24 de novembre 2006

JUNTS, PERÒ NO BARREJATS

Dilluns, serà l'hora de la veritat. Per aleshores, el Bloc ja haurà elegit els seus caps de llista, l'última carta que quedava per posar damunt de la taula.

A Castelló, la sintonia entre els caps de llista d'EU i del Bloc pot oscilar entre regular i mal, però això tindrà una importància relativa, ja que un pacte preelectoral té l'abast que té. Cal tindre en compte que finalment hi haurà un programa comú i una campanya coordinada, però també diversificada. Ni cal, ni convé que els candidats dels dos partits viatgen en el mateix cotxe. L'essència d'un pacte preelectoral és sumar i això implica que cada partit haurà de centrar-se en les zones i en els sectors on més incidència puga tindre. Hauran d'estar junts, però no barrejats.

L'elecció del cap de llista del Bloc per Alacant és d'esperar que tire per terra molts dels prejudicis que tenia EU. Este partit per tal de justificar que no volia donar el número tres de la llista als nacionalistes, apuntava el perill que aquestos presentaren una persona molt conservadora. Ací no és el lloc d'analitzar biografies, però no sembla que siga el cas. Més bé, el que està posant-se en evidència és l'artifici que ha envoltat tot el debat sobre la circumscripció d'Alacant. Un debat bastant frívol des d'una perspectiva d'esquerra en la mesura que sempre s'ha centrat en les persones i no en els programes.

Però també cal ser realista: una cosa és que hi haja un principi d'acord en el programa i una altra de ben diferent que tot estiga ben lligat. La dreta farà una campanya molt dura contra el possible tripartit i posarà tots els mitjans al seu abast per trobar conflictes i contradiccions entre EU i el Bloc. Caldrà evitar els innecessaris i per aconseguir-ho, caldrà que la comissió d'enllaç funcione més enllà de la burocràcia i la intendència pròpia de la dinàmica electoral.

Tal i com estan les coses, resulta difícil pronosticar que el pacte no arribe a bon port. Simplement, perquè és massa difícil justificar el seu fracàs. I perquè cap dels dos partits té res a perdre i molt a guanyar.

2 Comments:

At 00:09, Anonymous Anònim diu...

Per favor, ja ny ha prou de mirar-se al mecic. Ningú som perfectes, la barretja es "cojuntural" i abosolutament necessaria davant de les lleis antidemocràtiques sobre la representació dels vots populars pel l'empecinament del PP de no obrir el sostre del 3%, la cual cosa, no faria necessari aquest pacte pree-electoral i anar junts a les properes elecciones autonómiques. Que facen tot tipues de compromisos qu'els obligue a un comportament técn ic després de les elecciones i que aguante la coalició durant tota la legislatura. Que s'apliquen amb totles les forces a la cultura de la "coalició" i si es precís qu'es facen sacsrificis... Que s'lunyen els malaits personalismes. Fa falta aquesta coalició que facen un programa il·lucionant i que no es desperdicie ni un sol vot de tots els que sempre hem votat aquestes formacions. Amb l'objetiu de que cambiar al PP a la Generalitat i cambiar d'orientació tan "desficaci" de 12 anys, per que si continuen més temps nostre País sera "irrecuperable". Vinga, ánims, més compromís, per par de tots!. Després ja parlarem. I sobre tot feu el sacrifici d'acutar amb trnasparència si es conseguisen els objetius per seguir il·lucionant i paropar a tots els ciutadans les properes polítiques de recuperació de tanta "desfeta" i recordeu, No oblideu mai a qui us hage votat i a tots els cituadans, si teniu resposabilitat de govern!!

 
At 09:27, Anonymous Anònim diu...

Seria possible que els gurus es prengueren un til·la? Ací, qualsevol s'alça de bon matí, i dona lliçons a tothom del que han de fer i del que no. No es un problema de personalismes, és un "problema" de pluralitat democràtica. EU i el BLOC ni són el mateix, no volen ser el mateix. No hi estic d'acord, però per no perdre més el temps discutint amb histèrics anònims, puc acceptar que la cojuntura actual demana un esforç i un pacte i no se quines bajanades més. Però dir que les diferències són personalismes és no tindre ni la més mínima idea del que s'està parlant. I francament, si qui ha de fer triomfar esta possible coalició electoral és gent amb la capacitat d'anàlisi tan limitada, aleshores estem fotuts.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home