15 de novembre 2006

LENIN I LES POMES D'ANA BOTELLA

Com es poden justificar tantes barbaritats en nom del pluralisme? El pluralisme és més que una suma. És coexistència de diferents tendències. Però la coexistència, dins un partit, no es redueix a conviure, sinó a sumar forces. I sumar forces és tindre una capacitat d'integració que vaja més enllà de les votacions. La confrontació per sistema, encara que siga democràtica, és estèril. I no assenyalem ningú.

Si es parla d'una candidatura plural de cara a unes eleccions, el pluralisme s'ha d'entendre, bàsicament, com una suma de vots i no com una suma de sigles. Sumar una sigla a canvi de perdre un quaranta per cent dels vots no té cap lògica. Almenys, cap lògica electoral.

No citarem Lenin, però si a eixa gran ideòloga i pedagoga del segle XXI tan incompresa que és Ana Botella quan afirma que "las manzanas no son peras y una manzana y una pera no son dos manzanas, son dos peras". De la mateixa manera, les sigles no son vots i una suma de sigles i vots no donen com a resultat el doble de sigles, sinó el doble de vots.

Tots els partits han de tindre el seu ideari, però també han de saber diferenciar-lo del que és un programa electoral que tindrà una vigència de quatre anys. Això implica establir unes prioritats. I la prioritat, ara mateix, és fer fora al PP.

L'actual política del PP és tan depredadora a tots els nivells que aconseguir un programa electoral mínim no pot ser cap problema. I de fet, ningú ha dit que ho siga, sinó tot el contrari.

Tampoc hauria de ser un problema el repartiment d'escons, ja que EU no en vol més de sis , els verds no han dit que en vullguen més d'un i el Bloc només aspira a quedar-se amb els tres que resten per repartir.

En aquestes circumstàncies, on està la dificultat?. De moment, Ana Botella no ha contestat aquesta pregunta. Tampoc sabem si Lenin parlava sobre la qüestió en "L'esquerranisme, malaltia infantil del comunisme".

11 Comments:

At 11:17, Anonymous Anònim diu...

De veres no ho enteneu? És una qüestió ben senzilla. Tots no poden anar de número u, i per tant algú ha de cedir. Qui cedisca perd davant la pròpia militància i el propi electorat. Tan senzill. Per tot i així, tapant-se el nas, recomposant equilibris interns, podria arribar-se a un acord amb eixe resultat 6-3-1. Tot i que el BLOC ja cedix el seu als verds (que no sabem quanta gent representa) i EU en guanya un respecte als actuals 5. La història està en saber com s'han calculat els 10. On ho diu que són 10 i no 9 o 8 o 11? El dos de Castelló no ix ni de broma. I menys si la candidata d'EU no agrada ni a les seues bases, i el candidat del BLOC descontenta la meitat de les seues. Respecte a Alacant el mateix. Ix el 3? Si en algun moment hi havia hagut il·lusió sobre la possibilitat de pacte, les dues direccions s'han encarregat d'ensorrar-la. Personalment pense que més EU que el BLOC, però tant se li val. Les declaracions de hui dient que "havíem cedit l'1 per Castelló" (cosa, per cert, que s'ha negat sempre al si del partit), "però si és Albiol no podem cedir-lo", col·loca al BLOC al mateix baix nivell que EU vetant el representant del BLOC a Alacant.
Ni pomes, ni peres. Moniatos

 
At 12:58, Anonymous Anònim diu...

Carles primer, fes una escola d'optimisme que és el teu. Si a Castelló no se'n treuen dos i a Alacant no se'n treuen tres, de què collons estem parlant?.

Es parla de deu i no de vuit o nou perquè treure'n menys de deu és un fracàs, o és que no ho sabíes?

Per cert, estic fart de l'expresió votar amb el nas tapat. Qui el tinga tapat que es pose Vicks Vaporux. El que no hi ha que tindre és els ulls tancats i no adonar-se'n del que està en joc.

 
At 13:06, Anonymous Anònim diu...

Soc Joan. Crec que el comentari sobre Lenin i la Botella és una reflexió més seriosa del que sembla a primera vista. Però no sé si els aludits es donaran per aludits. I, naturalment, no em referisc a Lenin, ni a la Botella.

 
At 14:35, Anonymous Anònim diu...

Simplement un recordatori: Els Verds del País Valencià actuals són el resultat de la fusió d'Els Verds que van anar coaligats amb EUPV en les darreres autonòmiques i d'Esquerra Verda que va anar coaligada amb el BNV. De manera que no resulta raonable regatejar a EUPV el resultats de l'Entesa en les anteriors autonòmiques i atribuir al BNV la totalitat dels vots obtinguts per la seua coalició.
Bé, en tot cas, seria bo posar per davant l'acord programàtic. Que, naturalment, no pot reduir-se a "tirar al PP" (aquest missatge nu el que faria és incitar el vot al PSOE), tant més quan sembla que és possible un acord que recollisca tot això de "la defensa del territori, de la nostra llengua i cultura, del teixit econòmic i social i, molt especialment, de la tan urgent i necessària regeneració democràtica de la vida pública valenciana". Bé, amb això bàsicament a mi me val, entenent que la defensa del territòri suposa la moratòria urbanística rebutjant tot PAI si més no vinculat a reclassificacions, que la defensa de la nostra llengua i cultura suposa el rebutj de l'Estatut i de la secessió lingüística, que la defensa del teixit econòmic i social suposa combatre les deslocalitzacions i privatitzacions, i que la regeneració democràtica suposa tolerància zero envers la corrupció. Si tot això s'explicita en un manifest programàtic signat per tothom, tothom estaria més inclinat a atendre les demandes dels altres, i s'entendria menys que no s'arribés a un acord en les llistes, que allò principal és que siguen coherents amb aquest manifest programàtic.
En tot cas, l'anunci de que es van a reemprendre les negociacions ens dóna l'esperança que s'avance en aquest sentit i s'arribe prompte a un acord que permeta convocar el referèndum de ratificació d'EUPV i menjar-nos a gust el torró aquest Nadal, amb un bon acord programàtic i unes bones llistes, afegint a les magnífiques candidates i candidats d'EUPV candidats o candidates no menys magnífics del BNV i Els Verds diversos, de manera que pugam treballar junts per estimular la il·lusió dels electors i derrotar al PP i al bipartidisme.

 
At 14:35, Anonymous Anònim diu...

Que quin és el problema? Em tem que l'altura de mires i el bé del País, en EU, acaba en el control del grup parlamentari.
Si els l'asseguren (fent un jurament sobre la Bíblia o sobre 'El capital', segons convinga), estic més que convençut que escamparien els núvols i EU accediria a concedir el tercer per Alacant (i, damunt, ho vendria com un exercici de magnanimitat i tot).

S'admeten més especulacions! Animeu-vos-hi! Ja que entre tots l'estem cagant, com a mínim divertim-nos-hi.

 
At 17:38, Anonymous Anònim diu...

Publicat hui a Vilaweb

El Bloc i EUPV es reuniran dilluns per desencallar el pacte

Serà la primera trobada des del 4 de setembre

El Bloc i EUPV faran un últim esforç per a fer possible el pacte valencianista amb vista a les eleccions a la Corts de la primavera del 2007 i han fixat una reunió de la comissió negociadora per dilluns vinent, a les cinc de la tarda, segons ha dit a VilaWeb la secretària del Bloc, Pepa Chesa. Serà la primera des del 4 de setembre passat. El Bloc va demanar ahir la trobada a Esquerra Unida, que l'ha acceptada per 'no demorar més la qüestió'.

De tota manera, la reunió arriba després que el secretari general dels nacionalistes, Enric Morera, ha reconegut que la possibilitat d'un acord és lluny. Segons el Bloc, l'actual marge de negociació que fixa la formació encapçalada per Glòria Marcos no fa possible l'acord. Ara per ara, EUPV insisteix en la validesa de la proposta que va aprovar el consell nacional, que fixava un repartiment de llocs a les llistes electorals que no satisfà el Bloc.

Les condicions

El mes de setembre passat, EUPV va oferir una representació parlamentària d'un 20% al Bloc, que no vol baixar d'un mínim del 30%, a més va denegar-li el número u de la llista de Castelló. La formació d'Enric Morera reclama aquest primer lloc perquè des de fa dotze anys té més votants a Castelló; tot i així, EUPV solament li ofereix el segon lloc. El Bloc també reclama tenir representació a Alacant.

Perquè hi hagi acord, el Bloc considera primordial tenir presència a les tres circumscripcions del País Valencià. Els nacionalistes recorden que per a les eleccions municipals tindran prop de tres-centes llistes, fet que segons Morera 'no es pot despreciar'.

 
At 17:48, Anonymous Anònim diu...

Jo us pregue, pel be de tothom (i a mes es senta valencia), que feu una coalicío, heu d´oblidar-vos de la direccio que prenen, a priori, els vostres programes (crec que ser dreta, esquerra o de centre hui dia no te ni cap ni peus; tots els pobles es el mes important) per aconseguir dignificar la classe politica d´un poble, el nostre, que sempre ha sigut manipil.lat, venut i agenollat per inetressos personals!!!!!!! Hem de fer fora els socialistes sense PV, i tota l´altra escoria antivalenciana!!!!! Visqui el País Valencià!!! - País Valenciano, per a que s´acostumen-, lluiteu per ell!!

 
At 17:52, Anonymous Anònim diu...

què frikie!

 
At 06:45, Anonymous Anònim diu...

La cosa és ben senzilla i ja ho van dir els d'Esquerra i País abans de l'estiu. L'acord 6, 3, 1 és el més raonable i profitós per aconseguir sumar, fer fora al PP i canviar la política.
El sectarisme d'EU i la poca visió del BLOC han portat el tema a un desgast absolutament innecessari.

 
At 11:08, Anonymous Anònim diu...

Calma xaval. Clar que se que parlar de menys de 10 és un fracas. Però, això no vol dir que vagen a aconseguir-se. Estic fins els morros de la figa de no vore cap argument. Els meus arguments seran desmontables, discutibles, indemostrables, i tot el que vulgues, però són arguments. Tu no en tens cap. Absolutament cap. O no els ensenyes. Que fora una meravella traure'n 10 és una cosa, que siga possible un altra. I no sigues tan maleducat, xaval, que un no pense com tu no vol dir que tinga els ulls tapats. Jo personalment considere que te negues a vore la realitat, o que només veus una realitat molt estreta, però no t'ho dic.
Au que tinc que anar a la farmàcia a per "Vicks Vaporux"

 
At 19:27, Anonymous Anònim diu...

Tenia moltes ganes d'enviar una petita paraula per dir gràcies pels punts fantàstic que està escrivint en aquest lloc. El meu temps de recerca d'Internet té al final ha honrat amb idees molt bones per a l'intercanvi amb els meus amics. I 'd expressar que molts dels visitants del lloc que ens són realment molt dotat que hi ha en una comunitat notable amb persones precioses amb tants punts útils. Em sento molt afortunat d'haver utilitzat la seva pàgina web i esperem que els moments més divertits que moltes de llegir aquí. Moltes gràcies de nou per un munt de coses.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home