29 de novembre 2006

LA CAMPANA I EL LLAÇ

Ahir, mentre nosaltres celebràvem en aquestes pàgines l'acord entre EU i el Bloc amb un volteig de campanes, alguns militants i simpatitzants dels dos partits feien palés el seu malestar. Fins i tot, un dirigent del Bloc de Castelló utilitzava el seu blog per replicar la nostra iniciativa substituint les campanes per un llaç negre.

El més important perquè tinga futur el pacte és aplicar constantment una bona dosi de realisme. I el realisme passa per assumir que tant a EU com en el Bloc, hi ha un sector, minoritari, però no desdenyable, de persones que s'hi oposen. I el primer objectiu hauria de ser guanyar-lo.

Als militants crítics dels dos costats caldrà fer-los veure que no tenen sentit els seus prejudicis ideològics perquè hi ha uns compromisos programàtics compartits que garanteixen la coherència del projecte.

També caldrà ser conscients que el procés de negociació no sempre ha estat a l'altura de les circumstàncies i que s'han produït ferides que no curen en dos dies. Pot ser, uns han abusat de la prepotència i altres del victimisme. Això per no parlar d'altres contenciosos que s'arrosseguen de més lluny. Però ara no és el moment de mesurar greuges, sinó de sumar energies.

Cal assumir que el pacte crearà problemes interns en EU i el Bloc. Sobretot, al Bloc, a causa de Castelló. Allí, EU ha estat poc fina i els nacionalistes encara no han entés que demanar el primer lloc de la llista no és tan raonable com sembla a primera vista.

No es tracta d'amargar el pacte, però és bo xafar terra des del principi. I és des d'eixe realisme des d'on afirmem, de forma contundent, que el pacte paga la pena. I si s'escampa a les eleccions municipals, tot i que siga de forma parcial, molt millor. No dubtem que les executives dels dos partits també ho entendran així esta vesprada.

12 Comments:

At 10:54, Anonymous Anònim diu...

Ja vorem si els resultats electorals demostren que este pacte és o no necessari pel país. D'entrada, i des del punt de visa del Bloc, este acord és una humiliació política. Per què? Perque una relació de 6 (EU) a 3 (Bloc), no reflexa el suport real de cada partit. És fals que EU tinga el doble de vots/suport/força/recolzament/o com vullgueu dir-li que el Bloc.

Este pacte, en realitat, no és més que un reflexe dels prejudicis ideològics que molta gent d'EU té cap al Bloc. I eixa és la primera veritat que va a pesar com una llosa sobre l'acord.

 
At 11:24, Anonymous Anònim diu...

Ens centrem massa en les llistes electorals a les Corts. Esperem, tinguem paciència, han de tancar-se coalicions a ciutats com Elx, Benidorm, Crevillent, Alzira, Alacant?, València?, etc. Quan acabe aquest procés en podrem parlar de manera més correcta.

En tot cas, es partia d'unes dades (60% EU i 40% Bloc) que finalment no han variat massa (60% EU, 30% Bloc i 10% Verds). Parlar "d'humiliació política" em sembla molt exagerat, desorbitat, sobretot quan, com he dit més amunt, encara no s'ha acabat la correguda.

Adéu PP!!!

 
At 11:43, Anonymous Anònim diu...

Les llistes electorals a les Corts és l'únic en el que ens podem centrar perque és l'únic tancat fins ara.

La paciència per descomptat que caldrà tindre-la: fins el 28 de maig, com a mínim.

Sobre els percentatges que aportes, queda encara més clar que els únics que han cedit són els del Bloc. I això, sumat a l'elecció d'Albiols i a la "burrera" argumental que EU ha demostrat en el tema del 3 d'Alacant és el que jo crec que conforma una "humiliació política" que no sé mesurar com caurà en els quadres (i votants) del Bloc, i no només els de Castelló.
No crec que alce passions en cap comarca.

Per mi este pacte és un mal menor. No m'agrada. Només hi ha una alternativa pitjor per al Bloc: anar a soles. Les condicions de l'acord són ben tristes pels de Morera.

 
At 11:53, Blogger David Ferrer diu...

TOTS oblideu que el més trist de tot seria QUE EL BLOC NO TORNARA A ENTRAR A LES CORTS VALENCIANES. Això si que seria UNA PÈRDUA PER AL PAÍS I PER AL BLOC. O potser algú dels qui critiquen el pacte sap segur que el BLOC assoles entraria? Si és així menteix!

Les diferències de programa són tan mínimes que fan riure. Les diferències principals són personals i s’arrosseguen de fa anys. Algú sap realment perquè són?

Llarga vida al pacte!

Alegreu-vos. Un altre panorama polític s'està creant per al nostre País. I per ell, tots hem d'arrimar els colzes.

 
At 12:33, Blogger Nomdedéu diu...

Apreciats companys de la blogosfera, i de moltes més coses del que de vegades sembla. Vos agraïsc l'interés que demostreu pel meu bloc personal. Jo ja vaig dir en el seu moment que el vostre em semblava el més realista, i també el més intel·ligent, dels que jo conec sobre el tema. Dic que és intel·ligent, i ho és de forma generosa. Utilitzeu la ironia, i la ironia és sempre un regal per la intel·ligència de qui la reb. Si consideres que han d'entendre les teues ironies, és perquè els consideres intel·ligents. Sembla que vullga fer-vos la pilota, doncs encara no he acabat. També agraïsc la racionalitat amb la que valoreu el fet que hi haja dissidències internes. Al cap i a la fi, vosaltres ereu uns dissidents a les respectives formacions, que sembla heu aconseguit que la majoria d'ambdues done suport a les vostres propostes.
Simplement voldria fer una lleugeríssima matisació. No és només a Castelló on hi ha "dissidència", Castelló no és, i no ha de ser la punta de llança de res. Com no és just dir (i això no ho heu dit vosaltres) que aquells qui considerem que les condicions d'este pacte són inacceptables, amaguem darrere d'esta opinió lícita, atacs contra la direcció del partit. Jo forme part de la direcció, no crec en el pacte, i no m'agraden gens estes condicions. Però sóc del BLOC, vaig ajudar a fundar-lo, com abans la UPV, com vaig estar al PNPV, i com vaig ajudar a fundar EIC. Sóc una persona disciplinada i responsable.
Sóc un nacionalista. Sóc una persona inequívocament progressista. Sempre he estat on havia d'estar. I ara estic al BLOC. Encara que ocupe una habitacioneta menuda i sense finestra, el BLOC és ma casa. I si no m'agrada el color amb la que la pinten m'hauré d'aguantar fins que puga convéncer-los que la pinten d'un altre color.
Au, amb campanes i llacets (per cert, jo el despenjaré esta nit) tothom a treballar, que hi ha una cosa en la que no hi ha discrepancies, cal guanyar al PP.

 
At 13:14, Anonymous Anònim diu...

Tot això que dius, Nomdedéu, és molt sensat, una postura de maduresa política que et prestigia a tu i a la força política que co-dirigeixes. Endavant i a derrotar el PP!

 
At 13:34, Blogger quim diu...

Sou magnífics, uns cracs. Enhorabona per este blog i per eixos posts tan encertats que heu escrit fins ara. Això de les campanes, excel.lent. En definitiva, res millor que el vol de les campanes per celebrar una festa major. Una festa que serà més gran quan al maig fem fora el PP.
A seguir treballant pel canvi, companys agermanats!

 
At 13:56, Anonymous Anònim diu...

Com ben bé dieu, ara el peix ja està venut i a uns els farà olor de fresc i altres es taparan el nas, per pudent. Això sí, ara tots a l'una, a vendre'l!
Però, al meu parer, i per a ser justos, crec que això del 60-30, és molt dir. El Bloc guanya, segur, que Morera siga diputat; que Panyella, probablement ho siga; i, perdoneu-me l'escepticisme, que Montiel a la millor, si tot va bé, amb molta sort, arribe a ser-ho.
Si l'1 per Castelló era irrenunciable per a EU, a pesar que el Bloc allà té més força i bla, bla, bla..., per a visualitzar que és el pal de paller de Compromís, crec que el Bloc hauria d'haver fet valdre el mateix argument i demanar el segon lloc en totes les circumscripcions per a visualitzar que és la segona pota imprescindible de Compromís i assegurar-se, de veritat, un lloc d'eixida. Crec que EU ha aplicat la llei de l'embut i no la regla de tres des d'una posició de força. Però bé, si els actuals dirigents del Bloc ho han donat per bo, avant el carro i que siga per a bé.
Ara, com he dit adés, tots a l'una i que ningú es despenge, per pudent que li semble el peix!

 
At 16:40, Anonymous Anònim diu...

BUFEN BONS VENTS
Rafael Pla López
membre del Consell Polític d'EUPV

La victòria del candidat d'esquerres Rafael Correa a la presidència d'Ecuador es suma a les anteriors victòries de l'esquerra en Venezuela amb Hugo Chávez i en Bolivia amb Evo Morales, i a les victòries progressistes en Nicaragua amb Daniel Ortega, en Brasil amb Lula, en Uruguay amb Tabaré Vázquez, en Argentina amb Néstor Kirchner i en Xile amb Michelle Bachelet. Tot això configura en Latinoamèrica, junt amb la Cuba antimperialista, un pol de progrés que pot obrir camí a la defensa dels interessos populars enfront de la globalització neoliberal i del militarisme nord-americà, que ha patit una important derrota també en les eleccions legislatives a casa seua, desplaçant als "neoconservadors" del Partit Republicà. A això cal afegir en Europa la derrota de Berlusconi en Italia. I més prop de nosaltres, però en aquest marc d'avanç global de l'esquerra, la reedició del Tripartit en Catalunya.

(...)

És en aquest context on cal emmarcar l'eventual pacte electoral de l'esquerra del País Valencià: tenim el repte, en efecte, no solament de posar fi a les polítiques antisocials, depredadores del territori i menyspreadores de la cultura valenciana del govern autonòmic del PP, sinó de generar una nova situació amb un nou govern condicionat, des de dins o des de fora, per un fort grup parlamentari d'esquerres, aglutinat al voltant d'un programa inequívocament d'esquerres, valencianista i ecologista i que siga la traducció política de la mobilització social contra aquelles polítiques. Aquesta nova situació no solament obriria pas a la defensa dels interessos del poble del País Valencià, de la seua terra i de la seua cultura, sinó que suposaria una contribució important per a un gir a l'esquerra en el conjunt de l'Estat Espanyol.

Bufen bons vents per a l'esquerra en el món. Fem que bufen també al País Valencià.

(el text íntegre, picant en el meu nom)

 
At 17:29, Anonymous Anònim diu...

home, me n'alegre de totes eixes victòries de l'esquerra democràtica a Latinoamèrica, però això de posar la "Cuba antiimperialista" al mateix sac, ja no m'agrada tant.

 
At 20:48, Anonymous Anònim diu...

ací teniu una perla de canal nou respecte de l´acord:
el dimarts de matí ( 7:30) pose la tele per vore si hi ha "fumata blanca" i veig: fracassa la negociació entre EU i el Bloc, hui dimarts es tornaran a reunir. jo pense, si es tornen a reunir és que encara no han acabat de negociar i, com és que ja ha fracassat?. després durant tot el dimarts estic pendent de les notícies i finalment per la vesprada s´anuncia el pacte. el dimecres de matí (7,30 malauradament, com sempre) pose canal nou i, sorpresa: NO DIU RES de l´acord. o siga, som notícia si ens van mal les coses. això te dues lectures: una mala, la manipulació informativa és total i absoluta a canal nou, i una altra bona i és que estan preocupats pel pacte, ens tenen por i no ens donarán ni aigua i això és bo perque significa que anem pel bon camí cap al canvi de govern. Anim i a convencer a tots que ara si que el vot útil és per a EU-Bloc-Verds

 
At 23:18, Anonymous Anònim diu...

L'acord és necessari per l'esquerra i pel País (perdò per semblar d'Esquerra i País) i una amenaça al PP.
Per això bramen.
La força de la gent reclamant l'acord ha vençut el sectarisme del PC i Gloria Marcos.
En hora bona.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home