01 de desembre 2006

LA BARRERA DEL NOU ÉS LA QUE COU

Recordeu: la gent va vore i va escoltar les mentides i manipulacions que Acebes i Zaplana feien dels atemptats de Madrid, es va indignar i va dur la seua ràbia a les urnes de forma massiva. El resultat fou que el PP va perdre les eleccions generals.

Si no hagueren vist i patit Acebes i Zaplana, no s'haurien enrabiat i molts dels que anaren a votar, s'haurien quedat en casa. I el PP no hauria perdut les eleccions, perquè la gran participació, que fou la clau per tirar fora Aznar, no s'hi hauria produït.

Aquesta evidència ha de fer-nos replantejar fins a quin punt és un error presumir de no vore Canal 9 i escoltar Ràdio 9. El sector més progressista de la societat continua defensant que la RTVV és un servei públic, però l'ha donat per perdut. Tanmateix, és impensable que eixe mateix sector presumisca de no utilitzar la sanitat o l'educació pública argumentant que no té solució. No són la mateixa cosa, però tranquils que darrere d'una vindrà l'altra. I és millor començar ja a assumir els nostres drets com espectadors i oients. I d'acudir a les eleccions en igualtat de condicions que el PP.

REIVINDIQUEM EL CABREIG

Anit, el telenotícies de Canal 9 va presentar l'acord programàtic de Compromís pel País Valencià com una proclama a favor de la república, la catalanització i l'autodeterminació. I acompanyava aquesta "informació" amb imatges de Carod Rovira. Una vegada finalitzada aquesta "notícia" van començar la següent, que no era altra que la relacionada amb ETA. Segurament per rematar el que havia dit el dia anterior el conseller Rambla: que el pacte preelectoral és el més paregut a Batasuna.

Cal deixar de presumir de no vore Canal 9 i assumir que és una bona medecina per a indignar-se. El cabreig és un aliat del canvi. Ja ens enfadem i molt quan observem com ens desfan el territori o patim com es deterioren els serveis públics. Ara, injectem-nos també una bona dosi de tele en vena. Conreem el cabreig.

Hem parlat molt sobre la barrera del cinc per cent. Ara, cal pensar en la del nou, la de Canal 9. Perquè si volem guanyar, també hem de fer arribar als valencians que anem a desenrotllar el sector públic, que aturarem els abusos urbanístics, que canviarem la política de medi ambient, que regenerarem la política i tantes i tantes coses que la tele ha silenciat.

COMENCEM A POSAR REMEIS

Cal començar a posar solucions ja. Que els partits consensuen un document de denúncia pública i que acudisquen totes les vegades que calga als tribunals per denunicar l'incompliment de la Llei de Creació de RTVV i exigir el dret de rectificació. Que es cree un logotip reivindicatiu i que ningú es pose davant una càmera de Canal 9 sense dur eixe distintiu i que estiga a la vista en totes les taules quan es convoque una roda de premsa. Que els treballadors de RTVV s'animen a posar en funcionament els comités de redacció. Que els diputats aprofiten totes les sessions de control al govern per evidenciar les manipulacions davant de Camps. Que els membres del Consell d'Administració de RTVV es coordinen més i realitzen compareixences conjuntes cada setmana i conten el que passa i el que es fa en la ràdio i la televisió pública ... Això, per a començar.

EPÍLEG

El refranyer castellà diu allò de "ojos que no ven, corazón que no llora". Però els valencians, que son més bròfecs, van inventar el d'ulls que no veuen, cagalló que xafes.

8 Comments:

At 15:00, Blogger Pixel diu...

A veure si algú s'anima i penja les manipulacions de Canal 9 al Youtube; quanta més difusió tinguen millor.

 
At 23:59, Anonymous Anònim diu...

Efectivament, ja que les manipulacions de Ricardo Sixto les penja ell mateix.

 
At 12:16, Anonymous Anònim diu...

l'executiva nacional del bloc s'ha begut l'enteniment.
ja no es tracta de pactar amb eu o d'acceptar uns llocs determinats a la llista.
el video d'ací al costat, els retorna a les catacumbes de la radicalitat obsoleta i inutil.
i el document signat amb eu, tot just si parla dels problems que afecten a la gent. es despatxen la sanitat pública o l'educació amb dues ratlles. i convertixen en temes estrella la república o la absurda moratòria. esperem que almenys servisca per fer fora al pp, cosa que dubte moltíssim. ara com ara més aviat sembla adéu bloc. adéu a un partit nacionalista i d'esquerres, que xafava de peus en terra, i per això creixia municipalment elecció rere elecció. i creixia també a les eleccions a Corts, tot i que massa matisadament. ara, ja vorem. ha tornar la pitjor upv, la que va fracaçar sempre

 
At 13:28, Blogger Andreu diu...

Jo no estic d'acord anònim,l'executiva del Bloc ha fet cas del clamor popular de la gent d'esquerres nacionalista-progresista, no podem estar 4 anys més en polítiques depredadores del Pp, tenim una crisi industrial bestial, tenin una crisi al camp bestial, tenim una crisi bestial en el model de creixement, tenim una crisi bestial en la política cultural etc etc.

És l'única solució clara i rasa per evitar 4 anys més de polítiques de galeria, polítiques que no contribueixen a millorar la societat, sinó el benestar de 4.

Per això amic anònim, la teua incorporació a un programa de desevolupament alternatiu i polítiques alternatives a les de la realitat, és necessària. Almenys si som capaços de sumar-nos tots tindràs oportunitat de futur, perquè si ens tornen a guanyar al 2007 ni present. ni futur.

Jo vull un futur millor, espere que tu també (estic completament segur d'això).

El nostre País està en coma, el podem fer reversible (però això necessita la suma de tots) sinó ja ho sabeu a buscar el certificat de defunció.

Que gran seria que tres-cents anys després el nostre passat podria convertir-se en el nostre futur.

 
At 17:59, Anonymous Anònim diu...

Algú sap on puc trobar i llegir les idees estes del pacte bloc+eu? On posa la unitat de la llengua, que si la república... Totes les propostes i tal, que fan.

 
At 18:03, Anonymous Anònim diu...

a www.esquerraipais.org (actualitat)

 
At 19:41, Anonymous Anònim diu...

Podeu vore el pacte de Compromís ací:

http://www.bloc.ws/index.php/bloc/extended/comproms_pel_pas_valenci/

No feu cas a les manipulacions de Canal 9. En este text es diuen moltíssimes més coses que la república, la lliure determinació de los pobles... etcetera. Es parla de sanitat, educació, urbanisme, medi ambient, normalització lingüística...

 
At 23:16, Anonymous Anònim diu...

No feu cas tampoc dels "anonymous" que probablement són infiltrats del PP, com els que parlen de "la absurda moratòria".

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home