04 de desembre 2006

PURPURINA I MANIPULACIÓ

No cal explicar-ho perquè tots ho han interpretat de la mateixa manera: l'enfonsament de l'escenari del Palau de les Arts és una escenificació del que està passant en el PP i amb la seua política, que no és alta cosa que pur teatre. El teatre que fan tots els dies per vestir la realitat de purpurina. Se'ls està caent el decorat. En compte d'idees tenen rajoles i fins i tot les rajoles els estan fallant.

Mentrestant, la coalició electoral liderada per EU i el Bloc, continua cremant etapes i el referèndum d'EU i el Consell Nacional del Bloc ja no es veuen com una amenaça, sinó com un procés de consolidació.

El PP amaga el seu veritable programa electoral. I també amaga el nostre. O el manipula. O se l'inventa directament. Per això hi ha reduït el document programàtic del pacte a una simple reivindicació de la República i l'autodeterminació i una aposta a favor dels Països Catalans que, a més, no consta enlloc.

Tanmateix, seria convenient sistematitzar el document aprovat per tal de fer-lo més clar i entenedor. No té molt de sentit barrejar en un mateix punt reivindicacions concretes que objectivament es poden aconseguir en la pròxima legislatura, com ara la llei de comarcalització, amb principis ideològics que unes vegades no son de competència autonòmica i d'altres son apostes de futur, com l'esmentada reivindicació de la república o el dret d'autodeterminació.

Deixem-ho clar: en el document aprovat no sobra absolutament res. El que cal és reordernar-lo. I si els quinze punts cal transformar-los en cent, no passa res. I si en eixa sistematització es diferencien els principis ideològics de les coses concretes que es volen aconseguir en la pròxima legislatura, molt millor.

Naturalment, el PP continuarà manipulant fem el que fem. Però ara no estem pensant en els populars, sinó en l'esforç didàctic que cal per fer arribar millor el missatge a aquells que demanen el vot.

1 Comments:

At 22:51, Anonymous Anònim diu...

Cal posar en marxa iniciatives de tot tipús (que Esquerra i País, el BES i altres vagen pensant) per consolidar el projecte, popularitzar les propostes i les candidatures i generar un ample moviment de suport, no siga que entre els missatges agressius de fora i els entrebancs de dintre s'apague l'entusiasme.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home