30 d’octubre 2006

EL MELIC COM A CENTRE DE L'UNIVERS

El problema d'un sector del PC no és que defense el comunisme, sinó que s'ha convertit en una ordre de clausura allunyada del món i de todas sus pompas. Allí estan els seus disciplinats militants conreant el seu hortet de pèsols i floricols a l'altra banda de la tanca de la realitat, en la otra orilla. Llançant missatges que l'important no és guanyar les eleccions, sinó treballar en el carrer i en els moviments socials. Però després vas al carrer i no els trobes i repasses els moviments socials i, o no hi estan, o tenen una presència menys que testimonial.

Aquest sector no és fill del PC del franquisme i de la transició, aquest és el PC de la inanitat. És on estan els que no entenen la importància de guanyar la Generalitat perquè, com va dir el pare Anguita, las coincidencias entre el PP i el PSOE són mucho mayores que entre el PSOE e IU. Els mateixos que ara intenten que no hi haja un pacte amb el Bloc seran els que demà intentaran que no hi haja un acord amb els socialistes. Abans, buscaven l'excusa del programa, programa, programa. Ara, ni això.

Aquestes postures, que no generalitzem a tot el PCPV, no donen vots, ni falta que els fan, però mantenen entretinguda la congregació. I fer aquestes afirmacions tan dures no és fer anticomunisme, és criticar els comunistes de saló que han oblidat que transformar la realitat passa per no barallar-se amb ella. Per què Joan Ribó ha de ser menys comunista que Marga Sanz? Per tindre més sentit comú? I Glòria Marcos, què és? Ves a saber!

Si en l'Assemblea d'aquest cap de setmana no es dona un gir, sempre es podrà dir que l'elecció dels delegats han funcionat com a filtre. Però després, hi haurà un referèndum en el qual votaran tots els afiliats. Si en aquest també s'imposa el melic com a centre de l'univers, caldrà començar a pensar que amb aquesta EU no hi ha res a fer. No perquè no vullga pactar amb el Bloc, sinó perquè no vol assumir la responsabilitat de governar la Generalitat. Encara més: perquè davant la destrossa que està fent el PP en el territori i els serveis públic i davant les queixes dels que pateixen la seua política, només saben dir que amb el PSOE tot seria més o menys igual. Pel que es veu, el conformisme comença a ser revolucionari.

15 Comments:

At 10:53, Anonymous Anònim diu...

Ara si que vos heu llevat la carasseta!

 
At 14:40, Anonymous Anònim diu...

És cert que hi ha una involució en les possicions d'EU i això és de domini públic.
A mi no m'agrada i segurament afectarà el meu vot que quasi sempre ha segut per aquesta opció.
No entenc a la gent que intenta desprestigiar l'opinió que es dona aci com si no fora valida. Jo he donat la meua per primera vegada i la tornare a donar quan crega convenient.

 
At 17:40, Anonymous Anònim diu...

Eixe dircurs que esteu fent és el més útil, per a buscar el vot útil. Si allò important, l'únic important, és fer fora al PP per a fer President de la Generalitat a Pla... llavors, que collons fem que no estem en el PSOE totes i tots? Més important que fer a Pla President és garantir que les coses canvien a la Generalitat. I això no ho agaranteix el Bloc, a soles ho pot agarantir EUPV.

 
At 17:52, Anonymous Anònim diu...

Qui ha dit que "l'important no és guanyar les eleccions, sinó treballar en el carrer i en els moviments socials"? Des del PCPV (i des del conjunt d'EUPV) sempre hem dit que cal treballar alhora en les institucions i en els moviments socials. Hem dit que l'ocupar càrrecs no ha de ser l'objectiu, sinò l'instrument per transformar la societat. Tenim clar que els canvis socials s'han de fer democràticament, i per tant per a ells és imprescindible guanyar les eleccions, però al mateix temps tenim clar que per a guanyar les eleccions amb un programa alternatiu d'esquerres i a més poder aplicar-ho és imprescindible una forta mobilització social en defensa d'auest programa.
Per cert, la cita d'Anguita és apòcrifa. El que sí va dir Anguita, en les darreres eleccions autonòmiques i municipals on estava al front d'IU, és que ni per acció ni per omissió permetriem, en la mesura en que depengués d'IU que governés el PP. I, ja que es parla del PC, caldrà recordar que Paco Frutos, actual secretari general del PCE, va pactar amb el PSOE encapçalat per Almunia un Programa comú de Govern que malhauradament no es va poder aplicar per la victòria del PP per majoria absoluta.
Aquests anticomunistes d'opereta s'inventen molins de vent per a embestir-los. Però les seues mentides no han de confundir a ningú: el PCPV estem on estem, en el treball, dins d'EUPV, per una amplia convergència política i social d'esquerres que, respectant l'identitat de cadascú, puga canviar la correlació de forces al País Valencià posant fi a la dreta en el govern i a les polítiques de dretes.

 
At 18:45, Anonymous Anònim diu...

Rafa Pla diu que per guanyar les eleccions amb un programa alternatiu d'esquerres i poder aplicar-lo és imprescindible una forta mobilització social en defensa d'aquest programa.. On està eixa mobilització, jo només veig que vos mobilitzeu contra Ribó i contra Mollà i que poseu la cameta al Bloc. Que l'únic que es moblitza és mitja EU contra altra mitja. A qui voleu moblitzar així? Es patètic comparar les grans frases que es diuen amb el que es fa. Menys convergències fantàstiques i més tocar terra.

 
At 18:47, Anonymous Anònim diu...

Res d'anticomunistes d'opereta. No faces victimisme, Rafa. Crítiques raonades al que feu. I pel que es veu, de crítiques no en toleres ni una.

 
At 19:49, Blogger Agermanats diu...

Les cites que en este article atribuïm a Julio Anguita no són apòcrifes, com equivocadament afirma Rafael Pla.

Es poden llegir en la nota núm 71. de la pàgina 218 del llibre "L'esquerra al sofà" que acaba de publicar Ximo Ferrandis, en l'editorial Bromera.

Entre les frases d'Anguita recuperades per Ferrandis també apareix aquesta:

"La izquierda no puede estar sólo sujeta a cuestiones electorales. Nuestra lucha está en otro sitio, en la calle, convenciendo, hablando, haciendo proselitismo, en la concienciación. Ese es el origen de Izquierda Unida, pero es que nos hemos vuelto muy cómodos, claro. A LO QUE NO PUEDE ESTAR LA IZQUIERDA ES A LO QUE DIGA EL MERCADO. YO EN ESTO QUIERO SER BRUTAL: A MI NO ME SIRVE LO QUE DIGA LA GENTE. SI A MI NO ME GUSTA LO QUE DIGA LA GENTE, PUES LO SIENTO, NO ME VOTEN USTEDES. Pero seguiré intentando siempre convencerles".

Salutacions.

 
At 19:59, Anonymous Anònim diu...

El PC no pot admetre que gent que no estiga en la seua "disciplina" ocupe espais de protagonisme polític. Això és la mort d'EU.
El sectarisme s'ha instal.lat i molta gent de l'esquerra alternativa haurem de buscar altres coses.

 
At 01:56, Anonymous Anònim diu...

Aquesta darrera intervenció que és? la primera senyal de que EiP s'en va? on? a l'infern?

 
At 07:47, Anonymous Anònim diu...

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/noticia.asp?pkid=257354

El galimatías de Esquerra Unida
La joven Marina Albiol disputa el liderazgo de la lista autonómica y de Castellón a Cardona y Mulet, aunque parte con cierta ventaja al contar con el apoyo del ´aparato´.

* enviar
* imprimir
* añade a tu blog
* Aumentar el tamaño del texto
* Reduce el tamaño del texto

31/10/2006 JAVIER ABAD

Esquerra Unida de Castellón se tambalea. La propuesta auspiciada desde Valencia para que Marina Albiol, una joven de 23 años del Grao, vaya de número uno en la lista autonómica en detrimento de Ramon Cardona ha abierto una brecha interna de consecuencias imprevisibles. El futuro del colectivo se dirimirá este fin de semana (del 3 al 5 de noviembre) en la IXª Asamblea de EUPV.

Marina Albiol, actual responsable de Joves de EUPV, tiene el apoyo del aparato del partido para renovar una lista que en las dos últimas legislaturas ha estado encabezada por Cardona, actual diputado autonómico y que ayer se apresuró a culpar de esta crisis a Gloria Marcos, coordinadora general de EUPV, aspirante a renovar el cargo y a liderar la candidatura autonómica en mayo del 2007. Un aparato que ahora controlan por escasa mayoría los independientes de Marcos y los comunistas de Marga Sanz, secretaria general del PCPV.

Impuesta

Este respaldo a Albiol le da una posición de favorita para ganar la votación en la asamblea y conseguir así ir de número uno, pero con el rechazo de todas las asambleas comarcales, salvo la del Baix Maestrat, que ha dado su apoyo a Cardona. De ahí el malestar con una candidata "impuesta" por la dirección. No obstante, algunas fuentes apuntan a que el galimatías de partidos e intereses que es EU hace difícil prever lo que pasará en la Politécnica de Valencia.

Ante la avalancha de adhesiones a Cardona, Marcos y Sanz han respondido con un apoyo cerrado a Albiol: "Hay que feminizar y rejuvenecer EUPV e incorporar a los jóvenes a las máximas responsabilidades".

El otro sector ve en esta jugada la intención de Marcos y Sanz de querer controlar al colectivo en Castellón, hasta ahora en manos de los independientes afines a Cardona y de la corriente Esquerra i País. Para ello contarían con Albiol, que pese a ser la número tres en la Comissió Política del PCPV, atesora muy poca experiencia orgánica.

¿Qué puede pasar en la asamblea? Las posibilidades de que Cardona repita como candidato son escasas. Debe enfrentarse a dos importantes trabas. Primero, tiene que reunir el 60% de los votos de los militantes para optar a la candidatura, toda vez que sería la tercera que concurre a unas elecciones y el reglamento interno de EU solo permite dos. Si lo consigue, algo difícil a día de hoy, se enfrentaría a Albiol por la lista autonómica. En caso de que Cardona no pueda pasar la primera de las votaciones o retirara su candidatura, sería Carles Mulet, edil de Cabanes y miembro de Esquerra i País, quién asumiría el liderazgo de la mayoría de Castellón para dar continuismo al trabajo.

 
At 10:03, Anonymous Anònim diu...

Fins ara els que han abandonat EU han segut comunistes de diverses tendències i mai EiP que ha suportat tot tipús de provocacions.
Fins G.Marcos va abandonar EU en 1999 quan no va ser candidata i va tornar després per ser de RTVV.
La política fa vore aquestes coses i el sectarisme fa vore altres.

 
At 10:49, Anonymous Anònim diu...

Què passa amb la reforma de la llei electoral, si no es poguera fer avant, no entraria la llei estatal? i aleshores, per què vlodrien el pacte?

 
At 10:16, Anonymous Anònim diu...

No li dones voltes.
Cal el 5%. Segur.

 
At 21:48, Anonymous Anònim diu...

1) La mobilització als voltant dels diferents "Compromisos" (pel territori, per l'Estatut, pel valencià...) ha estat la base sobre la qual es cimenta el pacte que volem construir.

2) Pel que fa a la fonamentació de les cites d'Anguita en un llibre de Ximo Ferrandis, ho sent, però no me serveix. Per a citar fonamentadament a Anguita hauria que dir quan i on va dir quina cosa, i on ho va publicar.

En tot cas, cal subrratllar que la nova cita d'Anguita diu que "la izquierda no puede estar SOLO sujeta a cuestiones electorales". Ometre el "SOLO", com es feia en la referència inicial a la suposada posició del PCPV, és precisamente la tergiversació que denunciava.

3) El PCPV recolza que una persona com Gloria Marcos que no està sotmesa a la seua "disciplina" (com algú ha recordat, fa 4 anys es va presentar enfront de la candidata del PCPV) siga fins i tot la coordinadora general d'EUPV i candidata a la presidència de la Generalitat.

4) Les candidatures autonòmiques per a les circumscripcions de València, Alacant i Castelló no les pot "imposar" la direcció, sinó que les elegirà l'Assemblea d'EUPV (on recordem no ha hagur mai una organització "provincial").

5) Gloria Marcos no ha abandonat mai EUPV (en 1999 simplement va renunciar a ser candidata autonòmica per discrepàncies amb el conjunt de les llistes); caldria tenir cura abans de fer aquestes afirmacions (encara que, clar, l'anonimat ho aguanta tot...).

Supose que entre els "comunistes diverses tendències" que segons l'anònim comunicant són els que van abandonar EUPV no inclourà els de Nova Esquerra que es van integrar en el PSOE; però clar, sembla que té mala memòria...

6) Si el PSOE no accepta una Llei Electoral amb el 5%, la reforma d'aquesta no s'aprovaria i en bona lògica s'hauria d'aplicar la Llei estatal amb el 3% provincial.

En aquestes condicions, EUPV continuaria defensant el pacte. Faltaria per veure qué fan altres. En tot cas, sembla raonable que abans que altres cercaren pactes amb el PSOE li exigiren bloquejar l'exigència del 5%.

 
At 01:07, Anonymous Anònim diu...

Sí Rafa, sí. Ximo Ferrandis no és cap font rigorosa. Segur que la cita del seu llibre és falsa i ací, a més, s'ha reproduït faltant-li una coma. Redeu, no hi ha millor sord que aquell que no vol escoltar...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home