17 de novembre 2006

¿DÓNDE ESTARÁ MI CARRO ?

Aquest blog ja té més de dos mesos d’existència. Durant aquest període hem fet 84 aportacions i hem acollit 330 comentaris sobre la necessitat d’un pacte entre EU i el Bloc. Ara, mirar darrere és tant com recórrer el camí que va de la il.lusió al desencant. Quan vam començar, ni els més folls podien imaginar que no s’arribara a un acord. Hui, són molts els que desconfien que aplegue a terme i encara més els que estan desmotivats. O fins i tot, els que se senten fastiguejats a causa del lamentable espectacle que estan donant EU i el Bloc. Tot i que EU, més que el Bloc.

No sabem si dilluns que ve aconseguiran un principi d’acord o s’entretindran tirant sal en les ferides, però és evident que, en el millor dels casos, les expectatives cremades, cremades estan.

Nosaltres, quan defensem un pacte EU-Bloc, valorem més l’aspecte qualitatiu que el quantitatiu. És a dir, no volem només aconseguir més escons, sinó que aspirem a que els diputats que s’obtinguen juguen un paper de frontissa. Això, evidentment, passa perquè els socialistes milloren molt els seus darrers resultats electorals. Pensem que el millor escenari possible és un acord de legislatura PSPV-EU-Bloc o, fins i tot, un govern de coalició que obligue els socialistes a accelerar el pas cap a polítiques de progrés.

Ho recordem en la mesura que estem escaldats per la marxa del pacte EU-Bloc i no voldriem viure una situació semblant quan es plantege, si arriba el cas, un pacte a tres bandes. I ens preocupa que alguns observen aquest escenari com una mena de xantatge o vendetta contra els socialistes que podria acabar com una gàbia de grills per a major glòria del PP. I en realitzar aquestes reflexions no estem anant massa de pressa, perquè és ara quan cal que quede clar en quin carro estem pujant, no siga que acabem cantant amb Manolo Escobar mi carro me lo robaron anoche mientras dormía, ¿dónde estará mi carro?, ¿dónde estará mi carro? Clar que abans de pujar al carro hauran d’aclarir-se els de la bicicleta.

7 Comments:

At 14:16, Anonymous Anònim diu...

Diu la premsa que 4 diputats d'EU no han votat en les Corts els vocals de Bancaixa que avala Glòria Marcos.

Però què està passant a EU? Algú m'ho pot explicar ?

 
At 14:31, Anonymous Anònim diu...

Bàsicament, passa que la política, els partits polítics i les ideologies no són ens abstractes. Existeixen perquè hi ha persones darrere que les porten a terme, els creen o les conformen. I com que les persones no som robots, ni tan sols els tallats pel patró comunista per molt igualitaris que pretenguen ser, tenim fílies, fòbies, dèries i rancors. Així, supose, quatre diputats/des (bé, Arnal no és ben bé d'EU però entra en el sac) que no repetiran, que han perdut en les lluites intestines del seu partit i que deuen haver pensat "para lo que me queda en el convento...", s'han donat un gust al cos. Hi deuen haver també motius de falta de comunicació amb la direcció, greuges perquè no se'ls han consultat els noms que havien de votar... De segur que sí, però també allò que deia abans.

 
At 14:26, Anonymous Anònim diu...

uf, si ara que tots són del mateix partit (si fa no fa) les coses van així, ja m'explicareu quina credibilitat social té un pacte d'EU (que està en el plan que està) amb el BLOC (que no sabem ni si té pla)

 
At 17:35, Anonymous Anònim diu...

Al de l’Horta,
Estic d’acord amb el teu anàlisi que la qüestió és purament “una pataleta” dels diputats d’EUPV. Ara bé, un aclariment. Com no van a conèixer les persones proposades si són ells qui les proposen a Les Corts? Els partits estan representants a les institucions pels seus grups i aquests han de traslladar el debat de l’organització. Si realment no hagueren estat d’acord haurien proposat una altra cosa. Senzillament el que han fet ha estat assumir la proposta d’Esquerra Unida i després demostrar el seu descontent amb l’assemblea (amb la decisió democràtica de l’assemblea) amb un assumpte menor que ha estat l’excusa.
Sobre les qüestions internes d’EUPV veig que hi ha molta gent despistada. Esquerra Unida fa gala de la seua pluralitat perquè una organització realment d’esquerres no pot ser d’altra manera, si no fora així molta gent no ens sentiríem còmodes. Volem discutir, votar, dissentir, dir la nostra, passar de la minoria a la majoria i a la inversa sense cap trauma. Algú coneix una organització d’esquerres al món o a la història que no haja tingut diferents veus alhora de decidir l’estratègia o el missatge? Però, tot i això, quan es tanca l’Assemblea les seues decisions són inamovibles i les assumim com a nostres perquè ha estat la majoria qui ha guanyat. I en aquest aspecte l’actual postura d’Esquerra i País està sent molt lleial, però hi ha qui es mostra disposat a canviar el “casco blau” per un de camuflatge.

 
At 19:07, Anonymous Anònim diu...

Coincidesc en que Esquerra i País està donant mostres de lleialtat, especialment en Castelló. Esperem que l'actuació de Joan Antonio Oltra i Dolors Pérez en les Corts no siga representativa del conjunt d'EiP.
Respecte al que va passar, segons la meua informació el grup parlamentari va consultar a la Coordinació d'EUPV sobre els representants en l'Assemblea de Bancaixa poc abans de la votació. Arran les poques consultes que va poder fer a les sensibilitats de la majoria, es va fer una proposta d'una persona titular i altra suplent, deixant en mans del grup escollir altra persona, amb la única condició que fora membre d'EUPV i no d'altra organització política, possibilitant així que tant la majoria com la minoria d'EUPV estigueren representades. No ho van acceptar i van deixar en mans de la Coordinació escollir les dos persones representants, amb el qual in extremis la persona proposada inicialment com a suplent va passar a ser proposada com a titular. Aquestes propostes van ser trameses pel grup parlamentari, i posteriorment es vam assabentar pel Levante dels 4 vots en blanc. Salvat el cas de Carles Arnal, que en tant que no és diputat d'EUPV no estava obligat a votar la seua proposta, en els altres 3 casos es tracta d'una irresponsabilitat que esperem no siga un precedent de l'actuació futura de les corrents que van perdre l'Assemblea.

 
At 20:38, Anonymous Anònim diu...

Pontifica i torna a pontificar, que el teu sectarisme no amagaràs.

 
At 18:03, Anonymous Anònim diu...

No "pontifique", informe

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home