix res, res de res.

Si és que no, continuran venent fum (els escons que no tenen), més o menys com fa el PP amb la situació socioeconòmica del nostre país. I el PP ballarà d'alegria. No seria, però, la primera vegada que el PCE li fa el joc al PP.

 
At 14:02, Anonymous Anònim diu...

1) No sé per què fiquen pel mig al PCE i Paco Frutos, que no tenen ni art ni part, en tot això. Lògicament, el PCPV, com partit nacional valencià integrat en EUPV, si té tot el dret a defensar les seues propostes, que per cert han anat a favor del pacte i no en contra. Els que dieuen que l'eventual oposició al pacte prové del PCPV, simplement no saben el que passa dins EUPV. Les teories conspiratives no solen donar llum sobre els fets, sinó únicament sobre els prejudicis (anticomunistes, en aquest cas) de qui les formula.

2) Com qualsevol persona amb una mica de seny entendrà, els que realment treballen en contra del pacte són els que juguen a les desqualificacions, que l'únic efecte que tenen és incrementar les suspicàcies. O és que algú pot pensar seriosament que desqualificant es pot convèncer als desqualificats?

3) Naturalment, com nosaltres sí estem a favor del pacte, no desqualifiquem al BNV, amb qui volem pactar, i considerem legítimes les seues propostes. El que no podem acceptar és que es negue la legitimitat de les nostres.

4) Una vegada més: el fonament de les nostres propostes és aconseguir un pacte ampli, no reduït a EUPV+BNV i articulat amb els moviments socials, que considerem és la única manera de derrotar al PP, superant el bipartidisme i canviant la correlació de forces.

 
At 21:49, Anonymous Anònim diu...

Jo crec que si EiP renuncia a tindre diputats eu podria donar-li el tercer per Alñacant al Bloc.

 
At 08:53, Anonymous Anònim diu...

Si el PC i Gloria Marcos deixaren de ser tan sectaris es podria sumar molta gent pero sembla que estàn comodes amb el PP.

 
At 14:08, Anonymous Anònim diu...

No es poden demanar peres a l'om.
La prepotència és massa gran per esmenar-la

 
At 16:38, Anonymous Anònim diu...

Voler un pacte ampli és ser sectaris?

 
At 21:32, Anonymous Anònim diu...

Voler un pacte ampli no és ser sectari però demanar un pacte ampli com excusa per no fer-lo sí.Quin col.lectiu no se sentiria representat en una coalició formada per EU, Bloc i Verds?. Si eres capaç de concretar-ho igual et crec. T'assegure que moviments com Escola Valenciana es troben ben representats sense necessitat de tindre un diputat en les Corts. No vos infravaloreu quan vos interessa.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home