28 de novembre 2006

TRONS, SE N'ESCOLTEN....

És la mascletà final de l'acord. Un acord que, amb bon criteri, es vol escenificar donant-li un contingut programàtic que vaja més enllà del repartiment d'escons. Serà qüestió d'hores, o de pocs dies, però serà. I un dels senyals més evidents que així ho demostren és que els ecologistes van a afegir-se a la negociació.

Hauria sigut perfectament plausible que EU i el Bloc tancaren un acord i posteriorment l'acabaren de lligar amb els verds. Però caldrà reconèixer que té més sentit arredonir-lo ja amb totes les forces que formen la coalició. Precisament perquè escenifica la seua exacta pluralitat.

Ara, l'únic que cal esperar és que se sàpia diferenciar clarament el que és l'ideari de cada força política del contingut clarament possibilista que ha de tindre un programa preelectoral, el qual s'aspira continuar amb un altre programa postelectoral de govern amb els socialistes. Això sí: deixant clar que ser possibilista no significa deixar de ser ambiciós i reivindicatiu.

Pel que fa a les llistes, no és difícil imaginar que hi ha un acord al respecte. Del contrari, no tindria sentit seguir negociant a estes altures. Ni implicar innecessàriament els verds simplement perquè siguen testimonis de pedra d'una baralla poc edificant. Però està bé que es faça un pacte de silenci al respecte i que s'ajornen les llistes al final. Però sabent que es deixen per al final perquè ja se sap la seua composició des del principi. Només el convenciment que aquesta història té un bon final justifica que EU i el Bloc continuen negociant. I que nosaltres continuem confiant què un canvi és possible.

Trons se n'escolten. O són les carcasses de la mascletà de l'acord, o són els morters de la guerra de Txetxènia.

6 Comments:

At 09:32, Anonymous Anònim diu...

Que l'acord dels llocs era possible, és evident. El BLOC es baixarà els pantalons (fa mesos que el porta baixats i té les vergonyes a l'aire) i acceptarà l'oferta d'EU.
Era evident que finalment EU diria que li valia Montiel (o qui fóra) com 3 per Alacant, i era evident que el BLOC ja havia cedit l'1 per Castelló des del primer moment de la negociació. Els entrecomillats dels diaris en boca de "fonts del BLOC" no deixaven dubte. Com tampoc el fet que no hi haja una sola defensa d'eixe lloc per al BLOC, fins que es trencaren les negociacions fa un parell de mesos. Aleshores el BLOC va jugar a traure pit per justificar seguir negociant, i tindre alguna cosa que cedir. "Hem hagut de cedir el lloc de Castelló a canvi del 3 d'Alacant, que tampoc volien donar-nos-el. Com els diputats són de tot el país..." La sort que té Panyella és que Marina Albiol s'ha imposat (o ha estat imposada) a Cardona. Cas contrari, per això de la cremallera, ja em veig a Josep Maria depilant-se les cames i pintant-se els seus llavis molsosos per passar per un tranvestit. Experiència en té.
PS.
Si, sóc un d'eixos cabrons ressentits que als que ni ens agrada Pañella, ni Morera, ni el pacte.

 
At 10:13, Anonymous Anònim diu...

El pacte ha de ser entre EU i ERPV !!!!
Els del Bloc... millor calle!!!!

 
At 10:29, Anonymous Anònim diu...

Cal felicitar-se per l'acord. És el que, amb bon criteri, havia proposat Esquerra i Pais abans de l'estiu i dona satisfacció a les aspiracions d'EU d'avançar, a les del BLOC per accedir dignament a les Corts amb tres diputats i als verds la seua continuitat. Ara cal treballar de debó per guanyar al PP i condicionar al PSOE per fer política d'esquerres, valencianista i ecologista.

 
At 10:36, Anonymous Anònim diu...

Bona senyal. Ja es desfoguen els contraris a l'acord amb els seus prejudicis. Això vol dir que la cosa, per fi, va bé.

 
At 14:17, Blogger CapTallat diu...

Vull donar l'enhorabona i les gràcies per aquesta bitàcola. Estic ben segur que la vostra aportació ha tingut un pes específic en l'acostament de les posicions, així com en la capacitat de diàleg i comprensió mútua.

 
At 14:47, Blogger Andreu diu...

Segons sembla l'inici del canvi al País Valencià s'ha consumat. Enhorabona i ara a tomar al Pp

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home