16 de novembre 2006

L'ENTERRO DE LA SARDINA

La prudència i la discreció no brillen molt a EU i el Bloc. De fet, convindria que alguns dels seus dirigents realitzaren algun curs per correspondència tipus CEAC o CCC d'eixos que et converteixen en negociador professional en quinze dies, perquè l'espectacle que estan donant ara mateix és propi de l'escola dels germans Tonetti.

L'última pensada ha vingut de la mà de la secretària d'organització del Bloc Pepa Chesa, qui de forma imprudent i innecessària ha anunciat que "dilluns que ve a les cinc de la vesprada" es reunirà la comissió negociadora dels dos partits per intentar tancar el pacte. Prèviament, els nacionalistes ja ens havien informat de l'enviament d'un fax a EU on acceptaven la reunió que proposaven els de Glòria Marcos. I, abans d'això, ja havíem llegit les angoixoses queixes d'alguns membres significats d'EU perquè els d'Enric Morera no volien reunir-se amb ells, cosa que, segons declaraven, demostraria que no tenen interés en arribar a un acord. Suposem que estaven a punt d'enviar un buro-fax al Bloc amb un memorial de greuges. Només queda que uns o altres demanen que l'arquebisbe de València faça de mediador.

El mínim que podem demanar els que desitgem un pacte és que, si ve al cas, se li done un soterrar digne i no una mena d'Enterro de la Sardina més propi de carnestoltes.

En la reunió de dilluns poden passar dues coses: que hi haja acord, o que no l'hi haja. Si hi ha un principi d'acord, cal escenificar-lo bé amb una roda de premsa conjunta de Glòria Marcos i Enric Morera. I si no aconsegueixen acostar postures, que ens estalvien qualsevol tipus de declaració que només pot empitjorar les coses i minar encara més l'escassa moral que ens queda. És a dir, que es mire com es mire, seria millor que ens deixaren en pau fins que tinguen alguna cosa definitiva que contar-nos.

I si arriben a un principi d'acord, que no el presenten anunciant únicament que han consensuat el número tres d'Alacant, sinó que l'acompanyen d'un document programàtic que òmpliga les actuals misèries de contingut, que ja s'han fet prou tonteries.

13 Comments:

At 14:26, Anonymous Anònim diu...

Dilluns, a plorar. Ja ho veureu.

 
At 15:33, Blogger CapTallat diu...

Robert, a suar més per a treballar pel canvi cadascú per sa banda, potser, però a plorar no. Almenys encara no. Jo només ploraria si el PP seguix governant-nos 4 anys més. Ploraria i exigiria responsabilitats als dispositaris de la il·lusió pel canvi.

 
At 18:29, Anonymous Anònim diu...

A veure. Algú em pot dir, arribats en aquest punt, on està escrit, si arriba a fracassar el pacte dilluns (o quan siga que rebente definitivament el 'nasciturus'), que el pacte EU+Bloc+'tutti quanti' garantisca que es desallotge el PP del poder?
Sincerament, no és que no siga condició necessària, és que ni tan sols és condició suficient. Òbviament, si hi haguera pacte, el vot es concentraria més (que no vull dir que s'optimitzara més necessàriament ja que està per veure que 5+5 sumen 10, 11 o 12 i no 7 o 8). Si no n'hi ha, caldrà fer perquè tampoc se'n perda cap i això passa per mobilitzar tota cuca viva i fer que les dues opcions passen el 5% (i ja sé que en EU estan molt segurs que ho farien tot sols, jo, si m'ho permeteu, no ho tindria tan i tan clar, que voleu que us diga...).

 
At 18:41, Anonymous Anònim diu...

Compartisc la idea del segon i del tercer comentari. Què haguera sigut desitjable el pacte? Doncs sí, probablement sí, però és que anem a suicidar-nos perquè no el signen? La situació és la mateixa, amb o sense acord: el Bloc i EU han de ser a Les Corts i el PSPV ha d'agafar-li un 2-3% al PP, així que... A més, mirem-ho pel costat positiu: sincerament, vosaltres penseu que seria creïble un tàndem Marina Albiol-Pañella i, sobretot, Marcos-Morera? I què me'n dieu del tercer per Alacant que ha de pensar com els del Bloc però sense ser del Bloc? Doncs això, cadascú pel seu costat i així ens evitem espectacles de circ...

 
At 20:23, Anonymous Anònim diu...

Com està la cosa amb EU en Alacant que no vol pacte de cap de les maneres el Bloc a Castelló que altre tant. Si al final hi ha pacte és clar que naix mort com a eina aglutinadora d'un 10% del vot si més no. Seria un pacte que no il·lusionaria a la pròpia militància d'ambdues organitzacions que són les que han de difondre el pacte. El que passa és que als mitjans de comunicació s'ha menyspreat el parer de la militàncis d'EU i de BLOC oblidant que són ells els que han de decidir la política d'aliances dels seus partits i no eliseu Climent, xuquer viu o escola valenciana a estos cal escoltar-los però no obeir-los. L'actiu més preuat amb que conta EU i BNV són els seus afiliats els que donen la cara i tenen dret a decidir el rumb de la seua organització. En la meua opinió haguera sigut millor que que el Bloc treballara per arribar al 5% i EU a un 7% xifres assolibles per tots dos i que amb una pujada del PSOE foragitaria al PP de la generalitat. Perquè no us oblideu si el PSOE no puja no hi ha canvi possible i ell i no altre és i serà el principal culpable que torne a Governar el PP no EU o el BLOC fins i tot en el cas de que aquestos no pacten . Una abraçada a tothom

 
At 09:59, Anonymous Anònim diu...

fabio: una partit polític que aspira a guanyar unes eleccions no només ha de fer cas als seus militants, sinó també als seus votants, i entre els del Bloc i EU som majoria els que apostem per unir forces per tirar el PP el 2007.

 
At 10:43, Anonymous Anònim diu...

Si fas una ullada a l'agenda política del BLOC i d'EU veus que el primer va encetar l'any amb un Congrés per afrontar unes possibles negociacions amb una direcció nacional i un partit enfortit. Si et fixes en EU, a hores d'ara, és a dir, a sis mesos i mig de les eleccions, encara no ha configurat la que serà la seua nova direcció. Es poden reunir dilluns si volen però no tenen el manament de la nova direcció, simplement per que no la hi ha. Els tres negociadors no poden decidir absolutament res.Però si no es parlen entre ells! Davant qualsevol suggerència del BLOC hauran de telefonar a la Coordinadora General que és qui mana. D'altra banda ja heu vist el que ha passat en el tema de la votació de les Caixes. El grup parlamentari, tot a favor del pacte, ha quedat defenestrat de la direcció d'EU. El que em fa pensar que Glòria Marcos s'està dedicant en cos i ànima a fer un partit a la seua mida. O a la de Frutos, que com sabeu, tampoc està pel pacte.

 
At 13:32, Anonymous Anònim diu...

anònim, com saps que sou majoria?

 
At 19:22, Anonymous Anònim diu...

lluis anònim: per feina he de parlar amb molta gent de diversa mena i procedència, i només m'he trobat un que fóra d'esquerres i estigués en contra del pacte. Milita a EU.

 
At 14:33, Anonymous Anònim diu...

no és un argument molt científic. Jo per feina, per gust, per amistat i per anar amb bus, també parle amb molta gent. I a la majoria li la sua el que puga fer el BLOC i EU. De l'entorn més proper a votar BLOC i/o EU, on estic jo només conec dues persones que creguen que cal pactar. Totes dues del BLOC, la resta (infinitament moltes més) no volen pactar amb "eixos comunistes espanyols" (diuen els del BLOC) o no volen pactar "amb eixos beatos dretans" (diuen els d'EU).
Guanyé jo, que he parlat amb més gent. Ja no tens majoria.

 
At 19:20, Anonymous Anònim diu...

T'equivoques, Carme.
No sé encara que estarà passant aquest dilluns, però t'assegure que els 2 membres de la majoria que estan en la Comissió Negociadora tenen plena representativitat d'aquesta majoria, reforçada arran de l'Assemblea (això de que la Coordinadora General "es qui mana" no correspon al funcionament d'EUPV, que no és un Partit, i t'assegure que Gloria no està fent "un partit a la seua mida"). El 3r membre supose que es considerarà representatiu d'EiP, de manera que l'únic sector no representat és el corrent encapçalat per Bort que s'anomena "Projecte Obert" (a partir d'ara, PO). Però la representativitat dels 3 negociadors és suficient per a possibilitar un suport majoritari a un eventual inici d'acord al que arribaren, i que efectivament, com diu el missatge inicial, hauria de fer-se al voltant d'un document programàtic, que per a nosaltres és més important que qui ocupe finalment el número 3 per Alacant.

 
At 07:33, Anonymous Anònim diu...

Aquest senyor Pla és un hipocrita. Ara diu que importa el programa i s'han carregat la ilusió de la gent pel tema del tercer d'Alacant.

 
At 19:27, Anonymous Anònim diu...

Els anònims insultadors haurien de recordar quina organització ha anat flexibilitzant la seua posició envers del 3º d'Alacant: primer es volia per a EUPV, després es va proposar que fos per a una tercera força per a incrementar la pluralitat del pacte, després es va parlar d'una persona nacionalista d'esquerres independent i de consens, després d'una persona de consens (nacionalista d'esquerres)...
I no és molt difícil d'entendre que l'interés pel component "d'esquerres" estiga vinculat al contingut del programa a acordar, que per a nosaltres sempre ha estat allò fonamental, en tant que considerem que les candidatures s'han de fer en funció del programa, i no a l'inrevés. Tenint clar que ha d'haver una correspondència entre el programa (moratòria urbanística, no a les privatitzacions, unitat de la llengua, etc.) i la pràctica política.

Cal recordar també que si la negociació no ha avançat més ràpid ha estat per les dilacions i els ajornaments de les reunions, no degudes a EUPV.

Esperem que ara que estem en la recta final es puguen resoldre els problemes pendents, i que els sectaris que fan de l'insult i la desqualificació la seua pràctica habitual es queden fora de joc.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home