17 d’octubre 2006

CARTÓ PEDRA


Si les coses no canvien, ens trobarem a primers de novembre amb una Assemblea d'EU en la qual el pacte amb el Bloc estarà supeditat a un canvi traumàtic en l'actual correlació de forces. Però això no és tot: aquells que perden l'Assemblea, tindran una segona oportunitat per fer valdre la seua postura aprofitant el referèndum que es convocarà a continuació per aprovar els possibles pactes electorals. Encara més, es podria donar la situació surrealista que els que guanyen l'Assemblea - que és el nom que donen a EU a un Congrés - perden després la consulta, amb la qual cosa ens trobaríem en una situació única en el món mundial: un referèndum desautoritzant un Congrés acabat de fer.

Estem parlant d'un Congrés i una consulta per fer viable una simple coalició electoral amb el Bloc. Què passarà en el moment que calga pronunciar-se, si ve al cas, sobre un hipotètic pacte de govern amb el PSPV?. Quants congressos i quants referèndums caldran? Quantes novenes haurem de fer al Cor de Jesús?

Que no s'entenguen aquests interrogants com un atac al pluralisme o als plantejaments assemblearis. Però tampoc passa res si recordem que l'assemblearisme no és un cant a la improvisació, ni implica que la formació que defense els seus principis haja de tindre una direcció de cartó-pedra. Si el que es vol és impedir la coalició de hui i el possible pacte de govern de demà, que es diga clarament i no perdem el temps. Si pel contrari es vol avançar, que la direcció actual intente evitar un innecessari xoc de trens en l'Assemblea i que es dedique a potenciar altres debats més profunds que elucubrar sobre si sis, més dos, més un, més un, és potencialment més transformador que sis, més tres, més un. Potencialment no ho sabem, electoralment, un destarifo.

Volem pensar que algunes persones, entre elles Joan Ribó o Pasqual Mollà, estan fent gestions per evitar el desastre. Volem pensar que la seua inactivitat és aparent i que el seu silenci tan sols és discreció.

6 Comments:

At 12:02, Anonymous Anònim diu...

Als dogmàtics del PC i a la coordinadora d'EU sols interesa el seu control.
Tirar al PP es secundari.
El canvi a l'esquerra i al valencianisme no és prioritari si no hi ha garantia de control absolut.
Ribó i Mollà son condemnats per la seua defensa de l'acord per combatre a la dreta i al bipartidisme i la seua coherència.

 
At 12:20, Anonymous Anònim diu...

No simplifiques tant. Ni Gloria Marcos es tan roina, ni Ribó i Mollà tan bons. Ni el PC és una colla de dogmàtics. El que passa és que EU ha tingut mala sort amb la direcció. Com l'ha tinguda el PSPV. I tampoc Morera és per a tirar coets. Però és el que hi ha. Ara el que cal esperar és que les bases tinguen més seny que les direccions.

 
At 13:22, Anonymous Anònim diu...

Qui sembla haver apostat per aquesta dinàmica és Enric Morera, ajornant les negociacions fins a després de l'Assemblea d'EUPV. Ja vaig advertir del suicidi polític que representa aquesta estratègia (si a EUPV el genera problemes, al BNV el pot generar problemes encara majors, per a encarar altra travesia del desert).
Esperem que impere el bon sentit i enlloc d'ajornar les negociacions s'acceleren per a arribar a un bon acord abans del darrer diumenge d'octubre...

 
At 14:47, Blogger CapTallat diu...

Vull felicitar a un xiquet alemany que ha sigut capaç de trobar el perfecte independent per Alacant que estiren i arronsen EUPV i BNV... Què pot fer un xaval d'Alemanya que no puguen ser capaços de fer-ho valencianet i valencianeta? ... Continueu a la meua bitàcola.

 
At 17:07, Anonymous Anònim diu...

Què tendenciosos sou! Cada dia se vos veu més el "plumero".

 
At 08:23, Anonymous Anònim diu...

Una colla de dogmàtics? No ho se.
Que volen fer fora a Ramón Cardona de les llistes de Castelló per ser favorable a l'acord si que està clar. Van a destruir EU si no la controlen al 100%.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home