26 d’octubre 2006

NO A LA GUERRA

Poca broma. A Esquerra Unida li ha eixit una nova corrent pacifista, els "cascos blaus". Aquesta força d'interposició entre les tropes de Glòria Marcos i les de Pasqual Mollà té la missió de calmar els ànims interns i acostar la formació cap a un acord prelectoral amb el Bloc capaç de reactivar il.lusions, últimament, no ho neguem, prou tocades.

Este grup de "cascos blaus", liderat per Joan Ribó, ha presentat una tercera llista a l'Assemblea General que EU celebra la setmana que vé. Es tracta d'una aposta lloable i imprescindible per als qui seguim creguent, caiga qui caiga, en la urgència d'un pacte a l'esquerra del PSOE que possibilite després un bon puntelló al PP. Però a més de lloable i imprescindible cal reconéixer que el moviment de Ribó, Cardona, Bort, etc... és també, indirectament, una frustrant constatació del doble fracàs atribuïble a Glòria Marcos: l'intern, per la reactivació de les convulsions entre els diferents sectors d'EU, i l'extern, per l'estancament de les negociacions amb el Bloc.

Ací ens hem cansat de sostindre que arribar a una Assemblea General amb aquest panorama és una irresponsabilitat que acabarà passant factura a més d'un/a. Per això, fora d'EU, però amatent, Enric Morera faria bé en pendre bona nota de tot el que està passant entre els seus eventuals socis prelectorals. I no precisament amb l'ànim de traure'n profit, sinó per no repetir els mateixos errors quan al Bloc li pertoque mullar-se definitivament en favor o en contra d'un pacte amb EU.

En aquest paisatge devastat per la sordera dels dirigents dels diferents sectors d'EU, i l'excitació dels respectius exèrcits, els "cascos blaus" de Ribó representen hores d'ara l'últim intent seriós d'obtindre un armistici intern. En el millor dels casos, si es declarara la pau, això es traduiria després en oferir als nacionalistes el segon lloc de les llistes de València i Castelló i el tercer d'Alacant. Rien ne va plus.

18 Comments:

At 07:52, Anonymous Anònim diu...

Ja, ja, ja, jajajjajjaja

 
At 11:08, Anonymous Anònim diu...

EUPV és una organització democràtica on les discrepàncies, quan no es pot arribar a un consens, es resolen votant. I el cert és que els estranyament anomenats "cascos blaus" han votat sistemàticament amb Esquerra i País en les qüestions decisives. Per tant, no tenen cap credibilitat com a "intermediaris".
En tot cas, les conclussions de l'Assemblea d'EUPV seran les que els membres d'EUPV decidisquen democràticament, no les de cap suposat "salvador".
Estic d'acord en considerar lamentable que el pacte no s'haja resolt abans de l'Assemblea i puga enterbolir el seu desenvolupament. En tot cas, considere també que la responsabilitat rao en els que dins d'EUPV han estat interferint sistemàticament amb el treball de la Comissió Negociadora, i en els que fora d'EUPV han estat utilitzant tàctiques dilatòries a l'espera de l'Assemblea.
En tot cas, si no s'intenten forçar acords que nyuguen les mans a la Comissió Negociadora, i l'Assemblea ratifica la voluntat de pacte expressada per tots els components d'EUPV, les coses poden arribar finalment a bon port...

 
At 11:35, Anonymous Anònim diu...

EN SUPORT A LA CONTINUÏTAT DE RAMON CARDONA
Estant pròxima la celebració de les pròximes eleccions autonòmiques, i deixant de costat la consecució o no d'un pacte amb el Bloc, volem fer una sèrie de consideracions perquè l'assemblea d'EUPV del 3, 4 i 5 de novembre, faça possible la continuïtat de Ramon Cardona com a cap de llista d'Esquerra Unida en la circumscripció de Castelló.
En primer lloc valorem que durant aquestes dues legislatures el seu treball com a diputat ha aconseguit arrelar-se com un referent a l'hora d’assumir com propis els problemes de la societat de Castelló i intentar donar respostes, des de l'esquerra alternativa, a les necessitats que es plantejaven a cada moment.
Dins del grup parlamentari ha dut a terme un treball constant en les àrees de la seua responsabilitat en “les Corts”: educació, política social, cooperació, cultura …, però també en tots aquells temes que afectaven les nostres comarques. A pesar que EUPV tinga un sol diputat per Castelló, la realitat és que si observem el contingut i el nombre de preguntes, propostes, compareixences i intervencions en el ple i en les comissions que ha realitzat Ramon Cardona i ho comparem amb la resta de diputats de la circumscripció podem constatar que el seu treball s'ha situat en un nivell molt superior en quantitat i qualitat.
En segon lloc, creiem que s'ha fet patent la seua implicació amb els moviments socials i la seua presència constant en les mobilitzacions pel respecte i augment dels drets de la ciutadania i contra els abusos del poder. Moltes d'aquestes reivindicacions han tingut el seu reflex en iniciatives parlamentàries que traslladava a “les Corts valencianes”.
En un tercer àmbit, i a través de l'Oficina parlamentària que ha realitzat un importantíssim treball d'arreplega i emissió d'informació i amb les declaracions i intervencions directes del nostre diputat, s'ha mantingut una presència constant i immediata en els mitjans de comunicació com a vincle de transmissió de les nostres idees i alternatives al conjunt de la societat.
Finalment, i com a Quart eix de referència, valorem el treball en l'interior de l'organització. D'una banda ha sigut la veu de l'opinió d'Esquerra Unida i l'expressió d'un discurs que els i les militants hem sentit com propi a l'hora d'analitzar la realitat del País Valencià, en el plantejament d'alternatives possibles o en les continuades denúncies sobre la corrupció i els abusos. D'altra banda ha atés les demandes dels col·lectius i ha mantingut amb ells una presència personal i pròxima. Un vincle amb la militància que, des del respecte a totes les sensibilitats de l'organització, s'ha dut a terme per un fort compromís amb Esquerra Unida i ha servit com a nexe d'unió intern.
Per tot això, expressem la nostra confiança en la seua persona i en la necessitat que continue aquest treball. Sens dubte no ha pogut arribar a tot, haurà comés errors, però considerem que el balanç és positiu i creiem que és indispensable no perdre la referència de Ramon Cardona com a cap de llista de la nostra organització per la circumscripció de Castelló. És una garantia de treball per al futur i invitem tots els companys d'EUPV a secundar aquesta proposta.


Javier Delgado (coordinador comarcal EU-Plana Baixa)
Jesús Monleón (coordinador comarcal EU-Alto Palancia i regidor d’EU-l’Entesa a Jérica )
Olimpia Aznar (regidora i tinent d’Alcalde d’EU a La Vall d'Uixó)
Jaume Barbé ( coordinador EU a Sant Mateu)
Francesc Monfort (regidor i tinent d’Alcalde de Vilafranca del Maestrat)
Sebastián Esparducer (regidor d’Esquerra Unida a Benicassim)
Pere Sorribes ( regidor d’Esquerra Unida a Vilafranca del Maestrat)
Alvaro Escorihuela (regidor d’Esquerra Unida a Vila-real)
Fermin Royo, coordinador d’Esquerra Unida a Almenara
Miguelot Guillén (regidor d’Esquerra Unida a Betxí)
Luis Blasco (regidor d’Esquerra Unida a Geldo y ex alcalde de la localidad)
Carles Mulet (regidor d’Esquerra Unida a Cabanes)
Pedro Martínez (coordinador loca d’EU a Benicarló)
Justo Cano (coordinador local d’EU a Betxí)
Àngel Granja ( secretari d’organització d’EU a Vinaròs)
Salvador Almela (coordinador d’EU a Borriana)
Sixto Salvador (regidor d’EU a Nules)

adhesions a : aquesta bloc
o a esquerraplural@yahoo.es

 
At 13:27, Anonymous Anònim diu...

Rafael, quan dius "si no s'intenten forçar acords que nyuguen les mans a la Comissió Negociadora" t'estàs referint a que dones per trencada la imposició del 6-2-1-1 i que tot torna a estar obert?

 
At 21:12, Blogger CapTallat diu...

Per a dirigir una organització tan heterogènia com EUPV el més sensat és bastir majories començant pels sectors més majoritaris per a cohesionar el partit. Dient-ho més clarament, l'acció política d'EUPV s'havia d'haver fet, des de bon principi, i en la meua opinió, recolçant-se sobre acords base entre PCPV i EiP.

Però ací s'ha fet tot a la inreversa, s'han intentat bastir unes "majories hostils" sumant els sectors més minoritaris a un dels sectors més importants d'EUPV. I quan això es fa amb un sector que no té majoria a EUPV això irremediablement duu a un clima de confrontament, perquè al final es respira un "tots contra un".

 
At 13:00, Anonymous Anònim diu...

Posar en el mateix "sac" a EiP i als sectors dogmàtics d'EU és una frivolitat. Les propostes polítiques sempre venen del sector esquerrà-nacionalista d'EU i els "càstigs" (com el que es vol fer ara a Ramón Cardona) i altres barbaritats sempre venen dels dogmàtics.

 
At 14:27, Anonymous Anònim diu...

A "il·lusionat":
Jo no done res per trencat (de fet, no tinc cap capacitat ni autoritat per a fer-ho). Simplement assenyale que l'Assemblea d'EUPV haurà de definir-se sobiranament al voltant de la perspectiva de pacte, i que convindria que aquesta definició fora suficientment oberta per a no entrebancar les negociacions. I subrratllava que l'intent de forçar una definició precisa en un sentit podria tenir resultats contraproduents en sentit contrari (i al respecte recordava, com avís per a navegants, el que va passar al Consell Nacional).

A "cap":
Hauria segut i és interessant un funcionament unitari en EUPV que no excloga a ningú. En aquesta línia hem treballat i continuem treballant. El problema ha estat que des d'EiP no es va assumir el resultat de l'anterior Assemblea d'EUPV, i s'ha estat jugant sistemàticament a la contra de la Coordinadora General. També ha hagut problemes en l'acceptació dels acords majoritaris del Consell Nacional. Esperem que aquestes situacions no es repetisquen i es puga recuperar una dinàmica unitària que és la més convé a EUPV i a l'esquerra en el seu conjunt. En tot cas, cal tenir clar que les majories no poden definir-se apriorísticament, sinó que es formen a partir de la coincidència de posicions, com ha passat des de la darrera Assemblea (recordem, per cert, que aquesta coincidència no s'ha donat únicament entre el PCPV i els independents al voltant de Gloria Marcos, sinó també amb el corrent Espai Alternatiu, del qual molta gent té tendència a oblidar-se).

 
At 21:30, Anonymous Anònim diu...

El que jo he vist és tot el contrari. Gloria Marcos, amb el suport d'una part del PC. s'ha oposat sistemàticament a les propostes d'Esquerra i País, de Joan Ribó, i d'altres que son els que volen fer un acord per tirar al PP. I això és necessàri si volem que la gent d'esquerres continue votant.

 
At 14:14, Anonymous Anònim diu...

A mi me la sua si repeteix Cardona o no, el que no accepte de cap de les maneres es que ens vulguen col·locar a una persona que no pegat un brot en sa vida, una persona sectària i sense cap idea política més allà de la conspiració interna. Jo sóc partidari de canviar a Cardona, per gent com la regidora de Vall d'Uixó, per exemple, pero no per un tros de soca que no val pa res

 
At 18:46, Anonymous Anònim diu...

Á l'anonymous de les 21.30 li recorde que, des de l'anterior Assemblea, la coordinadora general era Gloria Marcos, que és qui presenta els Informes en el Consell Polític i el Consell Nacional, i EiP ha estat qui ha votat a sovint en contra. No al contrari.
Per altra banda, com és lògic, la majoria del Consell Nacional és qui ha marcat la línia a seguir. En particular, prioritzar l'elaboració programàtica en la Convenció Programàtica i la confluència en la mobilització social, per tal de bastir una base sòlida sobre la qual es pogueren construir els pactes. EiP pretenia pactar primer, abans del programa. I durant un llarg periode ha estat jugant a la contra d'allò que s'havia acordat democràticament als òrgans d'EUPV. Finalment, i com era lògic, s'ha portat endavant la "fulla de ruta" acordada, i EiP, a partir de la convocatòria de la Convenció Programàtica, ha treballat, junt amb els altres components d'EUPV, per desenvolupar-la. Quan ho ha fet així, hem avançat. Quan algú dels seus dirigents ha jugat a interferir amb el treball que es feia, les coses s'han estancat. Cal esperar i dessitjar que es recupere i consolide la dinàmica unitària (des del respecte als acords democràticament adoptats) per tal que EUPV puga avançar en la seua política, el pacte arribe a bon port, puga obtenir un bon resultat que contribuisca a canviar la correlació de forces, fem al PP fora del govern valencià, construim un País Valencià lliure, net, just i solidari, siguem feliços i menjem, si no perdius, productes agrícoles conreats biològicament...:-)

 
At 19:25, Anonymous Anònim diu...

EN AQUEST BLOG L'ÚNIC QUE ARGUMENTA ÉS RAFAEL PLA. LA RESTA NOMÉS ES DEDIQUEN A INSULTAR A GLÒRIA MARCOS I EL PC SENSE CAP FONAMENT. SEMBLEN LLOROS REPETINT SENSE PARAR (I SENSE PENSAR): "SECTARIS", "DOGMÀTICS",... AMB EIXA ACTITUD ES DEQUALIFIQUEN ELLS MATEIXOS.

 
At 19:36, Anonymous Anònim diu...

Al president/a del club de fans de Rafa Pla cal demanar-li que no cride, que es desqualifica a si mateix/a.

 
At 21:04, Anonymous Anònim diu...

Jo no he cridat. Simplement he escrit en majúscules sense adonarme'n. Per cert, no crec que això em desqualifique, però ja veig que vosaltres seguiu sense raonar, serà la falta de costum.

 
At 09:07, Anonymous Anònim diu...

Oiga, no me grite.
Hablo algo el valenciano aunque todavia no lo escribo ya que soy de Euskadi.
Siempre vote EB-IU puesto que soy de CCOO y del EPK-PC y ahora tengo dudas puesto que, efectivamente, la impresión que da es que EU del P.V. no tiene interes en tirar al PP haciendo un acuerdo que no se puede hacer desde la prepotencia y sin atener a los resultados electorales.

 
At 11:37, Anonymous Anònim diu...

aivadios!

 
At 11:38, Blogger CapTallat diu...

Estimat Rafael. Sóc el que signa, per error, com a "cap", però el meu malnom vertader és "captallat".

Crec que és un tant difícil pensar que EiP haja basat la seua acció política interna en no assumir la legitimitat de Glòria Marcos del seu càrrec com a Coordinadora General. Ho dic perquè tots els informes polítics anuals que va presentar Marcos van rebre sempre el recolçament possitiu dels membres d'eixa corrent tant a la Permanent com al Consell Nacional.

Potser el nivell de tensió d'EiP quan criticava obertament a la Coordinadora General sí que ha pogut ser desmesurat en alguna vegada, però crec que totes les crítiques sempre han estat com a reacció i no com a crispació. Com diu Joan Ribó a l'entrevista d'hui diumenge 29, si Marcos pensava que anar contra el sector més majoritari reforçaria EUPV, ja s'ha vist que s'ha produit tot el contrari.

I pensar que el lema de Marcos quan es presentava com a candidata era "l'esquerra en plural"... Em perdonareu si em trobeu molt escèptic, però em pense que Marcos no ha fet prou esforç en mantindre la credibilitat del seu lema d'ençà. Quin serà el lema d'enguany? "Esquerra sense País"?.

Seria desitjable que hi haguera un poquet de trellat, la situació ho exigix.

 
At 07:56, Anonymous Anònim diu...

A l'anterior comentari. Com veig que estàs prou enterat de les qüestions internes d'EU, no serà per ignorància sinó amb tota la intenció que menteixes quan dius que EiP ha votat favorablement els informes de Glòria com a coordinadora. Això, que jo recorde, i sóc membre del Consell Polític i del Nacional, ha passat només una vegada en més de vint reunions. Tota la resta han sigut abstencions o, com en el darrer Consell Nacional, vots en contra.

 
At 13:17, Blogger CapTallat diu...

Per al darrer anònim: Bé, admet que em puc equivocar, però si l'única resposta teua és dir-me mentider...

No costa tant d'enraonar, tenir bona fe, i respectar a la gent que tinga una percepció diferent de la teua, ni que siga un poquet. Salutacions cordials.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home