12 d’octubre 2006

RING, RING ¿OIGA, ES EL ENEMIGO?


Glòria Marcos, preguntada per la marxa de les negociacions amb el Bloc, ha dit que té el telèfon obert les 24 hores”, que és tant com dir que no pensa menejar un dit. Hauria pogut rematar la jugada comminant Enric Morera a trucar-li prompte i a ser breu en la conversa al.legant que estava quedant-se sense bateria.

Morera, que fins ara havia sigut un poc més discret, ha entrat en el joc per acusar la coordinadora general d'EUPV de convertir les negociacions en un “espectacle públic”.

Nosaltres, més d'una vegada hem demanat a Glòria Marcos i Enric Morera que s'arrisquen i s'impliquen personalment per a desblocar el pacte, però pel que es veu, no saben, o no volen, o no poden.

Resulta patètica la prepotència d'alguns membres d'EU simplement perquè les enquestes – de moment poques - els pronostiquen poc més d'un sis per cent dels vots. Un percentatge que, com s'ha encarregat d'apuntar Glòria Marcos, supera les expectatives d'IU en l'àmbit estatal. Com perquè l'esquerra transformadora es bufe d'alegria!

I encara resulta més patètic contemplar com el Bloc infla el pit proclamant que són imprescindibles i que tenen més regidors que EUPV. Millor no enganyar-se. Tot i reconeixent que la barrera del cinc per cent és antidemocràtica, també és objectivament cert que els nacionalistes no alcen un gat per la cua. On s'ha vist un partit nacionalista que no tinga representació en un parlament autonòmic?

Un poc més d'humilitat vindria bé a tots i segurament ajudaria a aprofitar la situació actual. Per primera vegada en molts anys, pot desaparèixer el fantasma del “vot útil” que tant ha beneficiat el PSOE i tant ha perjudicat l'esquerra. Per primera vegada en la història es donen les circumstàncies que poden permetre al Bloc i a EUPV escriure alguna pàgina en el Diari Oficial de la Generalitat. No es tracta de sumar un escó més, o un escó menys, sinó de convertir-se en la frontissa que pot obrir i tancar les portes. El PP i UV van firmar en el seu moment l'anomenat pacto del pollo. Ara és possible fer el Pacte pel País. Des de la simbiosi, no des de prepotències infundades d'uns i altres. Tots els que estem pel canvi fem falta... però podem prescindir de Gila.

15 Comments:

At 12:54, Anonymous Anònim diu...

Bravo. Plass!, plass, plass!...

 
At 12:56, Blogger CapTallat diu...

Qui són eixos del Partit Socialdemòcrata que de colp i volta apareixen en l'escena política des del Diari Las Provincias? Diuen que volen ser el que és el Partit dels Ciutadans de Catalunya promogut per Boabdella però al País Valencià.

Quin país! Com si no hi haguera prou amb ser un país anormal perquè ara a sobre també siguem un país d'anormals.

 
At 18:35, Anonymous Anònim diu...

El cas és que és imprescindible que el Bloc i EU estiguen a Les Corts, junts o separats, per poder fotre fora el PP.

O siga que el vot útil, esta vegada, no serà per al PSOE únicament. Tenint en compte aquest fet, no acabe d'entendre que vos entesteu en que s'ha de fer el pacte, sí o sí.

En principi, jo també ho pensava, i sens dubte seria la millor opció. Però tenint en compte que més de la meitat d'EU no el vol... A sant de què tanta insistència? En estes condicions no seria contraproduent que se signara l'acord?

 
At 18:59, Anonymous Anònim diu...

Per fotre fora al PP s'ha de combatre tant el vot útil com l'abstencionisme d'una part de l'esquerra. Les dos condicions són necessàries. I particularment crec que un pacte és la millor fòrmula.

Anant per separat, el vot útil serà socialista (només cal parar l'orella i escoltar el que ara mateix ja està dient molta gent: "o pacten o vote al Psoe") i l'abstencionisme no es reduirà sinó que potser augmentarà pel desencís de molts.

 
At 21:22, Anonymous Anònim diu...

Cal recordar que el Consell Nacional d'EUPV es va pronunciar per més del 90% en favor d'un pacte ampli (amb el BNV, ERPV, EV-PV i EV-EE) per a les eleccions autonòmiques amb un programa alternatiu d'esquerres per a canviar la correlació de forces al País Valencià.

Per tant, i més enllà de maniqueismes, el debat no és pacte sí o no, sinò quin pacte i com. EUPV ha fet una proposta per a la seua concreció, sobre la qual sembla haver coincidència en el 90% del seu contingut amb EV-PV, EV-EE i BNV. I ha manifestat la seua voluntat de continuar negociant per a cercar un acord sobre les qüestions pendents, aproximant les diferents posicions. Naturalment, seria dessitjable que ERPV s'incorporés, però caldrà deixar clar que si no ho fa serà la seua decisió, per tal com ningú l'ha exclós. També seria dessitjable evitar maniobres dilatòries ajornant les negociacions. Perquè el seu retard dificultarà, no solament la seua aprovació (que en EUPV s'ha de fet per referèndum), sinò l'aglutinació de voluntats socials al seu voltant.

 
At 10:49, Anonymous Anònim diu...

Estaria bé que els autors d'aquesta web s'identificaren. Ja que van tan sobrats a l'hora de criticar a altres (sobretot Glòria Marcos, però també Morera), deurien ser valents i donar la cara.
Sinó l'únic que podem fer són especulacions. Qui són els únics que no són criticats a la web? EiP? Ribó i companyia? Carles Arnal?

 
At 11:00, Anonymous Anònim diu...

Busques al missatger?
Bona cosa aquesta.
Si hi ha coincidència amb les critiques serà per alguna cosa.
Sols els dogmàtics tracten d'impedir les critiques tallant el cap als critics.
Per cert l'altre dia a un acte feminista es posà com exemple d'actituds masclistes les dels protagonistes del desacord: G. Marcos i E. Morera.
I és ben cert. No els importa el resultat, sols la seua possició de poder.

 
At 11:06, Anonymous Anònim diu...

Sóc 18:35.
18:59: el que dius és raonable. En tot cas, tu creus que en qualsevol circumstància el pacte és positiu? Jo crec que no, de fet, l'actitud de la majoria d'EU està fent malbé ja a hores d'ara la il·lusió de molta gent (i en este cas només cal parar l'orella també per tal de confirmar-ho). Si finalment se signara l'acord en les condicions que volen imposar, tindríem una militància del Bloc completament desmotivada i humiliada i una majoria d'EU incómoda per que en cap cas volia eixe pacte... Vols dir que un engendre així seria creïble de cara a la societat? Vols dir que en aquest cas la fugida de vots cap al PSPV no seria molt més gran i més si tenim en compte que EU+Bloc, en principi, no tindrien problemes en passar el 5%?

I arriben un pacte o no, la exigència és igual d'evident si volem canvi: junts o separats, tant EU i Bloc han d'entrar i, segons totes les enquestes, sembla un objectiu assolible. El vot útil és votar Bloc o EU!

Per tant, per què juguem al tot o res? Escolteu, si no és possible l'opció més satisfactòria, per què ens entestem en cremar-ho tot? Hi ha més opcions!

I una altra cosa, que a voltes tinc la sensació que estem fent el joc als mitjans de comunicació del partit socialista: EL PSPV ÉS EL PARTIT QUE TÉ COM A RESPONSABILITAT DE FOTRE FORA AL PP!!!

 
At 12:12, Blogger CapTallat diu...

A l'anònim de 11:06: Evidentment que la major responsabilitat de fer fora al PP és del PSOE. Però no només això, sinò que també és responsabilitat seua aconseguir el canvi. I què és el canvi? El canvi és EUPV i BNV. És a dir, el PSOE hauria d'"aconseguir" a tots dos, i fins ara no ha fet gaire mèrits per a això.

Però eixa responsabilitat de canvi també és d'EUPV i del BNV, encara que siga en una menor mesura. És a dir, han d'arribar a un acord satisfactori per a ambdues parts. Sobretot, però, en última instància, que en siga satisfactori per una ciutadania desitjosa de canvi, entre els quals ens trobem una generació "post-Autonòmica" que mostra forts signes de no resignar-se a perdre l'oportunitat de canvi en cas de que aquesta responsabilitat no fos assumida més enllà dels partidismes: uns, fent moviments polítics i altres, la majoria, votant al PSOE.

Reflexionem-hi, reflexionem-hi.

 
At 13:10, Anonymous Anònim diu...

Si no hi ha acord la responsabilitat serà del PSOE ja que la resta igual ni obtinen representació. La gent de l'esquerra valencianista volem la responsabilitat de tirar al PP per poder fer altres polítiques i no el que diguen el PP o el PSOE

 
At 13:58, Anonymous Anònim diu...

A/A del comentari de les 10:49, en particular, i de tota la resta de lectors/es en general.

Els autors d'este blog han buscat intencionadament la confidencialitat com un valor afegit al debat entre uns i altres.

No pretenem sentar càtedra, no busquem la impunitat, ni l'objectiu és tampoc criticar per criticar...

Posem en pantalla els nostres punts de vista com a punt de partida per animar a l'intercanvi posterior d'opinions, quantes més millor.

Darrere de nosaltres no hi ha cap polític/a, ni cap sector de cap partit, corrent o sensibilitat.

La nostra "objectivitat", en qualsevol cas, radica en no ocultar que tenim, com tots, les nostres fílies i les nostres fòbies a l'hora d'analitzar tot el que està passant al voltant d'un pacte que considerem imprescindible.

Som, senzillament, simpatitzants i votants tradicionals tant d'EU com el BLOC que preferim mantindre l'anonimat perque, en cas contrari, este blog no podria existir. No es podria escriure amb la llibertat i fluidesa amb la qual està fet.

De moment, creguem que tots ens podem sentir satisfets amb els resultats obtinguts ja que el nivell de la gran majoria dels vostres comentaris demostren que l'anonimat no està barallat amb la qualitat i l'interès de les opinions expressades, exceptuant alguns casos minoritaris.

Per tot això, benvinguts a este ball de màscares.

 
At 20:53, Anonymous Anònim diu...

Considere que l'anonymous de les 11:06 té bona part de raó: un pacte en que una part s'imposés sobre altra seria desmobilitzador. Però l'alternativa no és no pactar, sinó emprendre una negociació intensiva (sense més dilacions) per tal de cercar fòrmules intermèdies que puguen suposar una solució sense guanyadors ni perdedors. Pense que això és possible, però no avance cap nova idea per a no tornar al pim-pam-pum de desqualificar qualsevol cosa que no siga una rendició incondicional cremant qualsevol atra opció. Potser l'errada d'EUPV fora fer públic que s'estava cercant un independent (cosa que va posar a tota la premsa darrera d'ell, i com efectivament no som el KGB, va finalitzar trobant-lo) abans de consensuar amb el BNV no solament el nom, sinó la mateixa idea. Aquesta situació, tanmateix, va resultar forçada pels ajornaments del BNV en reunir-se amb EUPV (sense reunir-se era difícil consensuar res): aquest va ser possiblement l'errada del BNV.
Bé, arribat ací, potser acceptar que tots hem negociat mal siga un bon camí per a corregir la situació i entrar en una negociació fructífera.
Qué tal si tots espentem en aquesta direcció en lloc de tirar-nos pedres uns a altres?
En altre cas, si finalment s'arriba a un acord, haurem de desfer el camí argumentant que els impresentables d'ahir són els magnífics de demà als que caldrà votar per a capgirar la situació al País Valencià.
Per altra banda, i per a no tenir que citar als "anonymous" per l'hora de comunicació, seria molt difícil que qui no vulga identificar-se públicamente escriga com a "Other" amb un seudònim?
Per la meua banda, des del 9 d'abril de 1977 vaig deixar els residus que em quedaven de clandestinitat, de manera que continuaré identificant-me pel meu nom per tal de propiciar una major transparència, que pense també és un valor positiu.
Perqué un problema de l'anonimat és que facilita que l'enemic (que no és EUPV ni el BNV, ni tan sols el PSOE, sinó el PP) es camufle. Com considere que atacar-nos uns a altres l'únic que fa és el joc al PP, a partir d'aquest moment consideraré a qualsevol anònim que faça aquest joc un submarí del PP al que no val la pena contestar.
A veure si així podem debatre sobre arguments i no sobre epítetos.

 
At 02:24, Blogger CapTallat diu...

Però és que realment a Alacant hi ha allò que es diu "moviments socials"?? Que jo sàpiga, Alacant no és com València ni, encara menys, com Barcelona, que són urbs grans on sí hi pots trobar una considerable massa crítica que participa en la política d'una manera activa sense entrar en el partidisme.

A Alacant, que jo sàpiga, gairebé tot allò que la premsa diu com a "moviments socials" estan vinculats a partits polítics electoralment marginals, i la primera cosa que he pensat quan vaig llegir això d'independent és que precissament un "independent" d'Alacant seria, paradòjicament, el menys representatiu dels moviments socials alternatius d'Alacant.

Efectivament, com ja va dir algú, entre ells Rafael Pla, gran part de la qüestió s'haguera ressolt des d'un bon principi si s'haguera parlat de candidat de consens. Perquè és un poc contradictori parlar de la pluralitat de l'esquerra i, alhora, entestar-se que haja de ser un independent.

 
At 11:23, Anonymous Anònim diu...

A Alacant hi ha de tot encara que alguns caps cuadrats menys que a València. Si l'acord s'haguera de fer entre la gent del Sud ja estaria fet.
El sectarisme i la prepotència resideix a València.

 
At 02:49, Anonymous Anònim diu...

el que estava buscant, gracies

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home