27 de novembre 2006

DOS PARTITS, UN PROGRAMA, CENT IDEES

Si finalment hi ha acord EU-Bloc, el primer pas que han de donar és escenificar-lo bé. I això passa per fer un document clar i didàctic on s'arrepleguen les línies programàtiques bàsiques. Les llistes electorals no cal explicar-les, és suficient explicitar-les. Per dir que el número u de Castelló és d'EU i que el número tres d'Alacant és del Bloc no cal literatura.

Un document del tipus dues formacions polítiques diferents, un únic programa electoral i cent idees per desenrotllar-lo, seria una bona manera de començar. Buscar suport d'organitzacions, col.lectius i persones, seria una bona manera de continuar.

I posats a tindre cent idees compartides, seria bo compartir també una publicació d'ací a les eleccions. Si pot ser, diària. Primer, per internet, més endavant, també impresa. Amb un comité de redacció conjunt que treballe des del consens. Per a dir el que es vol, però també per posicionar-se dia a dia sobre la política del govern de Camps. Explicant didàcticament el que diuen i el que amaguen les notícies. Perquè la campanya electoral ja ha començat. Però la campanya electoral d'EU i el Bloc cal que siga diferent perquè hauria d'estar fonamentada, sobretot, en el treball dels militants i simpatitzants, més que en els típics tríptics i cartells.

Clar, que també pot passar que finalment les misèries puguen més i que EU i el Bloc, en compte de pactar, intenten canviar la situació pel seu compte. Un coixo i un cego corrent els cent metres en una pista. El coixo content perquè tard o d'hora arribarà a la meta encara que la carrera haja acabat dues hores abans. El cego fent el possible per no eixint-se'n de la pista i acabar ensopegant amb alguna porteria de futbol.

Nota: Des que vam posar en marxa aquest blog, l'11 de setembre, hem publicat 90 entrades, que han rebut uns 430 comentaris i més de 7.000 visites. Gràcies per fer-nos confiança i per participar.

9 Comments:

At 11:33, Anonymous Anònim diu...

No vull ni imaginar-me que esta vesprada els negociadors dels dos partits anuncien un fracàs definitiu. Seria demoledor. Tant de bo tingueu raó Agermanats i la cosa tire avant i comencen a fer-se les coses amb el criteri i el sentit comú que han faltat fins ara.

 
At 13:59, Anonymous Anònim diu...

Parece que ya tenemos "paella mixta". Ahora a trabajar duro y darle caña a PSOE y PP. Esto no servirá de nada si cuando el PP pierda (está complicado) no le imponemos al PSOE que se comprometa a bajar la barrera electoral al 3% provincial.

 
At 18:07, Anonymous Anònim diu...

S'han plantejat ací algunes bones idees en cas que aquesta vesprada es frague una proposta de pacte i siga aprovada per les diferents organitzacions. Però us recorde que no són "dues formacions polítiques". En principi, i arran la retirada d'ERPV (benvinguda serà si es reincorpora), són 4 formacions (EUPV, BNV, EV-PV i EV-EE), i això sense comptar les pluralitat internes, com el PCPV, EiP, EA, PO, etc. Una mostra, esperem, de la riquesa de l'esquerra valenciana, que puga esdevenir en força i no en feblessa. Creuem els dits.

 
At 19:21, Anonymous Anònim diu...

De tan plurals com som i de tanta paradeta muntada això semblarà més aquella escena de 'La vida de Brian' dels Monty Python en què a la plaça un li va identificant els grupusculets que hi havia: Aquells són el Front Popular de Judea, aquells el Front Jueu d'Alliberament i aquell que està allà tot sol és el Front d'Alliberament de Judea.
No ens enganyem, ni vulguem ser políticament correctes d'una manera demagògica, que som majorets. Ací hi ha EU i el Bloc. Sense això no hi ha res nou. Més Els Verds i l'Arnal. I permeteu-me ser políticament incorrecte: tanta obertura no sé cap a qui més, possiblement (i puc estar equivocat) seria contraproduent i usada contra Convocatòria. Cannàbics, ERPV, maulets, psaners, CUPers i 'tutti quanti'. Ja hi ha prou 'varietat' interna en EU tota soleta i una poca aportada per la verdor diversa i el Bloc per a voler fer de Convocatòria la cabina dels germans Marx. I no faré cap acudit fàcil!

 
At 20:38, Anonymous Anònim diu...

Per cert, dos partits amb estructures prou diferents pel que m'he assabentat llegint la premsa.

Mentres que les llistes de EU seran plurals (PCPV, EiP, independents, ...), al les del Bloc només estaran els proclius a Morera, perquè es gasten un sistema sorprenent: es vota per separat cada lloc (el primer, el segon, el tercer, ...) i així la majoria s'ho emporta tot. Visca la democràcia!

 
At 21:50, Anonymous Anònim diu...

Esquerra Unida i el Bloc ajornen el pacte
Tots dos partits reconeixen ja que l'acord és possible però volen tancar-lo bé

Esquerra Unida del País Valencià i el Bloc Nacionalista Valencià encara negocien l'acord electoral per a les eleccions valencianes. Després de negociar aquesta tarda durant tres hores, els dos grups s'han emplaçat per a demà, quan el pacte podria tancar-se de manera definitiva. Fonts dels dos partits han reconegut a VilaWeb que hi haurà acord segur però han afirmat també que cal negociar bé tots els serrells. Si no hi ha noves dificultats l'acord es farà públic demà.

Els dos partits s'han citat demà a dos quarts d'onze del matí a la seu del Bloc. Demà mateix, els nacionalistes celebraran la seva executiva i, per part d'EUPV, dissabte hi ha convocat un Consell Nacional.

Cessions dels dos grups

L'acord que perfilen els dos grups fixa un repartiment de sis diputats per Esquerra Unida, tres pel Bloc i un darrer per als Verds.

El Bloc volia que el primer lloc de Castelló fos seu, atès que hi treia més vots que no pas Esquerra Unida, però, finalment, acceptarà que sigui d’EUPV. En canvi Esquerra Unida admetrà que el polèmic tercer lloc d’Alacant sigui del Bloc. Aquest lloc havia estat ofert en un primer moment a Esquerra Republicana, que al capdavall va estimar-se més de no participar en les negociacions. Després EUPV el va proposar a un nacionalista no afiliat al Bloc, però finalment s’avé a cedir-lo al Bloc.

El Bloc, Esquerra Unida i, segons algunes fonts consultades per VilaWeb, també el PSPV-PSOE, estudien la possibilitat de continuar aquesta mena d'acords amb pactes per a les eleccions municipals en algunes ciutats, que permetrien als nacionalistes de tenir diputats provincials i presència a les principals ciutats del país.

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2170572

 
At 10:32, Anonymous Anònim diu...

La pluralitat és bona si és representativa i coherent i si no hi ha gent, com ara el PCPV, que vol dominar-ho tot.

 
At 13:00, Anonymous Anònim diu...

Precissem: per a "tancar" l'acord s'hauran de reunir els òrgans pertinents de les organitzacions. En el cas d'EUPV, el Consell Nacional que es reunirà dissabte 2 de desembre, que en el funcionament de la seua democràcia interna és l'únic legitimat per a fer-ho. Les converses/negociacions prèvies el que faran és definir quin és el pacte possible sobre el qual caldrà pronunciar-se.
Cal precisar això per a que ningú pense que s'estan tancant acords cupulars sense comptar amb les bases. No és així. I en el cas d'EUPV, l'eventual pacte s'haurà de ratificar en Referèndum.
Per altra banda, no és baladí que en les negociacions es pose per davant el programa: únicament des d'un acord si més no en un manifest programàtic, negre sobre blanc, té sentit entrar a considerar les candidatures.
En tot cas, esperem que les coses continuen anant per bon camí i tinguem bones notícies al llarg de la setmana.

 
At 18:31, Anonymous Anònim diu...

[url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/ganardinero.jpg[/img][/url]
[b]Necesitas ganar dinero y no sabes que hacer[/b]
Nosotros hemos encontrado la mejor pagina web en internet de como ganar dinero internet. Como fue de interes para nosotros, tambien les puede ser de interes para ustedes. No son solo formas de ganar dinero con su pagina web, hay todo tipo de metodos para ganar dinero en internet...
[b][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url]Te recomendamos entrar a [url=http://www.ganar-dinero-ya.com/]Ganar dinero desde casa[/url][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url][/b]

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home