16 d’octubre 2006

MULLAR-SE


No és cap secret que el temps juga en contra del pacte. Sovint hem parlat dels efectes devastadors que està tenint l'incomprensible tira i arronsa d'EUPV i el Bloc sobre els potencials electors. Les conseqüències però, també afecten una part de la militància dels dos partits que després d'una primera fase de festeig, comença a tancar files i enrocar-se en considerar que perllongar l'actual situació no fa altra cosa que perjudicar la seua formació política. Tampoc és un motiu menor de preocupació el deteriorament de les relacions personals entre alguns quadres d'EU i el Bloc. Per acabar-ho de complicar, la negociació del pacte acabarà barrejant-se en el debat congressual d'EU, la qual cosa significa un despropòsit sense pal-liatius.

Des d'aquestes pàgines, vam apostar en un primer moment per desblocar l'acord a través de la fórmula de “forçar però no trencar” els acords de les direccions dels dos partits, però això implicava una imaginació i un compromís que no ha sabut fer valdre el Bloc i sobretot, EU. La mateixa alternativa de l'independent per Alacant, tot i les grans dificultats que tenia de materialitzar-se, s'hauria pogut disfressar i arredonir en compte de transformar-la en un escarni innecessari cap els nacionalistes. I és bo que persones qualificades d'EU ja hagen començat a reconèixer-ho públicament.

L'única solució que se'ns acudeix en aquests moments és que l'actual direcció d'EU jugue fort. Perquè s'entenga millor: que estiga disposada a prendre decisions assumint el risc de rebre el rebuig d'una part dels seus valedors. Això, que sempre és difícil, ara és quasi impossible, ja que EU, com hem dit, es troba en ple procés precongressual. Aquest fet ens porta a un altra consideració: que l'actual direcció faria bé en implicar a altres sectors de la formació, com ara Esquerra i País. Això afavoriria la coalició electoral, però també a tota EUPV. És a dir, que Pasqual Mollà també hauria de començar a mullar-se per fer viable el pacte. Que no és el mateix que fer una bandera del pacte, sinó tot el contrari.

5 Comments:

At 18:50, Anonymous Anònim diu...

Per a bé o per a mal, pense que a estes altures ja està clar que l'última oportunitat per a este pacte es l'Asemblea d'EU. I eixe congrés no es garantia ni de que les coses se solucionen ni de que es compliquen encara més.

 
At 21:53, Anonymous Anònim diu...

Que no es compliquen?. I què passarà quan li vullguen llevar un escó a Esquerra i País per donar-li'l al Bloc? No serà una risa. Jo ja he escoltat algú que ho planteja com una dolça revenja.

RICARD

 
At 12:04, Anonymous Anònim diu...

No sabeu que el que importa és el Programa, Programa, etc i no els escons?
Visca el cinisme.

 
At 12:23, Anonymous Anònim diu...

I què és el que importa en el Bloc? Pais, país i país i encara no han tocat bola en tota la vida. Alguna cosa estaran fent malament.

 
At 08:27, Anonymous Anònim diu...

A la gent que no militem en cap partit i que donem suport ens fa fàstic la situació. Com es pot pensar que la proposta d'EU de que a Alacant el BLOC no tinga representació és raonable?
Sembla que no es vol fer l'acord i això serà una mala cosa.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home