07 de desembre 2006

I TORNA L'INDEPENDENT...

El pacte EU-Bloc està limitat a les eleccions autonòmiques, però és evident que tot el que siga extendre'l a les municipals, allà on siga possible, ajudarà a consolidar la relació entre les dues formacions.

Les informacions que apunten a la possible entrada d'un militant del Bloc en les llistes del PSPV en la ciutat de València en qualitat d'independent no ens agraden gens. Un partit pot optar entre presentar-se o no presentar-se a unes eleccions, però no podem entendre que els seus representants entren a formar part d'unes llistes alienes renunciant a les pròpies sigles.

Quan EU i el Bloc debatien el número tres de la llista autonòmica per Alacant, afirmarem que els nacionalistes no haurien de posar les seues sigles i que EU decidira quina seria la persona que les representaria. Recorden: els parlem del famós debat de l'independent. Ara diem que el Bloc no hauria de cedir un representant seu en la llista del PSPV com independent a costa de renunciar a les pròpies sigles. Una cosa és fer una coalició preelectoral i un altra ben diferent vendre's a quilos.

El millor seria que els nacionalistes pactaren amb EU, però si no és possible, que vagen a soles. El vol testimonial també té el seu valor. Sobre tot quan l'actual correlació de forces no fa pensar en una possible alternativa de govern municipal a la ciutat de València. Crea confusió, no li interessa al Bloc i tampoc l'interessa al PSPV.

MENTRESTANT

El tripartit del PP -campsistes, zaplanistes i rechionalistes- continua pegant-se per la confecció de les llistes municipals. Hi ha amenaces d'escissió a Gandia, Oriola i Benidorm. A Vila-real van amb el pas canviat. I la cosa no ha fet més que començar. Això per no parlar de les llistes autonòmiques que seran la madre de todas la batallas.

5 Comments:

At 19:42, Anonymous Anònim diu...

Els més de 10.000 vots que val el BLOC a la ciutat de valència poden garantir el canvia a la Diputació. La proposta del PSPV va per ací davant la negativa d'EU a parlar d'un acord. Si el 2007 no es guanyara la Generalitat perquè hem de malbaratar l'opció de tindre la Diputació? Per cert, l'organisme que aguanta el blaverisme sociològic i lingüístic, ara per ara. El més desitjable és un pacte EU-BLOC, traure'n tres i esperar que el PSOE en traga 14 a València i guanyar l'Ajuntament. EU ha decidit que en cap cas hi haurà pacte i el BLOC està determinat a produir el canvi a tots els llocs possibles. Moralment, si el BLOC acaba pactant amb el PSPV, una opció més que útil per guanyar la Diputació, està legitimat per fer-ho. O no?

 
At 14:22, Anonymous Anònim diu...

Però els del Bloc no eren nacionalistes?

No al "Compromís per la Cadira".

 
At 20:35, Anonymous Anònim diu...

Que vols? Que les cadires les tinga totes la dreta?
No sigues infantil, el Compromís és la millor aposta per canviar la política al P.V. i que es puguen fer coses que mai s'han fet.
Amb la mobilització, el programa, els vots i les cadires.

 
At 20:51, Anonymous Anònim diu...

Es ven partit polític.
Adeu al BLOC

 
At 21:09, Anonymous Anònim diu...

Disculpeu, però el que diu el Levante el dia 7 és exacte i "seriós". El BLOC està entregant la seua independència a EU. Per altra banda, perquè es pot pactar amb EU i no amb el PSOE?

Francesc Arabí, Valencia

Un pacto atado y bien atado en su literatura política y, en especial, en todos los aspectos de la intendencia del futuro grupo parlamentario y de la campaña electoral. Esquerra Unida no ha querido dejar ningún resquicio por donde se puedan colar sorpresas y ha hecho valer su posición de fuerza para arrancarle al Bloc la firma de un cuaderno de bitácora de la coalición donde queda claro que quien tiene la sartén por el mango a la hora de marcar tendencias es EU, que para eso es mayoritaria.


Para empezar, todas las formaciones firmantes del acuerdo «se comprometen a crear un grupo parlamentario único en las Corts Valencianes». De esta forma, EU espanta cualquier intento nacionalista de abandonar la disciplina de Compromís pel País Valencià, emulando a lo que en 1987 hicieron Pere Mayor y Aureli Ferrando, que salieron elegidos en virtud del acuerdo preelectoral alcanzado entre Unitat del Poble Valencià (UPV) y EU. El nuevo reglamento de las Corts convierte a los diputados que deserten de un grupo, con independencia de cuántos sean, en no adscritos y, por tanto, no gozan de los derechos del Grupo Mixto. Aún así, el partido de Glòria Marcos se ha blindado contra cualquier tentación de fuga.
Nada se hará sin contar con el beneplácito de Esquerra Unida. «La política de pactos y alianzas de gobierno en el ámbito autonómico será acordada por la comisión política de la coalición por unanimidad», establece el documento firmado por el pentapartito. Y explicita el compromiso de combatir siempre al PP: «en ningún caso el grupo parlamentario de la coalición permitirá, ni por acción ni por omisión, que el PP acceda al Gobierno de la Generalitat».
En la citada comisión política, órgano que llevará el timón de Compromís pel País Valencià, estarán todos representados pero con voto ponderado, como ya contó este diario. El criterio de EU valdrá un 60%; el voto del Bloc, un 30%, mientras que el 10% restante corresponde a Els Verds (7%), EV-Esquerra Ecologista (1%) e Izquierda Republicana (2%). La posición del grupo parlamentario será unívoca y se fundamentará en la «defensa del programa pactado». En aquellos asuntos al margen del programa, se intentará «conseguir el consenso del grupo». Si ello no fuera posible, entonces se decretará libertad de voto. Pero este precepto tiene una excepción: «Las cuestiones de especial relevancia como las sesiones de investidura, presupuestos, etc». En ese caso, será la comisión política la que deberá decretar el sentido del voto del grupo por una mayoría del 70%. Por tanto, bastará con el acuerdo entre EU y las formaciones minoritarias del pentapartito. En ningún caso podrá tomarse una resolución sin el concurso del partido que dirige Glòria Marcos, puesto que las cuatro formaciones restantes tienen el 40% de ese voto ponderado en el órgano que ha de conducir la coalición de izquierdas. Fuera de las instituciones, cada partido podrá defender sus opciones particulares, en aquellos asuntos que no estén previstos en el programa conjunto.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home