19 d’octubre 2006

PROVE, COMPARE, I SI TROBA ALGUNA PROPOSTA MILLOR, FAÇA-LA!

"Ens trobem davant una situació kafkiana, ja que el número tres de la llista d'Alacant ha de ser, lògicament, una persona que pense i senta com el Bloc, però que no milite i tinga carnet del Bloc". Ho diu el diputat Joan Antoni Oltra, però ho podria dir qualsevol, perquè és la pura realitat. El pas següent quin serà? Demanar als nacionalistes una llista dels seus afiliats per anar descartant alternatives? Exigir a l'independent que firme una declaració jurada que al dia següent no s'afiliarà al Bloc? Es pot considerar afiliada una persona que no paga les quotes? En eixe cas: es podria acceptar com independent algú que estiga afiliat, però que vaja endarrerit en el pagament de les quotes?

L'única solució que hi ha per eixir d'aquest esperpent és que la direcció d'EU actue i per fer-ho, només ha de fer-se una simple reflexió: quin debat és convenient que monopolitze l'assemblea i quin seria preferible que no la monopolitzara. I segurament trobarà bons arguments per desitjar que el tercer lloc de la llista d'Alacant no monopolitze, crispe i enverine el debat.

Una alternativa per desblocar la situació és que la iniciativa d'oferir el tercer lloc d'Alacant nasca del sector majoritari, fent ús de la seua majoria. Però ja, sense perdre un segon més. L'altra alternativa és ajuntar persones representatives de les diverses famílies d'EU i firmar un compromís en el qual es comprometen, a títol personal, a defensar en l'Assemblea l'adjudicació al Bloc de l'escó en litigi. Es tractaria d'un acord de persones que hauria de debatre's i votar-se en l'Assemblea, però que desactivaria el conflicte en la mesura que aquestes foren mitjanament representatives.

Aquesta proposta hauria d'anar acompanyada per una altra semblant en les files del Bloc. Ja hem dit que, en contra de les aparences, el partit nacionalista no està exempt de tensions internes. Caldria que Enric Morera i persones significatives de la seua formació feren públic un altre document en el qual es comprometeren a defensar davant els seus òrgans de direcció el pacte amb EUPV sobre la base d'aconseguir el dos de Castelló i València i el tres d'Alacant.

Amb aquesta iniciativa EU i el Bloc aconseguirien una mena de preacord avalat únicament per persones però que, en la mesura que foren significatives, difícilment seria rebutjat en els respectius partits.

Evidentment, la maniobra que no està exempta de riscos per a Glòria Marcos, ni per a Enric Morera. L'avantatge que té és que qualsevol altra sembla pitjor. Però ja saben: prove, compare, i si troba alguna proposta millor, faça-la!

23 Comments:

At 12:18, Anonymous Anònim diu...

Però és que unes llistes que no respecten la força de cada partit són creïbles? Perdoneu el meu escepticisme, però no crec que siga eixe el problema. Si el tercer lloc per Alacant fóra per al Bloc, continuaríem en les mateixes: la majoria d'EU no vol el pacte. És que hi ha algú que ho dubta encara?

L'espectacle, si es signara l'acord a pesar de tot, seria impressionant: els votants del Bloc no votant a la circumscripció de València per tal d'evitar que entre algun diputat d'EU i els votants d'EU de Castelló i Alacant no votant la coalició per evitar l'entrada de dos diputats del Bloc.

Insistir en una coalició que s'ha demostrat inviable em sembla un poc estúpid, i perdoneu l'expressió, no vull ofendre. Millor farien el Bloc i EU en anar cadascú pel seu costat i tots nosaltres treballar per a que tots dos partits entren a les Corts l'any que ve.

Tampoc no s'acaba el món si no hi ha pacte... Si al PV no hi ha canvi per que dos partits minoritaris no arriben a un acord, "apaga y vamonos"...

 
At 12:31, Anonymous Anònim diu...

Bé, ja estant sortint (anava a dir donant la cara, però es clar que no la dóna, roman en l) qui, des de l'àmbit del Bloc (pels arguments que dóna), no vol el pacte.

En aquest cas, l'avís per a navegants és per a Enric Morera: si no vol que li cresquen els nanos i l'oposició a la seua gestió pel pacte al si de la seua organització, hauria d'accelerar i no ralentitzar les negociacions per a cercar un acord de consens amb EUPV.

Naturalment, aquesta negociació s'hauria de fer entre les persones/comissions autoritzades per les respectives direccions d'EUPV i el BNV, oblidant-se de surrealistes propostes d'acords entre persones al marge de les organitzacions i la seua democràcia interna.

 
At 12:47, Anonymous Anònim diu...

Sóc el 12:18: T'equivoques, Rafael, de totes totes. No sóc militant de cap partit i cada votació em plantege a qui he de votar. Si el que voleu és que només participen els militants d'EU i el Bloc, ho dieu, d'acord? Em resulta avorrit i desagradable eixa obsessió per enquadrar a la gent en un o l'altre costat. Per cert, per a tu Joan Ribó o Pasqual Mollà deuen de ser del Bloc, no? Les coses són més complexes del que alguns vos penseu...

A mi m'il·lusionava que EU, Bloc i els Verds arribaren a un acord. Però està clar que la majoria d'EU no el vol i que per aquest motiu planteja condicions inaceptables i poc dignes en voler aprofitar-se de la barrera del 5%, que hi ha un 30% del Bloc que tampoc ho desitja, que els Verds no poden veure ni en pintura a la gent d'EiP, que...

Per tant, a què ve tanta insistència en el pacte? És que l'acord s'ha de fer a qualsevol preu? Per a què, per a que tots els que hem acabat tant cremats amb tanta tonteria acabem votant PSPV? D'això és tracta? Per que quina credibilitat tindria un pacte a estes altures?
Només un daltabaix en el Congrés d'EU amb canvi de direcció podria donar certa versemblança al pacte, però, després de tot el que ha passat, fins i tot això no ho tinc del tot clar.

 
At 13:35, Anonymous Anònim diu...

Jo no veig que es plantege una proposta al marge dels organs de direcció d'EU i del Bloc. La idea pot agradar o no agradar però és respectuosa amb el funcionament intern de cada partit. L'alternativa és no fer res i esperar que la situació acabe podrint-se més del que està. Ara que jo també soc pessimista, per què negar-ho?

 
At 17:49, Anonymous Anònim diu...

hola a tots, sóc Miquel, militant del Bloc des de fa un parell d´anys.
Voldria donar un missatge d´optimisme a tota la gent que ho llegiu. Cal continuar les negociacions per a acostar postures, sempre posant-se en el lloc de l´altre, i fent-li vore la legitimitat de la nostra postura i que de cap manera s´interferirà, en el futur, en les corrents d´EU.
La recompensa, si així ho fem tots plegats, pot ser molt gran: tallar la degradació ambiental del País Valencià, impulsar la llengua, demostrar que no som um país sense nom, que estem açí i volem parar a tota eixa colla de polítics corruptes que només estan en política per a fer-se rics amb els nostres diners...
Tot aixó no serà posible, en cap cas, sin no hi ha pacte, per que les diferencies estan molt ajustades.

 
At 18:31, Anonymous Anònim diu...

Enric Morera ja ha dit en diverses ocasions que al Bloc a Castelló li correspon el cap de llista. Això és el que va aprovar el CN del BLoc (i eixe document per al Bloc té identica validesa i condiciona igualment que l'acord del Consell Politic -crec que es diu així- d'EU). Aquell acord diu que els llocs seran d'acord amb la representació territorial, i a les comarques del nord, fa 8 anys que el Bloc guanya en vots a EU. Ho dic per si ara EU troba una sol·lució màgica per al 3 d'Alacant, que no hi hagen sorpreses. I a més a més, les condicions econòmiques, de grup parlamentàri, etc, tampoc no són acceptades pel Bloc. Jo si que milite al Bloc i se el que va dir-se al darrer CN perquè hi era. Agradarà més o menys, però em tem que el primer comunciant té raó. L'única enquesta que pregunta que passaria si anem junts i si anem separats, desmunta la teoria dels milers de valencians il·lusionats que es sumarien a una opció amb força. Diu clarament que per separat es traurien més vots. Per tant, el que toca és que totes dues formacions superen el 5%, i eixa és la garantia de tindre més escons, treballar en llibertat i des de la independència, i poder fer fora al PP. Que en això si que sembla que estem tots d'acord.

 
At 18:56, Anonymous Anònim diu...

On és eixe document.Vull llegir-lo. Vull que em demostres que hi ha un acord de Consell Nacional. Amb aquestes coses no es pot jugar.

Fermí

 
At 20:08, Anonymous Anònim diu...

Ara resultarà que ni amb el tercer d'Alacant el Bloc acceptarà el pacte! Al final, resultarà que la premsa i alguns fòrums com aquest no han fet més que embolicar-nos amb falsos debats, i no és EU la culpable de tot.

 
At 20:16, Anonymous Anònim diu...

Esteu a punt de trobar culpables diversos i indefinits.
Pero la cosa està clara: amb 154.000 vots a EU li corresponen 6 diputats i la "generosa" G. Marcos vol que amb 115.000 vots al BLOC sols li corresponguen 2. És el sectarisme i la prepotència la que parla i no la voluntat de tirar al PP.

 
At 20:29, Anonymous Anònim diu...

Doncs jo no veig cap fals debat. Sí veig, en canvi, idees i propostes per intentar superar els errors, conscients o inconscients, que fins ara han generat les cúpules dels partits, en general, i la d'EU, en particular.

 
At 20:56, Anonymous Anònim diu...

Soc Fermí i encara estic esperant que el de les 18'31 m'informe sobre el document que diu que va aprovar el Bloc en el seu Consell Nacional.

Fermí

 
At 08:03, Anonymous Anònim diu...

La gent que es mou en l'esquerra, el valencianísme i la defensa del territori està demanant l'acord i sembla que als partits i en especial a EU no l'importa.
El desànim comença a ser generalitzat.

 
At 08:20, Anonymous Anònim diu...

Doncs jo veig sectarisme i revenja en el PC i G.Marcos quan intenten apartar a Ramón Cardona de les llistes electorals per ser favorable a l'acord quan tot-hom donava per fet que continuaria.

 
At 16:56, Anonymous Anònim diu...

És un suicidi.
Al final serà millor no votar ningú.

 
At 17:33, Anonymous Anònim diu...

Caaaaalma Fermí, que no tot el mon està permanentment davant l'ordinador. Jo entre de tant en tant mire i dic o calle en funció del que llig. El document que reclames llegir, és el que va acordar el Bloc abans de començar les negociacions. Va estar penjat a la web oficial del partit Suposo que encara hi serà.
I entre altres moltes coses com la permanencia i independència del projecte del Bloc, etc, venia a dir que el repartiment dels llocs d'eixida havia de fer-se d'acord amb els resultats de les darreres eleccions autonòmiques, tenint en consideració els resultats de totes dues formacions, demarcació per demarcació. I a la de Castelló el Bloc té més vots que EU.
A l'executiva del Bloc se li va donar l'encàrrec amb un 75% de vots a favor i un 25% en contra, de negociar amb EU en eixes condicions i amb eixos limits. El que passa és que mentre EU ha fet espectacle amb tot això el Bloc ha estat més discret, i ha ensenyat menys les cartes en premsa; però l'Executiva i la comissió negociadora, coneix perfectament els limits per negociar que estblix el document aprovat. Cap sorpresa. Per tu si? Que pensaves? Que EU donava instruccions i posava limits als seus negociadors i el Bloc els donava una carta en blanc. No tindria cap sentit. Si. El document existix, no és cap novetat, em sorpren que gent interessada en este tema i que debat a estos nivells se'n sorprenga, francament.

 
At 17:44, Anonymous Anònim diu...

Apa Fermí, no cal que el busques, ací el tens. Està penjat a la web del BLOC amb data 25 de setembre.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ


Fa només uns mesos, en el marc del IV Congrés Nacional del BLOC, aprovàvem per una ampla majoria la necessitat de propiciar per al 2007 un “canvi polític profund, ambiciós i valencià”, per fer realitat “una transformació profunda en la manera de fer política, en la manera de fer participar la ciutadania, en la manera com el País Valencià es relaciona amb l’estat i amb Europa”, mostrant-nos preparats “per contribuir, des de les institucions i des del carrer, a construir un nou escenari polític per al nostre país.”
Els objectius neuràlgics a acomplir en eixe nou escenari eren, per un costat, treure al PP de la Generalitat i posar fi a les polítiques depredatòries i antivalencianes que Camps perpetra des del Consell; i, per un altre, “garantir-nos per tots els mitjans a l’abast la nostra presència a les Corts Valencianes”. Fites que demanaven, com es deia a la Ponència Política aprovada, “ treballar estratègicament, amb intel·ligència, amb altura de mires, amb visió de país, i no només de partit”, per aconseguir que, l’endemà del darrer diumenge de maig de 2007, el PP abandone el govern valencià, el BLOC tinga alguna cosa a dir des de les institucions valencianes i comence de debò un nou temps per al País Valencià.

Amb data 8 d’abril de 2006 el Consell Nacional va aprovar, a instàncies de l’Executiva Nacional, una resolució que donava per obert un procés de recollida d’informació, de dins i de fora de l’organització, amb la finalitat d’aprovar un document polític que emmarcara l’estratègia del BLOC per a les eleccions autonòmiques de 2007.
L’EN, dins de les funcions que li són pròpies d’acord amb els Estatuts, i també d’acord amb la resolució esmentada, ha dut a terme el treball d’exploració i estudi per plantejar la següent proposta fonamentada en els següents fets:

1. Les converses amb les entitats i persones amb les quals ens hem reunit coincideixen en un denominador comú: la necessitat de propiciar un canvi polític en 2007 al govern de la Generalitat en clau progressista davant les polítiques que practica el Partit Popular. Cal fer esment de la intensitat amb la qual reclamen el canvi majoritàriament les entitats del nostre entorn més pròxim davant les agressions del Partit Popular contra els elements bàsics que configuren l’ideari valencianista.

2. Totes les entitats i persones consultades consideren que el BLOC ha de ser útil i que ha de comptar per a eixe canvi.

3. Les entitats i persones consultades que formen part del moviment valencianista s’han mostrat favorables a participar en l’elaboració d’un programa polític per al canvi que ha de recollir nítidament les aspiracions del nacionalisme valencià que representa el BLOC i que haurien de servir per a condicionar el govern de la Generalitat. En eixe sentit, demanen la presència indispensable del BLOC com a referent del valencianisme en les pròximes Corts Valencianes i garantia de la defensa dels seus interessos.

4. Les entitats i persones consultades no han manifestat cap impediment o rebuig davant la proposta d’articular un acord electoral amb altres forces polítiques que permeta aconseguir els objectius que el BLOC es va plantejar arran del seu darrer congrés: fer possible el canvi i ser presents a les Corts Valencianes.

5. L’EN valora molt positivament totes les aportacions rebudes durant el procés de debat intern, aquelles que s’han manifestat a favor d’arribar a acords electorals amb altres formacions i també aquelles que han demanat que el BLOC concórrega sense cap aliança. Totes les aportacions han servit per a que, davant les possibles negociacions, es tinguen en compte criteris fonamentals: la preservació de la identitat del BLOC com a projecte polític diferenciat; el protagonisme del BLOC com a força amb un perfil, programa i estratègia propis; que la possible negociació es limite a les eleccions autonòmiques i que, en estes, el BLOC tinga el pes que li correspon d’acord amb els seus resultats de 2003 quant a presència pública, imatge, protagonisme i llocs en llistes electorals. Així mateix, del debat intern es dedueix la voluntat majoritària d’un canvi polític al 2007 per desallotjar el PP de la Generalitat i que el BLOC siga la garantia de què eixe siga un canvi progressista i, sobretot, en clau valenciana.

6. Totes les forces polítiques ens han demanat la possibilitat d’estudiar i negociar un acord electoral en un marc de coalició àmplia que aglutine els valors de l’esquerra, el valencianisme i l’ecologisme per condicionar les polítiques d’un desitjable govern de canvi en 2007.

7. Compartim amb les entitats amb qui ens hem reunit que el Partit Popular s’ha convertit en una amenaça per al nostre País i, per tant, es pot afirmar que ens trobem en una situació d’emergència. El PP porta 11 anys en el govern de la Generalitat i ha desenvolupat unes polítiques que són l’antítesi de l’ideari polític valencianista i progressista que defensa el BLOC: utilització política de la llengua, nul suport als serveis públics, privatitzacions, corrupció, crisi econòmica, destrucció del territori, utilització partidista dels mitjans de comunicació i les institucions... No s’entendria, doncs, i així ho manifesten les entitats del nostre entorn, que el BLOC no tinguera una postura bel·ligerant amb un partit que se situa en les antípodes del nostre model de país i, per això, no es pot justificar davant la gent més propera al BLOC que la nostra opció no siga útil per al canvi.

A tot això se suma la percepció general que el PSOE intentarà aprofitar l’”efecte Zapatero” per fer crides al vot útil. És cert que el PSPV ha sigut una oposició tèbia, fins i tot col·laboradora amb el PP, però cal recordar que el nostre País vota en clau espanyola i que, per tant, ací com a la resta d’Espanya, el PSOE continua en fase de creixement.

D’altra banda, hem de garantir també entre l’electorat la percepció, la definició i la singularitat del projecte del BLOC, especialment on resideix la nostra fortalesa, en la política municipal, tal i com vam aprovar al darrer Congrés Nacional: “Podem considerar, doncs, que un dels instruments bàsics per mostrar a la societat les propostes polítiques del BLOC i obtindre la seua confiança per accedir a les Corts Valencianes, és la política local. En aquest sentit haurem de mostrar una política unitària allà on el BLOC té responsabilitats de poder, però també efectiva i eficient, que compta amb el suport del veïns i les veïnes, mostrar que hi ha una forma de fer política en clau valenciana, i que s’està aplicant i dóna resultats i que aquesta proposta es pot estendre a tot arreu, incloent les grans ciutats i la Generalitat. Modelitzar la política del BLOC en base a les seues actuacions en matèria local. També caldrà fidelitzar al màxim els vots locals i continuar el creixement d’implantació, especialment a les poblacions amb gran càrrega demogràfica. Aquestes dues actuacions han de dur-se de forma coordinada i conjunta. Cadascuna d’elles per separat pot ser important, però la seua conjunció pot ser la base de l’èxit al 2007.”

Per tot això l’EN, davant l’oportunitat històrica d’obrir una nova etapa per a la política valenciana on el valencianisme polític pot i ha de jugar un paper fonamental i decisiu, amb la determinació de contribuir a la construcció nacional des de les institucions, des del compromís amb la defensa dels interessos valencians, la lluita pels drets individuals, col·lectius i socials dels ciutadans i les ciutadanes del País Valencià, proposa la següent

RESOLUCIÓ

1. Ratifiquem, com vam manifestar al nostre darrer congrés, que el BLOC vol ser útil per al canvi polític de la manera més eficaç possible tot garantint que tots els vots atorgats al nacionalisme polític que representem comptaran per fer-lo realitat. Considerem que la formulació d’una proposta de pacte electoral autonòmic amb altres forces d’esquerra i ecologistes, sense que això implique cap atenuació ni renúncia del projecte del BLOC com a formació política diferenciada i amb personalitat i estratègia pròpies, és l’opció òptima per garantir el canvi i obtindre un resultat electoral que supere el 12% dels vots emesos.

2. L’EN obrirà formalment les negociacions amb altres formacions polítiques de l’àmbit de l’esquerra i de l’ecologisme per arribar a un acord electoral per a les eleccions autonòmiques de 2007 que, una vegada concretat, com indiquen els nostres Estatuts, haurà de ser aprovat pel Consell Nacional en tots els seus extrems. Estes negociacions seran dutes a terme per una Comissió Negociadora formada per membres de l’EN.

3. L’EN elaborarà unes línies programàtiques i estratègiques bàsiques irrenunciables a defensar posteriorment a les institucions que responguen nítidament al projecte polític del BLOC i que formaran part del cos de l’acord electoral.

4. Independentment de la formalització d’acords electorals i de programes compartits, el BLOC confeccionarà un programa electoral nacional propi, de màxims, que definirà i actualitzarà les bases programàtiques del valencianisme polític i servirà com a referent ineludible del BLOC a les institucions on siga present.

5. L’EN garantirà que, en els acords preelectorals que es formalitzen, el BLOC ocuparà el lloc que li correspon pel seu suport electoral a les darreres eleccions autonòmiques, quant a presència pública, imatge, protagonisme, llocs en les llistes –atenent els resultats en cada circumscripció– i altres àmbits.

6. Les negociacions esmentades al punt 2 d’esta proposta es limitaran exclusivament a les eleccions autonòmiques. En l’àmbit local, com a criteri general, ens presentarem com a BLOC i, per tant, es durà endavant una campanya electoral municipal pròpia quant a imatge i continguts programàtics.

7. Aquesta aposta estratègica no atura el treball intern de l’organització, sinó tot el contrari, ha de servir per esperonar-nos i per reforçar totes les dinàmiques de treball intern i extern planificades per estar preparats per als comicis de 2007.

8. Si durant tot aquest procés que ara s’inicia amb l’aprovació d’esta resolució es produiren circumstàncies que influiren decisivament en aspectes d’important transcendència política i electoral, l’Executiva Nacional reunirà de forma urgent i extraordinària al Consell Nacional per a valorar-les i prendre les decisions escaients.

 
At 18:09, Anonymous Anònim diu...

No sóc Fermí, però jo no veig en cap lloc que la resolució del BLOC (gràcies per aportar-la), diga en cap lloc de manera estricta que el número 1 per Castelló haja de ser necessàriament nacionalista.

Si he llegit bé, el més aproximat és el punt 5, allà on diu que "L’EN garantirà que, en els acords preelectorals que es formalitzen, el BLOC ocuparà el lloc que li correspon pel seu suport electoral a les darreres eleccions autonòmiques, quant a presència pública, imatge, protagonisme, llocs en les llistes –atenent els resultats en cada circumscripció– i altres àmbits."

Si d'aquesta redacció es conclou l'exigència innegociable que per Castelló el número 1 ha de ser del BLOC pleguem veles.

 
At 18:57, Anonymous Anònim diu...

EL Bloc va fer una proposta negociable, per contra EU una proposta tancada.

Més clar, l'aigua

 
At 19:41, Anonymous Anònim diu...

Al final tots a fer la ma.

 
At 15:30, Anonymous Anònim diu...

Doncs pleguem-les. Que hi farem!
"...el BLOC ocuparà el lloc que li correspon pel seu suport electoral a les darreres eleccions autonòmiques, quant a presència pública, imatge, protagonisme, llocs en les llistes –atenent els resultats en cada circumscripció– i altres àmbits." Si, això vol dir que atenent al suport electoral a la circumscripció de Castelló li correpon encapçalar una hipotètica candidatura al Bloc. Si, això vol dir.

 
At 20:27, Anonymous Anònim diu...

I, naturalment, EUPV va aprovar inicialment que havia de millorar els resultats de l'actual grup parlamentari, assolint per tant un mínim de 7 escons. Naturalment, ni des d'EUPV ni des del BNV s'enganyavem (llevat d'aquells que es vulgueren enganyar), i és clar que això era una proposta per a negociar. Cal entendre el context en que el segon Consell Nacional d'EUPV va concretar més la seua proposta (atribuint el 5é de València, el 3r d'Alacant i el 4t de Castelló a "altres forces"): aquest context era que, a diferència del BNV (on les diferents corrents van respectar als seus negociadors), algun dirigent d'EUPV va fer declaracions públiques sobre les "concesions" que calia fer. Això, que és impensable en qualsevol negociació seriosa (com sap, per exemple, qualsevol personal amb experiència sindical), va obligar a confrontar propostes de negociació en el segon Consell Nacional. Tanmateix, la resolució aprovada va deixar una porta oberta a la flexibilitat en cas que alguna "altra força" (com era previssible, en base als posicionaments previs) no vulgués entrar, amb la formulació que EUPV "gestionaria" el lloc pendent, formulació que donava possibilitats de negociar. De fet, si no s'ha negociat seriosament al respecte ha estat pels moviments dilatoris del BNV, que semblava preferir esperar a l'Assemblea d'EUPV, i això ha generat una situació amb filtracions públiques de les tentatives d'aproximació que ha enterbolit el procés.

En les actuals circunstàncies, el millor és demanar prudència, calma i confiar en que els negociadors arriben finalment a un acord. No per raons de supervivència polítca (no ho és, si més no, en el cas d'EUPV), sinó per tal d'aconseguir els millors resultats possibles per a canviar la correlació de forces.

 
At 21:18, Anonymous Anònim diu...

Tal i com ho dibuixes, Rafa, sembla que tot el món haja fet alguna coseta mal i tinga responsabilitats en la situació actual. Tot el món excepte el PCPV i Glòria Marcos. I eixe és el problema ara. Que us negueu a reconèixer que la majoria pels pèls (però majoria) d'EU aprova unes condicions que són una risa i, en bona part, un menyspreu al Bloc. I la gestió pública de G. Marcos idem.

Jo era partidari del pacte però vist tot el que he vist, i llegint argumentacions com la teua, he arribat a la conclussió que "cau panye".

 
At 09:40, Anonymous Anònim diu...

Jo en canvi mai no havia estat partidaria del pacte. El que passa es que tal com anaven les coses, havia pensat que m'hauria de tapar el nas i acceptar un acord que jo no compartia. Però ara resulta que EU m'està donant nous arguments per reforçar la meua posició d'inici. Al meu poble, majoritàriament apostaven pel pacte, i erem uns pocs els contraris. Ara resulta que en la darrera assemblea que en vam parlar, els "propacte" són més radicalement antipacte que els que no el voliem. És més, ara el col·lectiu és majoritàriament contrari al pacte. No se si riure o plorar

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home