18 d’octubre 2006

EL PLAT I LA VAIXELLA

El debat sobre el pacte està sent molt més sorollós a EU que al Bloc. Possiblement per aquest motiu, són molts els que encara no s'han adonat del suau fregar de les navalles que s'esmolen en les files nacionalistes.

S'ha extés la idea que els del Bloc celebrarien amb cava i cercaviles l'obtenció del tercer lloc de la llista d'Alacant, però no és així. Són molts els que, a pesar de callar, no estan disposats a conformar-se de cap manera amb els segons llocs de Castelló i València i el tercer d'Alacant. Pensen que no té trellat que el cap de llista de Castelló siga d'EU quan el Bloc té més vots. I saben que, en contra del que es dona per fet, el tercer escó d'Alacant no és gens segur que puga aconseguir-se. Per aquest sector, el mínim per escenificar un acord seriós i no una capitulació vergonyant, és obtindre el u de Castelló i el dos de València i Alacant.

Per què callen i fan tan poc de soroll els que no es conformen amb el tres d'Alacant? Segurament perquè consideren que no té sentit trencar un plat quan estan convençuts que EU s'encarregarà de trencar tota la vaixella.

En les actuals circumstàncies, és una irresponsabilitat per part d'Enric Morera ajornar les negociacions fins que acabe l'Assemblea d'EU amb el trist argument que cal que els de Glòria Marcos s'aclarisquen abans de seguir parlant. I quan de temps haurà d'esperar després EU fins que el Bloc s'aclarisca amb els del plat ?

Si hi ha la més mínima possibilitat que la direcció d'EU arribe a l'Assemblea amb els deures fets, cal aprofitar-la. I facilitar-ho també obliga al Bloc perquè el conflicte no els és aliè. I les seues conseqüències, tampoc.

7 Comments:

At 18:39, Anonymous Anònim diu...

Els del filoBloc s'han quedat hui sense paraula. Què els passa? Hui no tenen res a dir?

 
At 21:37, Anonymous Anònim diu...

Hauran allargat el pont

 
At 09:00, Blogger CapTallat diu...

No sé, jo també ho he notat. Potser que no volen contribuir per fer un espectacle públic d'això hehe. Per cert, molt encertat aquest article... els que no estan gaire pel pacte no són únicament a EUPV sinò també al BLOC, amb els seus moviments interns, només que l'aparent equilibri fràgil d'EU fa transparentar els seus debats interns.

 
At 10:25, Anonymous Anònim diu...

Voleu dir que hi ha alguna cosa novedosa a dir? L'article és una opinió molt respectable, com totes, que no explica el més important: per què és una irresponsabilitat que el Bloc ajorne les negociacions per a després del Congrés d'EU.

Hi ha alguna alternativa viable a banda de donar per trencades les negociacions? És el que volen els autors de l'article? Per que les negociacions han arribat a un carreró sense eixida, no sé si vos n'heu adonat... Al menys, així encara queda una oportunitat si la majoria d'EU tomba l'actual direcció i guanya una altra que veritablement estiga pel pacte i plantege unes condicions raonables. (Joan Ribó a l'assemblea d'EU: "La direcció del partit vol realment arribar a un acord preelectoral?").

D'altra banda, com és que els autors tenen tan clar que només hi ha eixa diferència entre els dos partits (el tercer lloc per Alacant)? És que en aquest sentit, les informacions són prou contradictòries. Ho pregunte per que és un tema que em té prou desconcertat.

Per cert, jo vote EU o Bloc, segons la conjuntura, les eleccions, etc... No sé si estic entre els participants "filobloquers" d'aquest fòrum. Els que vos dediqueu a posar etiquetes, ja me'n direu...

 
At 08:17, Anonymous Anònim diu...

Malauradament hi ha molta gent que es dedica a posar etiquetes en lloc de pensar en la millor menera de fer fora al PP sense caure en el bipartidisme. Entre elles la Coordinadora d'EU que vol carregar-se a Ramon Cardona, diputat per Castellò. per ser favorable a l'acord electoral.

 
At 19:43, Anonymous Anònim diu...

Com és això si fa quatre dies Gloria Marcos va dir que li donava suport per tal que continuara i anara de primer per Castelló?

 
At 20:33, Anonymous Anònim diu...

Els candidats d'EUPV no els decidís ni Gloria Marcos ni cap altre dirigent, sinó l'Assemblea d'EUPV. Tanmateix, els Estatuts estableixen que hi ha un límit de dos periodes, i solament excepcionalment es pot optar a un tercer, amb el suport del 60% dels vots, que normalment solament és possible en un context d'unitat i d'ampli consens al respecte.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home