24 d’octubre 2006

PARANOIES

Els representants de les principals famílies d'EU es reuneixen hui per intentar arribar a l'Assemblea de novembre amb els mínims traumes possibles. És de suposar que també tractaran sobre la situació del pacte amb el Bloc. Deixem-los fer i que la Geperudeta els inspire.

Mentrestant, en les files del Bloc, hi ha qui fa números, però o es fa malament, o no els interpreta bé. En la formació que lidera Enric Morera es produeix un fenomen curiós: una bona part del sector ultraoptimista del "tu pots" que defensa que els nacionalistes vagen soles a les eleccions, és converteix en el sector ultrapessimista a l'hora d'avaluar les conseqüències de pactar amb EU els números dos de la llista de Castelló i València i el tres d'Alacant. Segons ells, ni és segur aconseguir dos escons a Castelló, ni és segur aconseguir-ne tres a Alacant. A partir d'aquestes premisses conclouen escandalitzats que EU aconseguiria sis diputats i el Bloc només un. Si tingueren raó, el menys important seria que EU n'aconseguira sis i el Bloc un. El drama seria que entre EU i el Bloc n'obtindrien set. És a dir, un fracàs electoral que convertiria el pacte en inútil i que probablement deixaria el PP quatre anys més en la Generalitat.

Hi ha anàlisis poc fonamentades i anàlisis directament miserables. Com afirmar que si el número u de Castelló és d'EU, els electors d'aquest partit no acudiran a votar per aconseguir que no isca el número dos que seria del Bloc. I al revés: que si el número un és del Bloc, els nacionalistes no votarien per evitar l'elecció del número dos que seria d'EU. Aquest plantejaments son especialment vergonyants quan venen del Bloc. EU, per aconseguir barrar el pas al Bloc no ha de fer altra cosa que no pactar amb ell. Afortunadament, els que fan aquests plantejaments paranoics no representen cap dels dos partits, ni els seus potencials electors.

9 Comments:

At 10:33, Anonymous Anònim diu...

Analistes polítics paranormals aquests.
Si es fera l'acord hi hauria in revulsiu que donaria uns exel.lents resultats, tant com la devallada que es produira si no hi ha acord.

 
At 15:22, Anonymous Anònim diu...

Això que diu el comentari anteiror és una presumpció. L'única enquesta publicada que pregunta que passaria si Bloc i Eu anaren junts o per separat, diu que junts perdrien el 25% dels vots que per separat tindrien. Així de clar. Publicada pel Levante, pagada pel PSOE. Diu també que junts entrarien i que per separat el Bloc es quedaria amb un 4'8 si mal no recorde. En qualsevol cas molt millor previsió que la que li atorgaven les enquestes el 2003.
Respecte al plantejament eixe de si el dos per Castelló ix o no amb el vot dels uns o dels altres, o amb l'abstenció, la primera vegada que vaig llegir-lo, va ser a la pagina personal de Carles Mulet, assessor de Ramón Cardona.
Es pot dir el que es pensa, però no cal ofendre.

 
At 19:40, Anonymous Anònim diu...

Els pactes, com és conegut, mai sumen. O "resten" o "multipliquen". Un pacte mal fet, reduït i rebutjat per part de l'electorat d'uns i altres, seria un fiasco. Un pacte ben fet, ampli i engrescador, podria mobilitzar l'abstenció d'esquerres i anar prou més enllà tant de la "suma" de vots com del que diuen les enquestes (diguem entre parèntesi que té poca fiabilitat una enquesta sobre el vot a una coalició que encara no existeix).
Naturalment, hem d'apostar per la segona opció. Que solament serà possible si es treballa per la mateixa des dels diferents llocs, dins i fora de les organitzacions./

 
At 21:06, Anonymous Anònim diu...

Els pactes es fan perquè sumen. Ningú és tant tonto com per fer un pacte que reste. I el d'EU i el Bloc, suma. Un altra cosa és que algú es quede pel camí. No passa res si es compensa amb persones que no son militants però si simpatitzants. Està molt bé fer un pacte que estiga molt bé però a veure si el feu al mes d'agost.

 
At 21:48, Anonymous Anònim diu...

En tot açò el pitjor és la imatge de desencant que duem al damuinto des d'abans de l'estiu. Tinc un amic (ben informat) que em diu que no hi ha res a fer amb el pacte.
De tores maneres, crec que encara que es "pacta" a mínims la il·lusió seria arribar als 15-17 diputats amb el pacte. ¿Tan malalment està l'assumpte?
És que el partit del Cannabis traurà esta volta 50.000 vots a Valkència?
És possible pensar en el país?

 
At 00:46, Anonymous Anònim diu...

Una humir observació:

L'enquesta que va publicar El País per al 9 d'octubre parlava d'un augment de la intenció directa de vot del 3'7% si EU-BLOC anaven junts. És a dir: pronosticava un 7% a EU i un 4'5% al BLOC sobre cens (un 4'5 i un 3'5 aprox. en intenció directa).

Per tant, sí que hi ha una enquesta que ha preguntat sobre la coalició i es pot concloure que atorgava un 11'7% d'intencó directa
que podrien ser 400.000 vots. La suma actual dona 270.000 vots. I segons explicava claríssimament que a qui se li pegava un mos era al PSPV.

L'enquesta que diu Cesc estava tan cuinada que el diari feia olor a arròs al forn. Si donaven números de la coalició li havien d'atorgar un mínim de 10-11 diputats i deixar al PSPV en 40. El PSOE va volr dir que en tenia 44 (sis menys que el PP) i en cas de coalició 43.

 
At 09:32, Anonymous Anònim diu...

és ben curiós que les enquestes que no ens agraden estiguen cuinades, i les que ens agraden no.
Seriós no semble. Però curiós...

 
At 10:54, Anonymous Anònim diu...

Si no es vol acceptar que per tirar al PP la millor opció és fer l'acord que no s'accepte pero que no es busquen excuses.
La prepotència i la xuleria és tan dolenta com la hipocresia.

 
At 09:58, Anonymous Anònim diu...

i tu un poquet maleducat. Jo he reproduit el que diu una enquesta i tu vols ignorar-la. I l'enquesta reflectix el que va passar fa 20 anys (ja se que la situació és diferent, no em mame el dit), l'única vegada que es va fer una proposta semblant a la ciutadania. Va traure resultats, però efectivament quedà gent pel camí, i no va compensar-se en les "paortacions de gent il·lusionada". Va ser així. Que hi farem? M'acuses de no voler acceptar els teus plantejaments que no saps argumentar sobre cap base sòlida, i en canvi tu et negues a acceptar realitats numériques tangibles unes, publicades altres.
Podries discrepar com Ricardo Costa (és una broma teua o del destí, eixe nom?) o no aportar res al debat com fas tu. Són més anònims els teus arguments que la teua identitat.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home