23 de novembre 2006

L'ATZAR I LA NECESSITAT

Com estava previst, socialistes i populars no s’han posat d’acord en les Corts sobre la modificació de la llei electoral valenciana i, per tant, s'ha creat un buit legal de cara a les pròximes eleccions. Com aquest buit caldrà omplir-lo d’alguna manera, tot fa preveure que el Consell publicarà qualsevol decret per subsanar el problema i que l’assumpte acabarà en mans de la Junta Electoral Central. Naturalment, la qüestió de fons és el manteniment o no del cinc per cent per aconseguir representació parlamentària.

Com la justícia s’ha convertit en una tómbola, no es pot descartar res. Ni tan sols que finalment s’aplique el tres per cent. Raons per acordar la rebaixa no en falten. Qualsevol magistrat pot raonar que si es va eliminar el cinc per cent de l’Estatut és perquè es volia modificar aquest percentatge. També pot deduir que si es va eliminar la referència de l’Estatut, tampoc tindria cap sentit mantindre-la vigent en l'actual legislació autonòmica. D’aquestos raonaments a proposar que en les pròximes eleccions s’aplique la llei electoral general, només hi ha un pas. Més volantins ha donat l’àcid bòric.

Aquestes especulacions però, no tenen per què afectar l’actual negociació entre EU i el Bloc. Si més no perquè qualsevol canvi es produiria damunt de les eleccions. Plantejar-se ara aquesta qüestió seria tant com especular sobre què fer si ens toca la grossa de Nadal. Millor serà deixar l’atzar i pensar en la necessitat que és pactar i fer fora el PP abans que Camps declare la guerra a Brusel.les i ens obligue a lluitar contra Europa vestits d’escolanets, amb un ciri fent d'espasa i llançant pilotes de golf a mena de bombes.

9 Comments:

At 11:04, Anonymous Anònim diu...

Jo el que no acabe d'entendre és què impedeix aplicar la llei electoral vella, o siga, l'actual. Quan no hi ha una llei nova s'aplica la vella, no?

 
At 16:10, Anonymous Anònim diu...

Us anunciem que ha nascut el Manifest “Valencians sense Veu”, al que tothom pot adherir-se contra el 5%, i participar a la campanya que s’ha engegat.

http://www.senseveu.net/?q=ca

 
At 17:06, Anonymous Anònim diu...

Abstenir-se de signar aquells que utilitzen el 5 per cent per imposar un pacte.

 
At 17:33, Anonymous Anònim diu...

Al de les 11:04

La Llei electoral vella fixa en 89 el número d'escons. Segons el nou Estatut, el número d'escons és com a mínim de 99. Per tant, la Llei vella és inaplicable, i cal la seua reforma per a adaptar-la a l'Estatut. En aquest marc, EUPV i PSPV (cal felicitar-se que de moment no haja transigit) han posat com a condició la rebaixa del 5% per a acceptar-la i donar-li la majoria qualificada requerida.

 
At 18:40, Anonymous Anònim diu...

llàstima que el 5% fora acceptat en el primer estatu pel PSOE i el PC i en el segon pel PSOE. EU ara ha sigut sensata i ha votat en contra del 5%. Personalment crec que no per una qüestió de magnanimitat democràtica, sino per por que no li passe el mateix que al CDS, i que la seua mala oposició la deixe fora de les Corts, com estan cada vegada més fora dels ajuntaments. Però puc estar enganyat.
De totes formes, jo que no sóc jurista, no se com es pot resoldre eixe tema, però a la vista de les sentències tan sorprenents que hi ha darrerement, igual apareix un jutge que diga que no pot aplicar-se la nova xifra d'escons, fins que no hi haja una nova llei. I ens trobem amb una nova sorpresa.

 
At 19:52, Anonymous Anònim diu...

Per al darrer comentari.

L'Estatut és una llei orgànica, de rang superior a la Llei Electoral Valenciana. La veritat és que es fa difícil dir quin serà el final de l'espectacle.

 
At 00:50, Anonymous Anònim diu...

Al anónimo de las 18:40

De toda tu diatriba parece que al final Eu es la culpable de todos los males del Bloc. Lástima que al final haya sido EU quien le haya proporcionado los dos únicos diputados que ta tenido la UPV en toda su historia en 1987. Hecho ke la UPV agradeció muy bien rompiendo el Grupo y largándose a los pocos meses. Una gran experiencia que nos invita de nuevo al pacto ¿verdad? La putada es que estos de EU son tan idiotas que no se acuerdan del pasado. Y vosotros sois tan (...) que volvereis a repetir lo mismo, o peor, igual con vuestros 2 diputados apoyais a Camps para que siga mandando (lo digo porque ya estais gobernando con el PP en Castellón y otros muchos sitios)

 
At 01:06, Anonymous Anònim diu...

para el carro amic que sembla que sigues de la corda de paco camps

 
At 18:14, Anonymous Anònim diu...

Companys,
ni EUPV ni BNV són iguals que les organitzacions IU-PV i UPV que es van coaligar en 1987. Uns i altres hem fet llargues travesies i hem tingut llargs debats, i espere que alguna cosa haurem aprés. En tot cas, la característica de l'esquerra hauria de ser l'esperança: sense ella, solament resta la resignació.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home