23 d’octubre 2006

TU POTS

En el Bloc cada vegada són més els que es pronuncien a favor de concòrrer sols a les eleccions. Uns, cada vegada més, ho fan perquè comencen a estar farts de l’actitut prepotent d’EU. Altres, perquè tradicionalment han fet de l’optimisme una ideologia. Són els que elecció rere elecció pronostiquen amb una fe cega que “aquesta vegada” entren al Parlament. I “aquesta vegada”, sistemàticament es transforma en “la pròxima vegada”. Amb la mateix fe, amb la mateixa esperança inquebrantable. I com es tracta d’una qüestió de fe, el seu optimisme no necessita de cap justificació. Qualsevol enquesta llegida amb esperit creatiu els val. Qualsevol article optimista els anima, qualsevol èxit de partits com el Bloc Nacionalista Galleg el fan seu sense més base que la cacofonia. Aquests tipus de col.lectius son importants en qualsevol partit, sobre tot quan estan fent una llarga travesia del desert. I no diga’m quan estem parlant d’un col.lectiu que únicament coneix el desert.

Aquesta vegada però, la circumstàncies son molt especials. Qualsevol possibilitat de fer fora el PP passa per un projecte col.lectiu. Per la implicació de socialistes, EU i el Bloc. Ara no val el “tu pots” aconseguir trencar la barrera del cinc per cent. Ara és el moment de dir “tu pots aconseguir influir decisivament o entrar en un govern de progrés”. El “tu pots” en aquestes circumstàncies és tan negatiu i poc engrescador com el “jo ja puc” d’EU. Els dos plantejaments són igualment desmobilitzadors i ajuden igualment a deixar les coses com estan. I estan molt malament.

A hores d’ara, ja està tot el peix venut. Si la política és l’art del possible, éstà clar que, ni el Bloc pot acceptar menys de tres llocs d’eixida, ni EU pot oferir-ne menys de tres. El contrari, és no xafar terra. Pel que fa a Castelló, és legítim que els nacionalistes aspiren a tindre el cap de llista, però també és cert que és tracta d’un debat més carregat de sentiments que de pragmatisme. La pura realitat és que una vegada passades les eleccions, ningú no s’en recordarà de qui ocupava el número dos, tres o quatre. Després de maig, només comptarà ser diputat, o no ser diputat.

5 Comments:

At 10:35, Anonymous Anònim diu...

La proposta raonable està damunt la taula fa mesos i és la prepotència d'EU i la poca gana del BLOC la que ho paralitza.
Carles Arnal i els Verds sembla que ho tenen més clar.

 
At 15:27, Anonymous Anònim diu...

Si vols il·lusionar la gent, la llista i l'acord ha de ser creible. I si Eu encapçala totes tres circumpscripcions, donant l'esquena a allò que l'electorat diu a Castelló, no sembla que s'haja escoltat molt la gent a qui es diu voler representar. Per tant, si és com es diu, Eu no hauria de tenir problema en acceptar anar de dos per Castelló, que és on el situa l'electorat. Al cap i a la fi, després serà diputat i avant, sense que níngú no recorde si anava davant o darrere.

 
At 19:50, Anonymous Anònim diu...

No hi ha la més mínima possibilitat de que EUPV accepte un pacte electoral on no tinga el número 1 per Castelló. De fet, aquest pacte seria rebutjat per TOTES les sensibilitats d'EUPV. Si això no s'acceptés, tota EUPV optaria per no pactar. Donar voltes a aquest punt, per tant, no té cap virtualitat per al pacte.

 
At 09:34, Anonymous Anònim diu...

I si el BLOC diu el mateix? I si fort per haver guanyat fa 7 i 3 anys a EU en la demarcació de Castelló (per cert, cada vegada amb més distància malgrat que EU té diputat i el BLOC no) exigix allò que les urnes i li han concedit?
Com podeu ser tan prepotents? "si ens demaneu això no hi ha pacte" quina mena de negociació és eixa?

 
At 10:57, Anonymous Anònim diu...

Totes les opcions son legitimes pero hi ha que fer concessions de totes bandes. La proposta que feu EiP abans de l'estiu: 2 de Castelló, 2 de València i tercer d'Alacant per al BLOC, 6 a EU i 1 a Els Verds-EE és la més raonable. L'acord és dificil que siga altre.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home