25 d’octubre 2006

EL PINZELL I LA BROTXA

EUPV no va dividida a l'Assemblea de novembre, va com sempre. És a dir, plural, alegre i combativa. El presentar tres o més llistes a la direcció és tan tradicional com empinar el catxirulo a Pasqua. Gaudeixen guanyant i perdent congressos de penalty. Clar, en aquestes circumstàncies, no se'ls pot demanar que es prenguen seriosament el pacte amb el Bloc.

El pacte amb els nacionalistes arriba tard. I el que és pitjor, ha entrat a formar part del debat de l'Assemblea. Ara, les relacions amb el Bloc han passat a ser bandera d'uns sectors contra altres i, per tant, estarà marcat per la futura correlació de forces.

Nosaltres no tenim cap interés a entrar en el debat intern d'EU, però és evident que haurem de fer-ho en la mesura que el pacte està lligat al resultat de l'Assemblea. I posats a participar, és evident que les nostres simpaties no son per Glòria Marcos. Naturalment, no som tan ximples com per pensar que la coordinadora general ha actuat a nivell personal a l'hora de negociar -més bé desnegociar- el pacte. Però també és evident que ha sigut més sectària del que exigia el guió, que ha realitzat declaracions impresentables, que ha fet una ostentació innecessària de prepotència i que ha demostrat una incapacitat total per aconseguir consensos. En resum: que Glòria Marcos seria una pèssima portaveu del futur grup parlamentari. Sobre tot en una legislatura en la qual, si tot va bé, caldrà utilitzar més el pinzell que la brotxa.

17 Comments:

At 10:59, Anonymous Anònim diu...

L'autoritarisme i el personalisme son les característiques polítiques de G. Marcos. Lluny dels valors de l'esquerra que pregona. El PC està en una espiral de dogmatisme dificil de suportar. Si no rectifiquen portaran EU al dessastre.

 
At 13:13, Anonymous Anònim diu...

Vosaltres sí que sou sectaris i manipuladors. I, per cert, els vostres anàlisis són de brotza molt grossa

 
At 13:15, Anonymous Anònim diu...

Les veritats couen.

 
At 17:21, Anonymous Anònim diu...

Estic segur que qui escriu el primer comentari, i molts més del tipus "G.Marcos és una sectària i el PC dogmàtic", és el mateix que qui esriu els articles d'aquest blog. No donen arguments per eixes desqualificacions tran burdes, simplement les repeteixen una i altra vegada, pensant-se que la resta som imbècils i no sabem pensar per nosaltres mateixos.

 
At 19:25, Anonymous Anònim diu...

Jo també estic d'acord en que no es sectària. Segur que si posaren a Gloria Marcos de mediadora entre el govern i ETA ja s'hauria acabat el procés de pau... Ara estariem en ple procés de guerra.

 
At 19:51, Anonymous Anònim diu...

Esteu del cap!

 
At 20:27, Anonymous Anònim diu...

Glòria és una assasina en sèrie que practica el canibalisme amb els que no pensen com ella, no ho sabíeu?

 
At 21:52, Anonymous Anònim diu...

tinc clar una sola cosa, ho hi ha pacte o deixare de votar a eu,per primera vegada votaré el psoe encara que després m´haja de llavar les man amb lleixiu però ja no puc suportar més el pepecompte del país de les meravelles.

 
At 21:57, Anonymous Anònim diu...

Sembla que hi ha gent interessada en baixar el nivell d'aquest blog. I no m'agrada. Els comentaris que he llegit sobre aquest article no tenen res a veure amb els de dies anteriors. Ni en la forma,ni en el fons.

 
At 22:48, Blogger Agermanats diu...

Està clar que la política apassiona, però això no justifica els excessos ni les eixides de to. Us demanem, per favor, que es mantinga el to de la inmensa majoria dels comentaris: llibertat de pensament i d'expressió sense faltar a ningú. És bo per a tots i totes.

Gràcies.

 
At 11:17, Anonymous Anònim diu...

Us recorde que l'eventual pacte ha de ser ratificat per referèndum de les bases d'EUPV. Per tant, l'aposta per traure el pacte a partir de la divisió d'EUPV (entre altres coses, denigrant a Gloria Marcos i/o al PCPV) és una aposta per deixar aquesta ratificació pendent d'un fil, a més de provocar el previsible rebuig per bona part de l'electorat d'EUPV.
Dit d'altre manera: els suposats "pactistes" que aposten per la derrota de Gloria Marcos, estan apostant pel fracàs del pacte.
Per això, seria important enfocar el pacte de forma unitària, per damunt de les diferents candidatures on es puga expressar la pluralitat interna d'EUPV.

 
At 23:40, Anonymous Anònim diu...

Sr. Rafael Pla:

Això darrer no li para bé. La qüestió és que si una majoria democràtica -una votació feta per delegats triats democràticament per representar els militants d'acord amb els estatuts vigents d'EU- diu que el pacte s'ha de fer així o aixà, la seua proposta és tombar eixa votació en una segona volta a través de referèndum? O siga, que si perden l'Assemblea a posar-se les piles per a votar NO AL PACTE AL REFERÈNDUM. Vostè, el primer veritat? O un pacte com vosté ha dissenyat o si no, no hi ha pacte vía vot negatiu al referèndum que l'ha de ratificar. Per què no afirma públicament que si perden l'Assemblea vostè i Glòria Marcos acceptarà la proposta que nasca de la nova majoria?

Jo sé perquè no ho farà. Perquè no creu gens en el canvi i per tant, per a vostè i altres els pactes només servirà per entrar al BLOC al Parlament. I en aquest supòsit cal que si entra siga amb la mínima representació possible. No torbe una altra explicació.

I com ha dit algú, amb una pinça al nas, votaré PSPV si no hi ha pacte ja que pense que no entraran en les Corts ni EU ni el BLOC.

 
At 13:05, Anonymous Anònim diu...

No conec G.Marcos ni a molta gent del PC encara que soc votant habitual d'EU. En la meua condició de dona compromesa us puc dir que veig l'autoritarisme i la prepotència en EU en el tema de l'acord electoral ja que els seus arguments no son ni participatius ni democràtics.

 
At 14:53, Anonymous Anònim diu...

Carles Sanchis, naturalment, pot votar a qui vulga.
De la mateixa manera, els membres d'EUPV votaran lliurement en el seu Referèndum. Perqué són el conjunt dels membres d'EUPV, d'acord amb la seua normativa, els que tenen democràticament la darrera paraula. Naturalment, jo defensaré el que acorde el meu Partit (el PCPV) i acceptaré el que s'acorde democràticament al Referèndum. Però hi ha molts membres d'EUPV que no estan organitzats en cap Partit ni corrent interna, i que veurien amb desconfiança una proposta de pacte que no descanse en un consens intern. Tal pacte podria ser rebutjat al Referèndum o ser aprobat per una majoria exígua. I en aquestes condicions, cal recordar que hi ha una tercera volta, les mateixes eleccions, on la gran majoria de votants potencials no són membres d'EUPV (ni del BNV, ni de cap Verds), i es podrien també retraure davant d'un pacte aprovat amb forta oposició interna.
Les darreres enquestes mostren, precisament, que no hi ha cap garantia que els electors es "sumen" mecànicament. La victòria electoral de l'eventual pacte caldrà guanyar-la, des del treball conjunt i il·lusionat de les diferents organitzacions que hagen pactat.
Per això, insistisc: treballar per la divisió d'EUPV (o del BNV...) és treballar pel fracàs del pacte. Qui vulga un pacte exitòs, capaç de canviar la correlació de forces, hauria de treballar per:
1) Intentar unir al màxim d'organitzacions i col·lectius.
2) Fomentar la unitat interna de cadascuna d'aquestes organitzacions.
Doncs aquestes són premises mínimes per a un pacte exitós.

 
At 21:39, Anonymous Anònim diu...

Aquest senyor és molt original. No parla del que interessa a la gent i especialment la gent més jove com jo. I no m'agrada l'autoritarisme que es veu en els seus escrits posant pegues a l'acord electoral amb el BLOC i Els Verds. Ens estan fent "passotes" electoral.

 
At 14:14, Anonymous Anònim diu...

A mi me la sua si repeteix Cardona o no, el que no accepte de cap de les maneres es que ens vulguen col·locar a una persona que no pegat un brot en sa vida, una persona sectària i sense cap idea política més allà de la conspiració interna. Jo sóc partidari de canviar a Cardona, per gent com la regidora de Vall d'Uixó, per exemple, pero no per un tros de soca que no val pa res

 
At 19:01, Anonymous Anònim diu...

Estic d'acord en que a la majoria de la gent no l'interessa les coses de que es parla en aquest blog. Els interessa, en canvi (si més no a la gent progressista), aconseguir un desenvolupament sostenible que ature la desindustrialització i deslocalització al País Valencià (amb el conseqüent increment de l'atur i la precarització), el respecte al nostre medi ambient aturant l'especulació urbanística, la consecució d'habitatges dignes i a preus assequibles, la defensa i millora dels serveis públics revertint la seua privatització, la defensa i dignificació de la nostra llengua, el valencià=català, etc. Els interessa, en definitiva, les qüestions centrals plantejades al programa d'EUPV i sobre les quals hi ha acords amb altres forces polítiques.
No entenc, en canvi, quines són les "pegues" que se suposa pose a l'acord electoral amb el BNV i Els Verds, acord a favor del qual m'he pronunciat reiteradament. Peró menys entenc perqué oposar-se a l'acord seria "autoritari". Pel contrari, considere que aquells membres del BNV que s'oposen al pacte (en particular, els del corrent "Bloc, tú pots) no per això són autoritaris. Estan en el seu dret de defensar aquesta postura dins del BNV, i cal valorar positivament que hagen acceptat la postura majoritària a favor del pacte. I també haurem de treballar junt amb ells si finalment, com espere i dessitge, s'arriba al pacte.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home