09 d’octubre 2006

GUANYEM LES ENQUESTES


Tècnicament, els últims sondejos preelectorals no són un exemple de qualitat demoscòpica. Obtindre conclusions rigoroses a partir d'una mostra de només 1.000 persones enquestades deixa una miqueta que desitjar. Però tampoc ens enganyem.

Políticament, els últims sondejos preelectorals demostren que l'oposició, tota l'oposició, està encara lluny de mobilitzar el seu electorat. El PP, en canvi, sí està "prieta las filas".

Constatat això, que no hauria de sorpendre ningú, per davant hi ha huit mesos de temps per guanyar les enquestes. I això passa, ho repetim una vegada més, perque EU i Bloc siguen capaços d'articular una oferta conjunta que sume fidels habituals i abstencionistes tradicionals, tal com reclama el carrer. Sense això (més la mobilització paral.lela de l'electorat socialista) no hi ha forma de guanyar el país. Siguem-ne conscients. Aquest 9 d'octubre potser que tot estiga encara per fer, per això tot és encara possible... si no ens adormim en tàctiques partidistes de curta volada. Realment ho sabran això Marcos i Morera?

25 Comments:

At 13:44, Anonymous Anònim diu...

Tanta discussió dona guanys al PP.
PC i G. Marcos no ho entenen o prefereixen al PP a compartir el protagonisme. Falses democràtes!

 
At 13:59, Anonymous Anònim diu...

Com ha escrit algú en algun altre lloc...

"La majoria d'EU no vol signar cap pacte i, com que no pot plantejar diferències programàtiques substancials, vol imposar unes condicions en les llistes que sap que són inassumibles. Sí, decisió sobirana, però indecent des del punt de vista polític, des del punt de vista democràtic.

A mi l'espectacle que han organitzat Glòria Marcos, els seus seguidors i la majoria del PCPV amb la història de les llistes, em sembla lamentable. Ara, el que m'ha decebut absolutament, és que una organització política com EU, utilitze l'antidemocràtica barrera del 5% en la seua estratègia "negociadora". Açò sí que és inadmisible!"

 
At 14:24, Anonymous Anònim diu...

Naturalment, EUPV no utilitza la barrera del 5%, contra la qual sempre ha lluitat conseqüentment. Els responsables d'aquesta barrera són el PP i el PSOE, que han pactat l'Estatut i ja veurem si pacten també la Llei Electoral.
Simplement, EUPV ha fet la seua proposta, amb la mateixa legitimitat que el BNV ha fet la seua. Deslegitimar la proposta d'una part sí que no és, certament, una estratègia negociadora racional.
S'adoneu que als missatges anteriors es podria substituir sense problemes "PC i G.Marcos", "la majoria del PCPV" o "La majoria d'EU" per "el BNV" o "la majoria del BNV"?
Naturalment, nosaltres mai anomenariem als dirigents del BNV "Falses demòcrates" o "indecents", precisament perquè volem pactar amb ells. De fet, nosaltras mai voldriem pactar amb "falsos demòcrates". Sensu contrari, qui ens llança aquests epìtetos és clar que no vol pactar amb nosaltres.
De fet, donat el seu anonimat, podem pensar legítimament i lògica que són militants del PP emmascarats que volen atzuzar-nos uns contra altres per a evitar el pacte.

 
At 14:33, Anonymous Anònim diu...

154.000 vots 7 diputats
115.000 vots 2 diputats
altres 1 diputat
On està la decència o la democràcia.

 
At 14:34, Anonymous Anònim diu...

En la veritat absoluta dels dogmàtics del PC i la prepotència de la Sra Marcos.

 
At 14:40, Anonymous Anònim diu...

... la democràcia està en posibilitar al BNV que entre a les corts i que els seus votants no es queden fora, ahi està la democràcia. Això us ho ha facilitat el PP o el PSOE, o UV o ERPV o cap altre partit? Llavors, de moment EU és més democrata que la resta per afavorir que entreu a les Corts. I si no us agrada la proposta, doncs... feu marxa i deixeu d'emprenyar, que ja està bé.

 
At 15:17, Anonymous Anònim diu...

Rafa, admire les teues ganes de debatre però cada vegada compartisc menys els teus arguments. Trobe que la vostra postura no se sosté i que tots ho acabarem pagant car, inclosa EU i el PCPV.

Per la majoria de la gent resulta evident que la direcció d'EU no vol pactar amb el BLOC, però no s'atreveix a dir-ho obertament per por al cost que això els suposaria. Per esta raó, i no una altra, han aprovat unes "condicions" per a pactar amb el BLOC que són una imposició que cap persona de trellat acceptaria mai. I ells ho saben millor que ningú.

Ara, davant les crítiques que els cauen damunt, encara diuen que són més demòcrates que ningú perque sense ells el BLOC es quedaria fora se les Corts. Visca la barrera del 5 % i la coherència!!!

Sense ànim d'insultar ningú, sinó de descriure la situació, d'això se'n diu cinisme. I destruir les esperances de milers de persones de bona fe.

Sóc pessimista. Crec que hores d'ara el pacte EU-BLOC és un negoci ruinós per a les dos parts. Que cadascú es traga a soles les castanyes electorals del foc. No veig cap altra eixida.

 
At 23:09, Anonymous Anònim diu...

Coincidisc amb l'últim anònim (per favor posar-vos nom) excepte en l'últim paràgraf. EL temps passa però hi ha marge de maniobra, i si, crec o imagine com una de les possibilitats que s'anteposa la quota de poder que vol mantindre els independents dins d'EUPV amb la necessitat de canviar realment el panorama al país valència, evidenment tant legítima una proposta com l'altra, a on queda la viabilitat es altra historia. Sobre la forma: El sistema de negociació del BLOC és molt més flexible que el d'EUPV sense entrar en percentatges i això dificulta, per part de EUPV, el propi procés i la seua dinàmica. Sobre el fons: amb dades en la mà el BLOC podria exigir 4 de 10, però esta disposat a no tindre ni un sol cap de cartell i tres diputats i EUPV, no ho oblidem, si saca 6 augmenta 1 diputat sobre els quals té actualment. Són 5, més el diputat verd Carles Arnal, actualment.

 
At 00:17, Anonymous Anònim diu...

Sr. Rafael Pla:

Vol que parlem la veritat o continuem enganyant al personal? Per què, si tant demòcrata és, no diu les coses com són com ho expliquen al seu entorn de confiança?

Com a membre d'EU, i informat per un dirigent del PCPV de la meua comarca, tinc ganes de contar el problema d'una vegada per totes.

Ho va afirmar Glòria Marcos fa un any i continua sent el cavall de batalla: que mai permetria que entre els seus dissidents (EiP) i els diputats del BLOC hi hagués majoria al grup parlamentari.

Comptem: dos diputats per a EiP, dos per al BLOC, un per a un verd que tocaria en justícia a Carles Arnal. En total 5 que no controla el PCPV.

La proposta que caducava el 9 de setembre era el 7-2-1. I fent el saltinbanqui es va forçar un fals 6-2-1-1 encara totalment incomprensible (era millor quedar-se amb el 7-2-1 com explicaré).

A l'esperpent del 6-2-1-1 calia incorporar al preu que fora -regalar un diputat pel morro- a ERPV. El problema és que han dit que no i ara la troca és tan grossa que no se li pot oferir al BLOC el tercer per Alacant perquè
els números no ixen. Sobre l'independent filo-BLOC serà una broma per a què no demanem en l'Assemblea el cap de l'autor de la porcatera on ens hem clavat sense que ningú ens obligarà.

La qüestió de la pluralitat són tot mentides farcides i ara vosté empra allò de la "representació territorial" per justificar la presència de Peris -el doble trànsfuga- perquè si ix Arnal tenen por a no controlar-lo. A Peris, que va ser un dels capitans de la història de Nova Esquerra i la pèrdua del suport aconseguit el 1995 les circumstàncies obliguen a donar-li un premi. Per a morir-se.

Ara només ens queda que el BLOC se senta humiliat per no poder triar un representant per Alacant en lloc d'eixida i que es trenque la negociació. Si n'hi ha una altra eixida per no perdre la majoria del futur grup parlamentari que algú me l'explique. Si pot, clar.

Si no estàvem en situació de promoure cap pacte jo em pregunte: qui ha estat el figura que ens ha clavat en aquesta història?

Pasqual Mollà per a rebentar EUPV després de perdre en desembre de 2003 l'Assemblea és normal que haja fet tot l'espectacle de circ que calga però pregunte: per a que ens hem posat dins d'aquest tinglado si en els fons el pacte només ens porta que problemes?

Si al final no es fa el pacte, què haurem guanyat castigant al BLOC? Alguns electors seus? I el canvi i la confluència de l'esquerra?

Vinga Sr. Pla, valentia i deixem de fer el trapatroles.

 
At 00:34, Anonymous Anònim diu...

Rafael Pla: la majoria d'EU sí utilitza la barrera del 5% de manera indecent des del moment que exigeix (per que és una exigència) mantindre 6 diputats com a mínim. EU pot estar en contra del 5% en teoria, però se n'aprofita dels seus beneficis. Sense eixa barrera, l'Entesa haguera tret 4 diputats l'any 2003 i el Bloc-EV 3 (pots fer tu mateix els números). Només fent servir eixa barrera es pot argumentar també que el primer per Castelló ha d'anar a EU sí o sí (!).
Aquest deuria d'haver estat el punt de partida en les negociacions de les llistes, deixant de banda el 5%.

El més fort és que la resta dels partits accepten eixa imposició indecent de la majoria d'EU i, tot i així, eixa majoria decideix estirar encara més la corda.

El Bloc ha rebaixat les seues posicions fins a uns límits increïbles. Jo si en fora militant o un simpatitzant fidel no podria pair que un militant del Bloc anara de 2 a València i Castelló (a Castelló de 2!) i que per Alacant ens hem de conformar amb un difícil tercer.
No és un pacte creïble i engrescador, no és la manera d'il·lusionar un partit com el Bloc que representa, vulgueu o no vulgueu, el 40% de la coalició.

Jo estic d'acord amb el darrer anònim. Quan la majoria d'EU no vol pacte no crec que siga convenient formalitzar la coalició. Arribarien al dia de les eleccions units?

 
At 08:30, Anonymous Anònim diu...

Ara resulta que una mostra de 1.000 enquestats no és suficient, però en aquest mateix blog (del Bloc?) heu donat confiabilitat a la darrera enquesta del "Boletín de Empresas", que encara era més reduïda, sols perquè deixava a EU pitjor.
El que passa és que la realitat és prou dura, i molts no voleu assumir-la. Per molt de soroll que feu per internet, no sou més d'uns quants centenars els que esteu obsessionats amb l'insult a Glòria i el PC, i la base electoral de cadascú continua sent prou significativa (EU 7%, Bloc 4'5). Així que menys fums, i adoneu-vos que les condicions de la proposta d'EU són les millors que mai vos han oferit, sabent que si la situació fora a l'inrevés, el Bloc mai de la vida hauria volgut pactar amb EU.

 
At 08:58, Anonymous Anònim diu...

Estimada Marina:

Contesta tu el mail on li pregunten a Rafa Pla si tens la suficient valentia política i deixa't de mandangues. Ja en parlarem a l'Assemblea. No dic qui sóc perquè enviareu als peceros contra mi perquiè no puga anar (ja parlarem quan toque de la democràcia interna que només és de boqueta).

COm et sents després de fundir-te a Cardona? Així paguem als qui treballen? Sou uns caradures xiqueta.

Segons el teu darrer post el tema és clar: cal extorsionar al BLOC perquè no obté el 5% sense l'ajuda que fa EUPV (el teu PCPV). Sí senyor, d'això se'n diu democràcia.
Com bramava la imprsentable de Glòria Marcos l'altre dia a Castelló contra els crits pro pacte: o dos o cap.

Posa'ls on vos capien!!

 
At 09:27, Anonymous Anònim diu...

Rafa, el PC va votar a favor del 5% en el primer Estatut. Així que això de que sempre s'ha lluitat contra el 5% no és cert. I dintre d'EU mana, ha manat i manarà el PC. I el dia que no mane adéu EU.
El cas de MArian és el que és. Està a tots els forums possibles fent-se autocampanya. No s'enten massa bé que una persona tan jove puga ser tan sectària, rancuniosa i estar tan rabiosa. Sembla que haguera fet la guerra al costat de la Pasionaria. Malament anem si esta generació de polítcs peceros és tan cavernicola

 
At 09:44, Anonymous Anònim diu...

Cada vegada ho tinc més clar. Això del pacte ha deixat de tindre futur. Només cal llegir algun dels comentaris anteriors per a palpar el nivell de desconfiança al que s'ha arribat. El PP està d'enhorabona. I, desgracidament, tant EU com el Bloc ho pagaran car. Tant EU com el BLOC.

 
At 11:10, Anonymous Anònim diu...

Resultat:
Al PC i Gloria Marcos sols importa la seua paradeta i castigar a la seua disidència.
Al BLOC sols importa la seua presència.
I el País a qui importa?
Sembla que sols als d'EiP als que tots critiquen.

 
At 11:11, Anonymous Anònim diu...

Certament la visió de P.Mollà i altres és la més coherent.

 
At 11:14, Anonymous Anònim diu...

Una miqueta simplista l'anterior comentari, no?

EiP està jugant a aconseguir el poder al si d'EU i usa l'eventual pacte amb el BLOC com a instrument per aconseguir els seus objectius orgànics (igual que l'altre sector d'EU, el PCPV).

Per tant, això de que només a EiP li interessa el país no és cert. No la liem més.

 
At 19:05, Anonymous Anònim diu...

1) Igual es podria concloure que "resulta evident que la direcció del BNV no vol pactar amb EUPV", si no fos que aquestes "evidències" es solen confundir amb els prejudicis de cadascú. De manera que enlloc de fer judicis d'intencions, preferisc continuar treballant per l'acord.
2) Molt coherent: "un verd que tocaria en justícia a Carles Arnal", "regalar un diputat pel morro a EUPV". Al marge de la representativitat de cadascú. A veure si ho aclarim: des de fa messos, EiP ha estat propugnant un pacte EUPV+BNV+Carles Arnal. Sempre li han sobrat ERPV i Els Verds del País Valencià. Pel contrari, la majoria d'EUPV ha aprovat anar a un pacte ampli, no reduït a 2 organitzacions (+1 persona, per molt valuosa que siga).
3) Ningú qüestiona que en l'acord que es pacte EUPV mantinga 6 llocs clars de sortida, de manera que totes les referències al 5% són bufes de pato. La qüestió no és aquesta, sinó quin tipus de pacte es vol.
4) Quan es va promulgar el primer Estatut el PCPV estava dirigint per gent la majoria dels quals es va passar posteriorment al PSOE. No recorde qué es va defensar en cada article, però el que si recorde és que el PCE va votar al Congrés dels Diputats en contra de la versió final de l'Estatut pactada pel PSOE i la UCD. Posteriorment, i des de que es va començar a parlar de la reforma Estatutària fa molts anys, sempre hem defensat la desaparició del 5%. I ho continuem fent. Les referències al 5% no són més que una excusa per a atacar a EUPV.

 
At 19:28, Anonymous Anònim diu...

Com què les referències al 5 % són "bufes de pato" i "una excusa per atacar a EUPV"?

Sense 5 % ni EUPV ni Bloc es plantejarien arribar a algun tipus de pacte. Ni EUPV ni el Bloc.

En segon lloc, espere que a EUPV no li acabe passant el mateix que al CDS: menystenir l'efecte pervers d'eixa barrera i patir-ne després les conseqüències quedant-se fora de les Corts.

 
At 19:44, Anonymous Anònim diu...

Diu Rafa Pla que "Ningú qüestiona que en l'acord que es pacte EUPV mantinga 6 llocs clars de sortida, de manera que totes les referències al 5% són bufes de pato"... Ningú "questiona" dius. Ostres, què fort!

Home, tots són conscients (tots els que volen el pacte, és clar) que s'ha de cedir i accedir a eixos 6 d'eixida segurs és cedir moltíssim, és GENEROSITAT amb majúscules; és donar-li dos diputats debades a EU!

Greu error tanta generositat, com s'ha demostrat... Supose que des del Bloc pensaven que EU volia realment arribar a algun acord, per que si no no entenc tanta ingenuïtat per la seua part.

 
At 03:08, Anonymous Anònim diu...

M'agradaria aclarir unes quantes coses:
1: els dos partits bàsics i imprescindibles per a eixe gran canvi al país valencià són el BLOC i EUPV, i creia que quasi tots els factors de trobada s'havien resolt (programa, sistema de campanya, nom, ect...) excepte eixe tercer lloc per Alacant, s'ha avançat molt i no ha d'afonar-nos esta parada. Nosaltres sempre hem apostat i treballat per eixa aliança, sumant-nos als diferents actes socials i polítics des de fa diversos anys, açò no ve de fa uns pocs mesos.
2: No conec la dinàmica ni el treball intern d'EUPV ni del BLOC, per tant no sóc qui per a jutjar-ho, per això li dic al sr. Plá López que no realitze prejuís dels que son (som) ni els que estan darrere d'un col·lectiu que no coneix, www.elsverds-esquerraecologistapv.org , amb un increment progressiu d'assemblees, amb molts simpatitzants, no tants afiliats i on està la majoria d'històrics del moviment verd. Així li pregue que contrast els seus deficients dades i evite ser tendenciós de forma imprudent. En este tema no m'allargaré mes. Els recomane lligen la nostra resolució política sobre el pacte necessari a la web.
3: El pacte plural: evidentment hi ha dos formes de cristal·litzar un acord, o arribant al mateix els dos pilars principals del mateix o be establint trobades multilaterals, que si ja és difícil arribar entre dos imagine's amb 6 al mateix temps, si no es fiquen també els del "cañamo". Això és menys pràctic i moltíssim mes complicat encara que potser serà molt mes democràtic, otorgant als minories un paper determinant des de l'inici. Però clar si un no vol 4 no arribarien a un acord, com hi ha passat amb el diputat suposadament reservat a ERPV.
4: Hem de fer un exercici d'humilitat perquè som entre tots, la minoria electoral, l'enemic destruïx el nostre país valencià i el bipartidisme pot ser una realitat Donat el grau de frustració que s'està aconseguint.

 
At 18:16, Anonymous Anònim diu...

"Sense 5 % ni EUPV ni Bloc es plantejarien arribar a algun tipus de pacte"?
Home, parla per tú, si únicament vols un pacte de conveniència. No és el nostre cas, i ho vam dir clar des del primer moment: no volem pactar per aritmètiques electorals (habitualment fictícies), sinó sobre la base d'un acord programàtic i unitat d'acció en el carrer. En el moment que aquestes condicions es donen, som els més aferrisats defensors del pacte. Al marge del 5% (recordeu que s'hem pronunciat pel pacte quan les enquestes ens donen per damunt). Si demà el PSOE es plantara davant el PP i aconseguira tumbar el 5% a la Llei Electoral, continuariem defensant el mateix. Naturalment, no podem parlar per altres.

I ull, EUPV mai ha tingut diputats de bades. Si sempre hem tingut diputats en les Corts Valencianes (entre 5 i 10) ha estat pels vots rebuts, en el marc d'una Llei Electoral que ens perjudica per distorsionar la proporcionalitat.

Per cert, companys: tot el meu respecte a Els Verds-EE. Les meues crítiques no anaven cap a vosaltres, sinó amb aquells que argumenten en referència a persones i no a organitzacions. Encara que, per altra banda, molta gent no entenim per què no us reunifiqueu amb Els Verds-PV, una vegada que va restar fora qui va pactar amb el PSOE. Ens simplificaria molt les coses que us posareu d'acord entre vosaltres enlloc de tenir que calibrar des de fora quina organització té major representativitat (dins de l'espai polític Verd, no genèricament dins del moviment ecologista, on també estem EUPV).

 
At 18:41, Anonymous Anònim diu...

Tots els pactes són de conveniència. I més en política. Del que es tracta és de compartir conveniències, es a dir, possibilitats de treballar conjuntament.

Sobre el paper del Psoe, em dol reconéixer que per molt que es planten davant el Pp, no poden tombar a soles el 5 %. Per a canviar això fa falta el concurs de Pp i Psoe. I la dreta no va a suicidar-se.

 
At 23:22, Anonymous Anònim diu...

Molta retòrica i pocs fets.
Hi ha una proposta feta damunt la taula per Esquerra i Pais que no agrada al BLOC ni a EU pero que és la que més s'apropa als dos.
I si s'acceptara?
Entre els primers 10 possibles 6 EU, 3 BLOC 1 Verds.
I anem a votar i a guanyar.

 
At 23:24, Anonymous Anònim diu...

AIXÒ NO ES POT ACCEPTAR!!!!
No veus que seria un acord de consens i del que es tracta és de posar entrebancs per desanimar a la gent i que res canvie.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home