13 de desembre 2006

MELCIOR, GASPAR I BARBERÀ

Resulta que ara les cartes que s'envien als Reis Mags es diuen enquestes electorals. La que ha fet pública el PP sobre expectatives de vot a la ciutat de València segur que acaba dipositada en la bústia que han intal.lat Melcior, Gaspar i Baltasar a El Corte Inglés.

Segons la simpàtica carta infantil que ha escrit Rita Barberà als Reis, el PSPV perd un escó que passa directament al PP. EU, es queda igual. Amb la qual cosa els populars passen de la majoria absoluta a la majoria absolutista i queda demostrat que Carme Alborch té menys possibilitats electorals que Rafael Rubio.

Naturalment, és molt atrevit afirmar, com fa el PP, que l'escó que guanya el PP és el mateix que perd el PSPV. I per què no és d'EU? Doncs perquè cal tindre en compte que un dels objectius dels populars és no espantar EU amb l'objectiu de no animar-la a pactar amb el Bloc davant la perspectiva de perdre regidors.

De manera que si l'enquesta la mirem a contrallum, el que posa en evidència són dues preocupacions del PP: el possible efecte de la candidatura de Carme Alborch en els resultats electorals i la por a un pacte EU-Bloc. I EU faria bé no conformant-se amb el virgencita que me quede como estoy que li estan venent els populars.

MENTRESTANT

Zaplana es posa histèric perquè no prospera la querella que ha posat contra els diputats José Camarasa i Antoni Such per haver gravat unes converses amb uns empresaris que donaven a entendre que Terra Mítica en realitat és Terra a Mitges.

I a Castelló esperem la declaració de quatre exministres d'Aznar pel cas Fabra.... I continuen els problemes del PP per confeccionar les llistes electorals... Fins ara només tenien un imputat com a cap de llista, l'alcalde d'Alacant, Luís Diaz Alperi. Ara afegeixen a la llista l'alcalde de Riba-roja, Francisco Tarazona, imputat en delictes de prevaricació, malversació, tràfic d'influències i us d'informació privilegiada... Menudeses.