14 de novembre 2006

VISCA TERESA DE CALCUTA I L'OPOSICIÓ PLURAL !

Paraula que fem tots els esforços que podem per trobar algun motiu que justifique la postura d'EU en el pacte. Un motiu, clar està, que no siga el de fer tot el possible i l'impossible perquè no tire endavant des del principi.

Van començar fent una resolució del seu Consell Nacional que tancava tota possibilitat de negociació. A no ser que algú justifique que donar al Bloc dos dels deu escons previstos tinga alguna lògica matemàtica o política. Si la té, ningú no l'ha explicada.

Una vegada aprovada la resolució del Consell Nacional, es va obrir una escletxa en renunciar Esquerra Republicana a participar en el pacte. Però els de Glòria Marcos es van capficar en donar el tercer lloc de la llista d'Alacant, reservat inicialment a aquest partit, a qualsevol persona, animal o cosa que no fora el Bloc. I per justificar-ho van fer una lloa al pluralisme que no hi ha manera d'entendre.

En aquest blog ha escrit molt el responsable de formació del PC Rafael Pla però, separat el gra de la palla, el resum és que no donen l'escó d'Alacant al Bloc perquè tenen por que l'ocupe algú del sector que ell mateix anomena de CIU. I segurament tots els d'Alacant són de CIU, perquè s'entesten a afirmar que no el pot ocupar ningú que tinga carnet del Bloc. La tutela que volen exercir sobre els nacionalistes arriba a l'extrem d'indicar, amb noms i cognoms, qui ha d'ocupar eixe lloc.

Entra dintre de la lògica que Enric Morera es plantege la impossibilitat de demanar als seus simpatitzants d'Alacant que voten una coalició EU-Bloc on no hi ha cap candidat del Bloc en un lloc d'eixida.

No entra dins la lògica que Glòria Marcos afirme que no s'ha d'abordar la negociació "des de l'òptica d'interessos partidistes" com si ella fora més altruista que la Mare Teresa de Calcuta. I és preocupant que afirme que "sempre ha pensat i continua pensant que l'acord és possible" perquè demostra que el seu regne no és d'aquest món. O que considera imbècils als del Bloc.

EU pot tirar balons fora acusant el Bloc de voler reobrir el debat sobre les llistes de Castelló, però sap perfectament que eixe no és, ni ha sigut, el problema de fons. I tampoc hauria d'estranyar-se si els nacionalistes ara li demanen també el dos d'Alacant, en compte del tres. Estant tornant al punt de partida de la negociació perquè la negociació no existeix i cedir ja no té cap sentit. A Esquerra Unida no li cal tornar al punt inicial de la negociació perquè no han cedit ni un milímetre.

Les pròximes eleccions es presenten malament. Què més dona si guanya el PP? Visca l'oposició plural !

28 Comments:

At 12:16, Anonymous Anònim diu...

L'oposició plural? Què optimistes !

En l'oposició només estarà el PSOE. Ni EU ni Bloc no van a superar la barrera del 5 % per separat.

Visca el bipartidisme i 4 anys més de dreta!

 
At 12:34, Anonymous Anònim diu...

No digau més falsedats. EU sí ha canviat les seues posicions de eixida en la negociació: en juliol i agost demanava 7 dels 10 possibles escons (la famosa fòrmula 7+2+1), i finalment va rebaixar la seua quota als 6 que ja té actualment (6+2+1+1).

I quan digueu que el problema no és la capçalera de Castelló s'equivoqueu. No era abans, però ara sí. Llegiu els missatges d'Enric Nomdedéu en aquest mateix blog, avisant a Morera de les "greus" conseqüències d'acceptar que EU tinga el primer lloc. Resulta que el Bloc s'ha passat setmanes i mesos parlant de falta de lideratge de Glòria Marcos a EU, però la seua Assemblea ha ratificat la seua postura, mentres que ara Morera és incapaç de mantindre els seus dins de les posicions que fan possible el pacte.

Estic convençut que EU acabarà cedint el tercer d'Alacant al Bloc, però no veig tan clar que Morera tinga capacitat per imposar-se als sectors durs de Castelló. Si això passa, quedarà clar que tota la culpa no és d'EU.

 
At 13:04, Anonymous Anònim diu...

Anonimus anterior, EU no té ara 6. L'Entesa té 6, 5 d'EU i 1 d'Els Verds.

Respecte a quotes, sense la barrera del 5 % que EU diu rebutjar, EU en tindria ara 4 i el Bloc 3.

I sobre Castelló, d'on et traus que Morera no és capaç de mantindre els seus dins de posicions que facen possible el pacte?

Però no et dones compte que les condicions que posa EU són tant ridícules que no hi ha cap, cap dirigent del Bloc, disposat a acceptar-les sota cap concepte?

Una majoria suficient d'EU no vol pactar amb el Bloc per prejudicis ideològics, i ara es tracta de vore com ho vesteixen perque no és note, o perque els culpables siguen els altres.

L'electorat, però, no és tonto, i està cansat. Per això al 2007 castigarà tant al Bloc com a EU. Morera ho té molt difícil per a ser diputat, però Glòria Marcos també. I si en EU esteu tant encegats com sembla i preferiu no vore-ho, ja vos ho diran les urnes.

 
At 13:11, Anonymous Anònim diu...

Josep (el del comentari anterior): les teues opinions són molt legítimes, però no coincideixen amb les dels autors del blog, als que jo responia. Aquestos defensen explícitament un pacte en el que el Bloc obtinga els segons llocs de Castelló i València, i el tercer d'Alacant. No els sembla, com a tu, una proposta ridícula.

 
At 13:14, Anonymous Anònim diu...

Ni en els pitjors malsons m'haguera pogut imaginar que uns i altres pogueren fer les coses tan rematadament mal. I al final, per acabar-ho d'arreglar, encara haurem de vore com EU i Bloc dediquen bona part de les seues respectives campanyes electorals a arrear-se uns a altres, enlloc de "disparar" contra el PP o explicar les seues alternatives.

Estic mooooolt cabrejat. I com jo, centenars de possibles votants. Preparent-nos per a un allau d'abstenció, vots en blanc, vots nuls o vots útils al Psoe.

 
At 13:45, Anonymous Anònim diu...

Diràs vots inútils al PSOE, perquè ja s'ha demostrat que a Blanqueries s'agenollen als dictats de Ferraz

 
At 14:07, Anonymous Anònim diu...

Això del 'vot útil' és que sempre m'arriba a l'ànima! Que mal explicat està i quina llegenda urbana hi ha al seu voltant!
Ahir ja vaig deixar escrit ací alguna cosa sobre el 'vot útil'.Deixant de banda que, per a mi, el vot més útil és el que es fa amb el cap sense contradir el cor i sense haver-se de tapar el nas, cal desidealitzar el 'vot útil'.
Mentre EU i BLOC es presenten a les eleccions i no siguen merament testimonials, és a dir: sempre que es moguen entre un 3 i un 5 % dels vots, no hi ha vot útil al PSOE perquè el realment útil és fer que no es perden aquells percentatges per no superar la barrereta dels collons. Em repetisc, com l'allioli, deu o quinze mil vots més al PSOE li poden reportar un diputat més. A un partit que es quede a tal distància d'accedir al Parlament, li'n suposarien de 2 a 4 segons com caiga la cosa i la circumscripció. Per tant, deixem-nos de mal anomenats 'vots útils' i expliquem la bona nova a la gent de bona voluntat!

 
At 14:42, Anonymous Anònim diu...

Companys, tot l'enrenou està passant per dalt un fet cabdal: que aparentment el BNV no vol negociar. Si no, no s'enten perquè suspen i ajorna reiteradament les reunions amb EUPV. Sembla que el que vol Morera és que EUPV accepte les seues propostes i punt, sense reunir-se ni transaccionar res. Això, es mire com es mire, és una actitud de prepotència, tant més absurda quan es fa des de la feblessa.
Naturalment, és legítim fer crides a que el BNV vaja a soles a les eleccions, a veure si pujant una miqueta, ara sí arriba al 5% (si finalment el PSPV-PSOE traga amb la reforma de la Llei Electoral amb aquest 5%). Però això mateix ho ha intentat en moltes ocasions sense aconseguir-ho. Bé, si això és el que vol, està en el seu dret.
Si enlloc de voler desqualificar a EUPV des de l'anonimat a veure si així li lleven vots per al BNV (pur electoralisme) s'atingueren als fets, s'adonarien que el que ha fet EUPV és presentar una proposta per a negociar-la. Clar que es va haver de votar-la al Consell Nacional, quan una part d'EUPV feia públicament propostes diferents a les presentades per la Comissió Negociadora, de manera que sense un pronunciament del Consell Nacional no es sabia qué proposava EUPV. Després de la seua Assemblea ja està clar qui té la majoria i qui està en minoria, i per tant ja no hi ha cap confusió. Doncs bé, EUPV s'ha mostrat reiteradament disposada a consensuar el tercer lloc per Alacant. Però s'ha trobat sense interlocutor.
Per altra banda, no es pot contribuir a l'acord des d'un esbiaixament descarat. Al contrari del que s'ha dit, Morera sí ha qüestionat el perfil de la persona plantejada per EUPV per a número 1 per Castelló. Certament, en tant que el BNV no ha acceptat que el número 1 de Castelló siga ocupat per EUPV, és raonable que puga valorar el perfil d'aquest número 1. Però simètricament caldrà assumir que, en tant EUPV no ha acceptat que el número 3 d'Alacant siga per al BNV, també es raonable que vulga valorar el perfil d'aquest número 3; per al qual, per cert, la única proposta formalment presentada fins al moment és la feta per EUPV de Vicenç Romans, nacionalista i d'esquerres (deixant clar que aquesta proposta solament té sentit en el marc d'un eventual consens amb el BNV, doncs únicament en aquestes condicions Vicenç, persona pròxima al BNV, ha manifestat la seua acceptació; recordem, per altra banda, que aquesta proposta no va ser feta pública per EUPV, per tal com es volia, lògicament, consensuar-la abans, sinó que va ser filtrada a la premsa des de fora d'EUPV; en tot cas, des d'EUPV s'està obert a valorar altres propostes, però caldria que aquestes es presentaren, i preferiblement no en la premsa, sinó en la taula de negociacions en la que el BNV no sembla interessat).
En tot cas, EUPV ha deixat clar que no vol un pacte a 2, sinó un pacte ampli. En principi volia un pacte a 5, però donada la falta d'interés d'ERPV a accedir a les Corts Valencianes, sembla que el pacte possible seria entre EUPV, BNV, EV-PV i EV-EE. Mentrestant el BNV se ho pensa, i sense perjudici de restar oberts a que s'incorpore, potser convindria avançar amb les organitzacions Verds.
Bé, de moment tenim unes bones candidatures en les quals es conjuga veterania i joventut, i en les que ja hi ha independents, comunistes, nacionalistes d'esquerra i ecosocialistes:
Per València, Gloria Marcos, Mònica Oltra, Marga Sanz, Francisco García i Antonio Arnau
Per Alacant, Lluis Torró, Juan Antonio Hidalgo, Nefer Vives, Mireia Mollà i Miguel Ángel Pavón
Per Castelló, Marina Albiol, Carles Mulet, Vicente Babiloni, Isabel Fernández i Carmen Carreras.
Esperem completar aquestes candidatures amb homes i dones d'EV-PV, EV-EE, si és possible el BNV i tant de bó si s'incorporaren ERPV i altres forces, des del compromís de tothom amb "la defensa del territori, de la nostra llengua i cultura, del teixit econòmic i social i, molt especialment, de la tan urgent i necessària regeneració democràtica de la vida pública valenciana", com diu el Manifest de "Si no ara, quan?", enfront de l'urbanisme depredador del PP i els seus còmplices de l'Estatut de la vergonya.

 
At 15:22, Anonymous Anònim diu...

Amic Rafa, entre tota la literatura de l'últim comentari teu m'han sobtat dos punts i que m'agradaria que em (ens) aclarires:
1) Hi ha un moment que dius «[en el BLOC] s'adonarien que el que ha fet EUPV és presentar una proposta per a negociar-la». Vols dir que la resolució del Consell Nacional d'EU, a la qual es remet(ia) sempre la direcció d'EU, és negociable, que és punt de partida i no oferta tancada? Perquè això és nou, i és important!

2) Respecte a l'assumpte del tercer per Alacant dius: «des d'EUPV s'està obert a valorar altres propostes». S'acceptarien propostes no teledirigides, patrocinades o ungides per EU? La persona, animal o cosa podria ser del BLOC directament? O es pacta consensuar també el segon lloc? Ni teu ni meu, també. Vols dir això?

Finalment, no estic per a fer una ressenya crítica del teu escrit però és que té moments impagables. De veritat que és molt bona eixa que el Bloc no vol negociar. No heu entés encara per què s'ajornen les reunions?
«Sembla que el que vol Morera és que EUPV accepte les seues propostes i punt, sense reunir-se ni transaccionar res». Molt bona aquesta! I continues: «Això, es mire com es mire, és una actitud de prepotència, tant més absurda quan es fa des de la feblessa».
És una manera de veure, potser altres -legítimament- ho veuen com una mostra de dignitat.
Company, esperem, amb candeletes, la teua resposta!

 
At 15:29, Anonymous Anònim diu...

Les lletanies de Pla cada vegada són més infumables, un catecisme d'hipocresia política perfecte per a desmobilitzar al personal.

 
At 16:15, Blogger Nomdedéu diu...

mira anónimo, a mi no m'hi emboliques, rei.
Jo no he avisat a ningú, ni al meu Secretari General ni a ningú. I si ho haguera de fer no ho faria en públic. Sóc membre de la Permanent de l'Executiva Nacional del meu partit, i afortunadament allí s'hi pot parlar amb llibertat i claredat. Mai no he cregut en el pacte i mai ho he ocultat. Però des que el meu partit va decidir intentar eixa via, no he fet cap declaració en contra. Ni una. I mai he dit res, inclos el que està en esta web que no siga exactament el que el meu partit ha aprovat, m'agrade poc, molt o gens. Tinc responsabilitats envers la gent amb qui compartisc militància i tinc per costum exercir-les. També a l'hora de votar o no, i ho sap la gent del meu partit. Simplement, ací escriu molta gent, diu el que li sembla, senta càtedra i sovint des de l'anonimat. Jo he reflexionat "en veu alta" sobre allò que es debatia a esta web. I el document sobre el que jo he escrit, no és d'ara, és de fa molts mesos. I el problema amb la capçalera de llista a Castelló no és nou, també és de fa molts mesos. El President del partit ha fet (tèbies) declaracions sobre eixe tema en algunes ocasions i a alguns mitjans. I ara el Secretari General ha esta més clar. Jo no he dit res que no hagen dit ells. I vos puc ben assegurar, que no ho diuen influits per mi. Que més voldria jo!

 
At 16:25, Anonymous Anònim diu...

Naturalment, no me moleste en contestar a qui substiteuix la seua aparent incapacitat d'argumentar per l'insult.
A "un de l'horta" solament puc dir-li que les respostes completes les donaria la Comissió Negociadora d'EUPV damunt de la taula de negociacions. Naturalment, jo ni puc negociar en el seu nom ni aquest blog és l'àmbit per a fer-ho. Però a bon entenidor...

Res més recordar que la proposta aprobada pel Consell Nacional d'EUPV deixava voluntariament una porta oberta per a negociar (el famós "gestionarà"), no essent per tant una proposta "tancada" com se li ha atribuït. I Gloria Marcos ha parlat reiteradament de consensuar el 3 per Alacant, el que suposa, clar, la disposició a estudiar propostes alienes. No vulgueu un compromís d'acceptar una proposta abans que estiga presentada, perqué pretendre això solament indicaria no tenir ni idea del que significa una negociació.
En tot cas, sí convé reiterar que les propostes de candidats (per part de tothom) haurien de ser coherents amb el programa comú per "la defensa del territori, de la nostra llengua i cultura, del teixit econòmic i social i, molt especialment, de la tan urgent i necessària regeneració democràtica de la vida pública valenciana". No està de més recalcar això de la defensa del territori amb la quantitat de PAIs que ens amenacen.

Mira, si tú tens una explicació sobre l'ajornament de les reunions diferent del desinterés per la negociació, ens la podries donar. Abans Morera ho justificava per esperar al resultat de l'Assemblea d'EUPV. I ara, qué espera? A veure si el PSPV-PSOE traga o no amb el 5%?

Respecte a la terminologia, ja t'entenc: si EUPV presenta una proposta, tot i estar disposada a seure per a negociar-la, és "prepotencia"; si el BNV no seu a negociar esperant, aparentment, a que abans l'accepten les propostes, és "dignitat". Molt objectiu.

 
At 17:07, Anonymous Anònim diu...

Però com que consensuar el 3r d'Alacant? al BLOC li tocaria el 2n, que pot acceptar el 3r si, però seu.

Ha consensuat EU algun dels seus llocs? NO, ni tan sols ha consensuat el Cap de llista de la coalició. Què ens prenen per imbècils o què? ara ells fan els que els rota i el BLOC ha de consensuar els seus llocs amb EU?

 
At 17:17, Anonymous Anònim diu...

Sí Carles, sí, vos prenen per imbècils. A vosaltres, els del Bloc, i a nosaltres, els electors que voldriem votar una candidatura conjunta.

 
At 17:24, Anonymous Anònim diu...

Els rumors venen a dir que el capital inmobiliari li ha pagat la campanya a EU a canvi de no pactar. Eixa és la condició ja que aquestos saben que sense Bloc no hi ha canvi possible a aquest país. Les cadires que traga EU a les corts ja estan pagades i ben pagades segons es diu. Enteneu ara el boicot d'EU al pacte pel CANVI??

 
At 17:44, Anonymous Anònim diu...

Segons el plantejament de Rafa Pla, EU està en condicions d'acudir en solitari a les eleccions i només pactarà amb el Bloc si este accepta els dos per Castelló i per València i que EU tutele el número 3 per Alacant. A la pràctica, això equival a que no hi haurà pacte si el Bloc no accepta la seua submissió política a EU.

No sé què farà Morera i companyia, però em costa creure que traguen amb unes condicions així.

El que sí sé és que la complaença i la falta d'autocrítica que denota la postura d'EU no exclou que els acabe passant com al CDS, que la barrera del 5 % se'ls engolisca també a ells abans que es donen compte.

 
At 17:46, Anonymous Anònim diu...

Al borinot anterior només li falta parlar de l'or de Moscou. Parla seriosament o calla que de xorrades ja anem ben servits

 
At 17:48, Anonymous Anònim diu...

El de borinot no anava per Sergi sinó per l'anòmim anterios. persona sergi

 
At 23:00, Anonymous Anònim diu...

En el comentari de les 14:42 Rafael Pla ha escrit açò, entre altres coses:

"Al contrari del que s'ha dit, Morera sí ha qüestionat el perfil de la persona plantejada per EUPV per a número 1 per Castelló. Certament, en tant que el BNV no ha acceptat que el número 1 de Castelló siga ocupat per EUPV, és raonable que puga valorar el perfil d'aquest número 1. Però simètricament caldrà assumir que, en tant EUPV no ha acceptat que el número 3 d'Alacant siga per al BNV, també es raonable que vulga valorar el perfil d'aquest número 3."

Si ho llegiu amb tranquilitat voreu fins on es capaç d'arribar Pla: per a justificar que EU vulga tutelar-li al Bloc el tercer lloc d'Alacant diu que el Bloc també vol tutelar l'1 de Castelló. Però el propi Pla considera aquest primer lloc de Castelló del tot innegociable, a diferència del tercer d'Alacant, que no està disposat a deixar que siga també innegociable per al Bloc!

En establir aquest fals paral.lelisme, aquesta doble vara de medir, Pla demostra per enèsima vegada que els seus raonaments són un simple una façana per al cinisme polític.

Evidentment ell no ho reconeixerà. Com a molt es limitarà a dir que l'insulte. El recurs al victimisme tapa totes les vergonyes.

N'hi ha per a riure i per a plorar.

 
At 01:42, Anonymous Anònim diu...

Segons em diu un membre de la direcció, hui mateix el BLOC ha demanat una reunió entre les comissions negociadores per reprendre els treballs una vegada acabada l'Assemblea d'EU.

Sembla ser que aquesta organització encara no té definida la seua permanent i des del BLOC s'esperava que avisaren per tornar-se a trobar quan hi haguera homòlegs. És lògic que qui moga fitxa siga qui ha tingut un congrés (penseu per un moment que hagués canviat la direcció). Però ha estat una altra vegada el BLOC qui ha cridat a EU a seure formalment, no ha prendre café ni a contactes discrets: reunions formals.Una altra vegada el BLOC ha fet un exercici de responsabilitat.

Per valorar la situació, cal ser justs i tirar d'hemeroteca.

EU va anunciar que el 9 de setembre decidiria definitivament com aniria a les eleccions. Ací va fer marxa arrere i apareix la proposta nova del 6+2+1+1 sabent que ERPV no vol acord. L'excusa: castigar a ERPV (és a dir, endarrerir l'acord per intentar furtar a ERPV alguna cosa dels seus 7.500 vots!!!).

Després quan el BLOC diu que no acceptarà cap proposta que no contemple representació a les tres circumscripcions -sense renunciar a la capçalera de Castelló en cap moment- s'inventen que "la gestió" del tres d'Alacant després del "destarifo" de la proposta estúpida cap a ERPV és trobar un independent que pot ser pròxim al BLOC però sense carnet. Filtren la proposta a la premsa i parlen amb Vicent Romans que com a persona de bé ho comenta amb la Federació Escola Valenciana (d'ón ha estat president) per responsabilitat i per no clavar a esta entitat enmig de la brega entre partits. Les entitats acorden que no deixaran que s'empren persones vinculades a elles en un manifest perquè consideren que les candidatures són cosa dels partits i que ells volen un pacte per traure fora al PP però lògicament no desitgen implicar-se a favor d'una opció electoral perquè entre els seus afiliats hi ha de totes les tendències progressistes.

Continuem. El dia 7 d'octubre hi ha de nou Consell Nacional d'EU, el darrer abans de l'Assemblea, i del pacte en el seu informe no parla res Glòria Marcos. Per por a perdre l'Assemblea no anuncia cap postura ni diu que el negoci està trencat perquè el BLOC no accepta les seus condicions unilaterals.

I arribem a la pre-Assemblea i a la pròpia Assemblea. Ni una coma del pacte en el BLOC. Només enmendar la plana al propi Llamazares quan parla del model català i tot menys agafar un telèfon i convocar a la gent del BLOC per tornar a parlar quan guanya. Només diu que cal discrecció, però, tan gran, que és un misteri per resoldre quan es tornarà a parlar amb el BLOC. Discrecció i educació que, segons em conten alguns amics i amigues, no va tindre al Premis Bromera este mateix divendres on va enviar, una per una, a pastar fang a totes les persones que "s'interessaven" per la salut del pacte. Excuse escriure les opinions de totes elles que passen a la nómina "d'insultats" darrere de Joan Sifre, Ramon Lapiedra, Rafael Recuenco, Eliseu Climent, Diego Gómez, Paco Burguera,... tots ells sospitosos de treballar per al maligne que no és el PP, és el PSOE o el BLOC.

Mentrestant l'ex-secretari de comunicació d'EU M.A. Martín (potser repetisca), de Sagunt, cascant a base de bé el diumenge contra el BLOC a la Cadena Ser pel projecte de PAI d'Albalat dels Tarongers que resoldrà la contruccíó de centenars de casetes il·legals (quan manava EU a eixe poble no recordem que en denunciarà ni ordenarà la demolició de cap). De Canet, és clar, ni en parla perquè ací el mal ja està tot fet i patrocinat per la pròpia EU. Una altra ajuda per crear "ambient" a favor del pacte.

En conclusió: La majoria d'EU no vol el pacte i desitja que siga el BLOC qui trenque. Quina brillant jugada: com que la pressió a favor d'un acord electoral que ajude a tirar el PP és tan gran, entrem en la jugada per a fer el porc, carregar-se les expectatives de canvi i electorals del PSOE i pegar-li una furgada a tot el món mundial: al PSOE, al BLOC, a Carles Arnal, a Cardona, a Ribó, a Joan Antoni Oltra, a Peris donant-li un lloc de no eixida i a tots els "mamons" del nacionalisme social i cultural que en el fons treballen per al PSOE segons l'anàlisi comunista.

I si els passarem entre tots la factura a estos cracks? S'accepten idees. Jo ja en tinc alguna.

 
At 03:10, Anonymous Anònim diu...

Ahi va la meua idea: converteix tot el que has explicar en el guió d'un curtmetratge de terror. Quina gentola!

 
At 15:00, Anonymous Anònim diu...

Jo no he dit el que diu Sergi que he dit. Com el que he dit està escrit, no ho repetisc.

A Alp: no he parlat de "tutelar", sinó de valorar. I obviament, jo defense els plantejaments d'EUPV, no els del BNV. Però sí he acceptat que aquests siguen "raonables", i únicament requerisc que l'altra part accepte que les nostres també ho són. A partir d'ací es podrà negociar. Com no es pot fer és de la desqualificació. Els que empren aquesta no volen arribar a un acord, sinó que volen que no hi haja pacte.

Per cert, m'agradaria escoltar que des de la direcció del BNV s'oposen al PAI depredador d'Albalat dels Tarongers de la mateixa manera que la direcció d'EUPV s'ha oposat a les actuacions depredadores en Canet i en qualsevol altre lloc, amb independència del signe de l'Ajuntament.

 
At 15:32, Anonymous Anònim diu...

Rafa, el millor dels teus escrits és que el rovell de l'ou es pot resumir de seguida perque és transparent.

I el resum transparent del que dius és el que jo he fet i tu nos ovls reconèixer.

Jo sí el repetiré:

"Segons el plantejament de Rafa Pla, EU està en condicions d'acudir en solitari a les eleccions i només pactarà amb el Bloc si este accepta els dos per Castelló i per València i que EU tutele el número 3 per Alacant. A la pràctica, això equival a que no hi haurà pacte si el Bloc no accepta la seua submissió política a EU."

 
At 16:03, Anonymous Anònim diu...

Les disquisions semàntiques (“valorar” / “tutelar” ) no oculten l’important: que Rafael Pla no té cap problema en fer comparacions usant una doble vara medir. I així argumenta qualsevol.

Respecte a l’alusió al Albalat dels Targongers, això què és?, la nova consigna dels sectors durs d’EU contraris al pacte amb el Bloc ? L’últim pretext contra l'acord dels qui fan la comèdia de dir que sí el volen quan en realitat només els interessa rebentar-lo? I quin serà el pròxim obstacle? La pròxima “pejiguería”? Dir que els del Bloc vos diuen “companys” i no “camarades”?

Penós.

 
At 06:53, Anonymous Anònim diu...

En el PC comença la persecució als discrepants amb l'amenaça d'obrir "expedients disciplinaris" als que han defensat altres possicions a les del sectarisme.
I volen dir que creuen el "l'esquerra plural".

 
At 19:48, Anonymous Anònim diu...

A Alp li recorde que va ser "UN D'ESTE MÓN" qui va traure els temes d'Albalat i Calpe, passant per dalt de quina havia estat l'actitut de les respectives direccions en un i altre cas. I per cert, jo empre habitualment el "company" o "companya", que en català és equivalent a "camarada".

L'anònim de les 06:53 no sap del que parla. Al PCPV no s'ha plantejat cap obertura d'expedient. I naturalment que creguem en l'esquerra plural, que no contradiu sinó que requereix el respecte a la identitat i la cohesió de cada component d'aquesta pluralitat, u dels quals és, naturalment, el PCPV.

 
At 12:17, Anonymous Anònim diu...

Et recorde, Rafa, que això d'Albalat ho acaba d'usar EUPV contra el Bloc en mitjans de masses, com Ràdio València-Cadena Ser (concretament M.A. Martín, regidor de Sagunt, el cap de setmana de l'11-12 d'este mes).

Després de la doble vara medir, ara només faltava que Rafa Pla es fera el desentés del que no l'interessa.

 
At 18:09, Anonymous Anònim diu...

En tot cas, "això d'Albalat" és un fet. Simplement recordava que EN AQUEST BLOG havia estat un altre qui ho havia tret a col·lació.

En tot cas, són qüestions que és important aclarir en la negociació del pacte per a una major credibilitat del programa (en demanda de moratòria urbanística). En això estem, supose.

I de doble vara de mesurar, res. Però ni sóc ni pretenc ser neutral. Com tampoc ho és amb qui polemitze.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home