08 de desembre 2006

LA CONJURA DELS NECIS

Potser resulte excessiu demanar als periodistes que diferencien entre la informació i els articles d'opinió però, almenys, caldria exigir-los que no ompliren les notícies de contradiccions.

No és seriós afirmar, com fa hui el diari Levante que “el vot del futur grup parlamentari de Compromís pel País Valencià en assumptes clau el marcarà EU, sense l'aval del qual no hi haurà pacte de govern amb el PSPV”. I no és seriós perquè la mateixa persona que fa aquesta afirmació és la mateixa que recorda a continuació que el document programàtic de la coalició estableix que “en cap cas el grup parlamentari de la coalició permetrà, ni per acció ni per omissió, que el PP accedisca al Govern de la Generalitat”. El titular per tant, no és, com diu el diari, que EU podrà evitar un pacte de govern amb el PSPV, sinó que no podrà impedir-lo.

És cert que les decisions importants hauran de tindre el suport del setanta per cent dels vots i que EU té un seixanta per cent. Però això no significa que aquesta formació puga fer el que li done la gana. Amb el mateix criteri es podria afirmar que els grups minoritaris de la coalició poden blocar qualsevol proposta realitzada per EU.

Tampoc entenem que té de roïn que les formacions que formen la coalició s'obliguen a defensar allò pactat i que en les qüestions no pactades hi haja llibertat de vot.

Com no té sentit convertir la relació entre les forces que formen Compromís pel País Valencià en una contínua conjura d'uns contra altres. Ja està bé de bromes.

14 Comments:

At 14:40, Anonymous Anònim diu...

Això passa quan enrealitat es pacta un "Compromís per la Cadira".

No deia el Bloc fins fa poc que no pactaria amb cap organització d'estricta obediència valenciana?

I prefereixen l'obediència de Madrid (EU) i critiquen si la tenen de Barcelona (ERPV). Això és ser nacionalista?

 
At 20:32, Anonymous Anònim diu...

El pacte és per tirar al PP i condicionar el govern de la Generalitat.Segurament tots hauràn de participar: BLOC, PCPV, Esquerra i País, Verds.
L'obediència serà al programa i als acords entre tots i ja sabem que hi ha gent contra el pacte: el PP en la dreta i els que apostaven pel trencament en l'esquerra (alguns del BLOC, molts del PCPV, els d'ERPV, ..). Son els que miren l'interés del Partit per davant del de la societat. Que hi farem!.

 
At 20:37, Anonymous Anònim diu...

La gent de Marcos i del PC s'han vist obligats a fer l'acord per la pressió interna d'Esquerra i País i la pressió externa de molta gent.Continuaran posant entrebancs, no ho dubteu.

 
At 21:01, Anonymous Anònim diu...

L'any 87 ja la cagaren... i es que l'home és l'únic animal que "entropesa" dues vegades amb la mateixa perdra

 
At 21:22, Anonymous Anònim diu...

Si, però recorda quí la va cagar en el 87. Esperem que aquesta vegada no la cague ningú.

 
At 14:47, Anonymous Anònim diu...

La majoria d'EUPV, consolidada en la seua Assemblea, ha gestionat la negociació per al pacte. Els companys d'Esquerra i País són molt valuosos, i les seues aportacions benvingudes, però no tenien capacitat de "pressió interna", especialment després de l'Assemblea, per a forçar que la majoria d'EUPV fes algo que no volia fer. En tot cas, la majoria d'EUPV (PCPV, Espai Alternatiu i independents) i Esquerra i País hem votat junt la proposta de pacte.

I per suposat, qui el volen entrebancar no som els que ho hem fet, sinó els partidaris del PP o els que viuen a gust sota el mateix. Que no és el nostre cas.

Jo també me pregunte, com altre participant, si els que parlen de "Cadires" son gent del PP que tenen por de perdre-les. I que quede clar que el Compromís és per un seguit de punts programàtics, de l'1 al 16.

 
At 18:19, Anonymous Anònim diu...

A CS la gent ha quedat desorientada
la direcció d'EU ha pres el pèl a la seua gent amb la designació d'una desconeguda i la direcció del BLOC ha pres el pèl a la seua gent amb la designació d'una persona desconeguda. Els militants i votants d'EU i BLOC no crec que estiguen per votar eixe "cmpromís"

 
At 20:49, Anonymous Anònim diu...

Adeu al BLOC

 
At 20:59, Anonymous Anònim diu...

Je,Je.
Això volgueren els del PP per continuar manant tota la vida a Castelló.
El Compromis va molt més enllà de que alguns candidats siguen més o menys coneguts.
I això no vol dir que el que han fet el PC i G.Marcos a Castelló amb Ramón Cardona es puga justificar.
El Sr. Pla oblida que sectors del PC i de Marcos han votat contra l'acord, cosa que es vorà més quan es faça el referendum en EUPV.

 
At 21:11, Anonymous Anònim diu...

El que diu el Levante el dia 7 és cert. El BLOC entrega la seua independència a EU. Perquè es pot pactar amb EU i no amb el PSOE?

Francesc Arabí, Valencia

Un pacto atado y bien atado en su literatura política y, en especial, en todos los aspectos de la intendencia del futuro grupo parlamentario y de la campaña electoral. Esquerra Unida no ha querido dejar ningún resquicio por donde se puedan colar sorpresas y ha hecho valer su posición de fuerza para arrancarle al Bloc la firma de un cuaderno de bitácora de la coalición donde queda claro que quien tiene la sartén por el mango a la hora de marcar tendencias es EU, que para eso es mayoritaria.


Para empezar, todas las formaciones firmantes del acuerdo «se comprometen a crear un grupo parlamentario único en las Corts Valencianes». De esta forma, EU espanta cualquier intento nacionalista de abandonar la disciplina de Compromís pel País Valencià, emulando a lo que en 1987 hicieron Pere Mayor y Aureli Ferrando, que salieron elegidos en virtud del acuerdo preelectoral alcanzado entre Unitat del Poble Valencià (UPV) y EU. El nuevo reglamento de las Corts convierte a los diputados que deserten de un grupo, con independencia de cuántos sean, en no adscritos y, por tanto, no gozan de los derechos del Grupo Mixto. Aún así, el partido de Glòria Marcos se ha blindado contra cualquier tentación de fuga.
Nada se hará sin contar con el beneplácito de Esquerra Unida. «La política de pactos y alianzas de gobierno en el ámbito autonómico será acordada por la comisión política de la coalición por unanimidad», establece el documento firmado por el pentapartito. Y explicita el compromiso de combatir siempre al PP: «en ningún caso el grupo parlamentario de la coalición permitirá, ni por acción ni por omisión, que el PP acceda al Gobierno de la Generalitat».
En la citada comisión política, órgano que llevará el timón de Compromís pel País Valencià, estarán todos representados pero con voto ponderado, como ya contó este diario. El criterio de EU valdrá un 60%; el voto del Bloc, un 30%, mientras que el 10% restante corresponde a Els Verds (7%), EV-Esquerra Ecologista (1%) e Izquierda Republicana (2%). La posición del grupo parlamentario será unívoca y se fundamentará en la «defensa del programa pactado». En aquellos asuntos al margen del programa, se intentará «conseguir el consenso del grupo». Si ello no fuera posible, entonces se decretará libertad de voto. Pero este precepto tiene una excepción: «Las cuestiones de especial relevancia como las sesiones de investidura, presupuestos, etc». En ese caso, será la comisión política la que deberá decretar el sentido del voto del grupo por una mayoría del 70%. Por tanto, bastará con el acuerdo entre EU y las formaciones minoritarias del pentapartito. En ningún caso podrá tomarse una resolución sin el concurso del partido que dirige Glòria Marcos, puesto que las cuatro formaciones restantes tienen el 40% de ese voto ponderado en el órgano que ha de conducir la coalición de izquierdas. Fuera de las instituciones, cada partido podrá defender sus opciones particulares, en aquellos asuntos que no estén previstos en el programa conjunto.

 
At 17:34, Blogger Andreu diu...

En fi, evidenment els detractors del pacte hauran de buscar el punts més "sensibles" a l'hora de justificar el no al pacte.

Però crec que és de sentit comú que els pactes hauran de ser a dos bandes PSOE-Compromís pel País Valencià, per tant crec que es difumina prou la notícia del percentatge de vot (en l'esperat cas de poder tombar al PP). Per tant la gran notícia del Levante queda una mica eclipsada.

No crec que vinga Llamazares ni Frutos a posar cap impediment a l'actuació del Compromís pel País Valencià, si això ho fa Carod amb vosaltres això és problema vostre.

Jo en definitiva treballaré pel canvi, tant de bo entre tots el fem possible.

 
At 18:52, Anonymous Anònim diu...

El pepero de les 18:19 parla del que no sap: les candidatures d'EUPV no les acorda la direcció, sinó l'Assemblea, en una votació on es presenten diferents candidatures i fins i tot es pot votar en llista oberta.

L'amic de les 20:59: efectivament, ens consta que van haver-hi membres del PCPV que no van votar a favor del pacte al Consell Nacional d'EUPV: alguns alineats en P.O. ("Projecte Obert", la llista encapçalada per Bort, mal anomenats "cascs blaus") es van abstenir de votar. Esperem, tanmateix, que en el referèndum donen suport al pacte. Esperem.

 
At 20:56, Anonymous Anònim diu...

He llegit amb retard aquest comentari perquè el titule –d'una excel·lent novel·la- prometia. També el seu principi, “demanar als periodistes que diferencien entre la informació i els articles d'opinió”, pretensions de “columnista” que cada vegada més hem hagut de patir de “Quico” quan “informava” de la marxa dels acords; però sorprenentment l'autor del comentari en el blog es refereix a un dels art. més informativament rigorosos que ha escrit Arabí sobre l'assumpte “Pacte” (cert és que un acord escrit deixa poc marge a la fantasia personal), és ell bloguero el que confon les olives amb els ossos, com si d'oli no verge (refinat) es tractara. M'explique; el comentari simplement confon el que diu l'acord (ni per acció ni omissió governara el PP) i el que significa (un acord d'INVESTIDURA de suport a la formació d'un Govern del PSOE), amb la seua possible PARTICIPACIÓ minoritària en un Govern, per a la qual cosa efectivament té raó Arabí (“sense l'aval de la qual no hi haurà pacte de govern amb el PSPV”). Una cosa és abonar la Investidura del candidat del PSOE perquè no ho faça el del PP i, una altra molt distinta, involucrar-te en un Govern sense un pacte previ de programa i metes a quatre anys que no és molt previsible que estiguem en condicions de determinar, per la diferència de pes específic és probable que la “influència decisiva” siga més factible des de fora de la coresponsabilitat de Govern, votació a votació. En tot cas, al marge de conjectures, el que sí és cert és que un Pacte de Govern haurà d'estar avalat per EUPV. Aquesta vegada “Quico” no tergiversa.

 
At 23:41, Anonymous Anònim diu...

It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat training[/URL], It's not a big surprise if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses little-known or not-so-known avenues to build an income online.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home