06 d’octubre 2006

MÉS MORAL QUE L'ALCOIÀ


És cert que EU i el Bloc fan la sensació de no acostar postures, però si mirem els fets amb l'optimisme que cal tindre per ser valencians i no morir en l'intent, la pura realitat és que les dues formacions estan tan a prop com a dos cóssos nus que s'abracen.

En la reunió d'ahir, EU va oferir al Bloc que elegira l'independent que volguera per al tercer lloc d'Alacant. Una oferta que, a l'hora de la veritat, permetria als nacionalistes posar en la llista al mateix Enric Morera sempre que en els papers constara, únicament a efectes burocràtics, com independent. Perquè d'això estem parlant: d'un problema que sembla més burocràtic que altra cosa. Que té molt a veure amb les formes i molt poc en el fons de la qüestió. Que sembla més relacionat amb la desconfiança que amb una postura raonada i raonable.

Davant aquesta situació, el Bloc podria prendre el camí que li assenyala el refranyer espanyol i dir allò de dáme pan y llámame tonto. Això però, més que una claudicació, podria convertir-se en un error. Els valencians sabem de sobra els problemes que provoca no dir les coses pel seu nom. Per exemple quan, referint-nos a la nostra llengua, hem d'anomenar-la moltes vegades valencià quan el que volem dir és català.

Posar un independent que no és independent seria un niu de problemes de tota mena. Si cal, en farem una llista.

Estem convençuts que si la direcció d'EU explica bé com s'han desenrotllat les coses des de la passada reunió del Consell Nacional, no tindrà cap problema per justificar demà per què ofereix al Bloc el tercer lloc per Alacant. Però insistim una vegada més: la iniciativa ha de partir del sector majoritari, perquè és l'única manera que no hi haja vencedors i vençuts. És cert que hi ha algun risc de cremar-se en la iniciativa, però si no es corre ara cap risc, quan pagarà la pena assumir-lo?.

Els colors del pacte, ara mateix, no poden ser altres que els de l'Alcoià. Si cal plorar, ja tindre'm temps de sobra.

19 Comments:

At 14:02, Anonymous Anònim diu...

Molt be. No se si seràn capaços o el sectarisme continuara destrossant les esperançes de la gent.

 
At 16:22, Anonymous Anònim diu...

Allò essencial és cercar una persona representativa del nacionalisme cultural i d'esquerres. Sobre la taula està el nom de Vicenç Romans, nacionalista d'esquerres i ex-president d'Escola Valenciana (el seu nom va ser filtrat fa uns dies a El Mundo; no sabem qui el va filtrar, però ens consta que la filtració no va provenir d'EUPV, interessada en la discreció per a possibilitar el consens sobre un nom abans de fer-ho públic).

Cal aclarir que l'acceptació de Vicenç Romans, en principi, estava condicionada al consens d'EUPV i el BNV. No és, per tant, un candidat d'EUPV, encara que EUPV estaria d'acord amb ell per respondre al perfil assenyalat.

La qüestió és: algú pot posar sobre la taula altre nom de la circumpcripció d'Alacant amb la mateixa o més representativitat social de Vicenç Romans entre el nacionalisme cultural i d'esquerres?
No seria una persona com Vicenç Romans l'adequada per a impulsar l'esperança social en el pacte i possibilitar l'èxit electoral per a canviar la correlació de forces al País Valencià?

 
At 17:59, Anonymous Anònim diu...

Aviam, Rafa, que alguns et tenim per una persona intel.ligent.

Com preguntes si "algú pot posar sobre la taula un altre nom de la circumpcripció d'Alacant amb la mateixa o més representativitat social de Vicenç Romans entre el nacionalisme cultural i d'esquerres?"

Clar. El BLOC pot posar desenes de noms damunt la taula. Els que ells consideren més adeqüats.

Però quina "palla mental" (i perdó per la expressió) és eixa de que el 3 per Alacant només pot ser per a un suposat independent i no per al BLOC?

Amb tots els respectes personals, però no tant els polítics (que diria l'altre Pla): Que s'heu begut l'enteniment?

Ningú no entén eixa fina filigrana que intenteu vendre per a justificar la injustificable posició de que el tercer lloc per Alacant no pot ser per al Bloc. Ningú.

Però no se n'adoneu de tot el mal que esteu fent? Quina desesperació que esteu provocant! Què pena! Què tristor!

 
At 19:14, Anonymous Anònim diu...

Rafa, dues coses:

Sobre la filtració: He vist molta gent d'EU amb El Mundo. Tú has n'has vista alguna del Bloc?. Contesta.

Sobre Vicent Romans, una aclaració: és militant del Bloc i vosaltres ho sabeu. Veus que a prop esteu de l'acord?

 
At 19:33, Anonymous Anònim diu...

Romans està cremat com a proposta. Cremat perquè EU no ha sabut fer les coses bé. o perquè ha volgut fer-les així intencionadament.

 
At 21:20, Anonymous Anònim diu...

Rafa. Amb el cor en el puny. El PCPV acceptaria que el Bloc li diguera a qui ha de posar en les seues llistes fins i tot tracatant-se d'una persona afiliada al PCPV?.

Encara més: el buscar una persona de consens és una forma com altra de reconèixer que els 10 diputats que espera treure la coalició està condemnada a ser una caixa de grills? Jo pensava que el consens estava en els programes i no en les persones.

 
At 20:46, Anonymous Anònim diu...

Està clar que G.Marcos dona el nom de V.Romans per cremarlo i crear problemes. Amb aquesta discussió es perden molts més vots dels que es suposa que s'aportarien. Tot son "romanços" per amagar el sectarisme i prepotència que hi ha a EU.

 
At 20:48, Anonymous Anònim diu...

No se si és per cremar o per pura incompetència. Gloria Marcos s'ompli la boca de dir que vol l'acord i, al mateix temps, l'impideix de mil maneres.

 
At 21:44, Anonymous Anònim diu...

1) El legítim que el BNV demane el 3r per Alacant; com igualment legítim és que EUPV plantege que hauria de ser per a altra força o per a un independent. Per tant, no pot ser un "a priori" compartit ni que haja de ser un independent ni que haja de ser del BNV.
2) A partir d'ací, es tracta d'apropar posicions; les darreres propostes d'EUPV van en aquesta línia (un independent pròxim al Bloc: Vicenç Romans no és actualment membre del mateix, però està en el seu àmbit polític).
3) Qui llegisca cada periòdic no és rellevant. Allò rellevant és que EUPV no va filtrar el nom de Vicenç Romans, precisament per a evitar que ningú el considerés "cremat".
4) Si el BNV pot posar desenes de noms damunt de la taula que ell considere més adequats, que els pose.
5) Allò essencial per a nosaltres és configurar unes candidatures que permetan un acord el més ampli possible, política i socialment, connectant, entre altres coses, amb el nacionalisme cultural i d'esquerres que va més enllà dels Partits. Si volem treballar pel País , no hauriem de treballar en aquesta direcció cercant entre tots les persones més adequades?
6) Algú va dir que el fet de ser membre d'un Partit no hauria d'invalidar a una persona com a candidat. Nosaltres pensem que el fet de ser independent en aquest sentit, és a dir, no ser membre de cap organització política, tampoc l'hauria d'invalidar, sempre que siga una persona compromesa amb el País Valencià des d'una perspectiva d'esquerres i puga ser valorat així per les diferents organitzacions polítiques que es coaliguen.

 
At 09:32, Anonymous Anònim diu...

Si les organitzacions socials,les personalitats, etc demanen un acord dels partits, quina és la suma que aporta tot aquest debat?
Tot el contrari, s'esta desanimant a la gent i restant energies.

 
At 13:45, Anonymous Anònim diu...

El dogmatisme del PC i la prepotènciaq de Gloria Marcos porta a EU al desastre.

 
At 14:28, Anonymous Anònim diu...

L'anticomunisme d'alguns els porta a negar al PCPV i a EUPV el dret a presentar les seues propostes. Segons ells, s'haurien de limitar a acceptar sense més les propostes dels altres, so pena de ser acusats de "dogmatisme" i "prepotència".
Això sí que és sectarisme.

 
At 15:24, Anonymous Anònim diu...

Rafa, els comunistes teniu tota la legimitat i dret del món per a plantejar el que considereu més oportú. Clar que sí!

I jo, que no sóc ni comunista ni anticomunista, tinc tota la legitimitat i tot el dret del món a criticar qualsevol de les vostres propostes. I la del pacte és una proposta (no les persones) prepotent, dogmàtica, cínica, etc...

No practiques el victimisme, per favor.

 
At 23:47, Anonymous Anònim diu...

No se si algun de vosaltres se n'ha adonat, però molts militem en partits i al mateix temps estem integrats en plataformes socials, ecologistes i reivindicatives, associacions i ONGs. Si estem en un partit, jo en un verd per cert, és perquè pensem que la realitat social es canvia des de les bases però també des de les institucions. En l'anterior legislatura propulsem una ENTESA junt amb EUPV que consistia a integrar moviments independents i sense adscripció política; en la localitat on viu, i en moltes altres, EUPV no va impulsar per a res eixa integració ni implicació i ara són els valedors d'eixe model que va desmuntar la mateixa gent fa quasi 4 anys? M'alegre que reprenguen eixe camí...magnífic... Per un altre costat vull fer-vos notar que si es planteja eixe "independent" per Alacant, hauria de ser de la província per la qual és triat no? i quin sistema es el legitim per a arribar a un acord?

 
At 11:13, Anonymous Anònim diu...

No és per comunistes, és per dogmatics i autoritaris.

 
At 19:10, Anonymous Anònim diu...

Massa bast: per a alguns, la única forma de que els comunistes no siguem dogmàtics és que no fem cap proposta i acceptem les dels demés.
Nosaltres en canvi acceptem la lesgitimitat de les propostes dels demés, BNV inclós, i estem disposats a discutir-les per a cercar una aproximació.
Qui és dogmàtic?

 
At 19:30, Anonymous Anònim diu...

Resposta: el PCPV. Que diu voler discutir quan en realitat només proposa "lo tomas o lo dejas".

 
At 18:21, Anonymous Anònim diu...

Si haveu seguit el procés, haurieu de ser conscients que des d'EUPV s'han anat fent diferents propostes per tal d'intentar apropar posicions (us recordeu d'allò de "forçant, però no contradient" que es va suggerir en aquest blog?), en tant que per part del BNV hem trobat, fonamentalment, tàctiques dilatòries. No vull acusar-les a ells de "dogmàtics" (tenen tot el dret a tenir la seua pròpia estratègia negociadora), però en tot cas, quan dos no es posen d'acord, la responsabilitat és com a mínim compartida. Si no assumim això sí que es tanquem en un dogmatisme sectari davant el qual no val la pena debatre.

 
At 18:44, Anonymous Anònim diu...

Quan dos no es posen d'acord és perque un no vol. I la realitat és que alguns, amb els seus errors, han posat molt fàcil endevinar qui no vol.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home