27 d’octubre 2006

QUANTS MÉS SEREM, MÉS RIUREM

Fins ara tota l'atenció sobre el rebregat pacte EU-BLOC s'ha centrat a les comarques del sud. Que si el tercer lloc de la llista per Alacant ha de ser per a ERPV, per a un representant dels moviments socials, per a un independent pròxim al BLOC però que no tinga carnet de partit, per als nacionalistes directament , etc... De definicions del perfil, com es veu, no n'han faltat. Però mentre el "front alacantí" no acaba de tancar-se, en l'horitzó se'n dibuixa un altre que pot ser encara més divertit: "la bretxa castellonenca".

A les comarques del nord, tant EU com el BLOC viuen una pugna interna per elegir els seus respectius caps de llista que promet emocions fortes. Per una part, en Esquerra Unida, la direcció aposta per la coordinadora de joventuts, Marina Albiol, en detriment de Ramon Cardona, diputat a Corts en les últimes legislatures. Al Bloc, Antoni Porcar ("Bloc, tu pots") i Josep Maria Panyella també es disputen el cap de cartell nacionalista.

Una vegada més, nosaltres no podem més que manifestar el nostre respecte absolut pels processos interns de decisió dels respectius partits. Però una cosa és això i una altra ben diferent no voler vore que darrere d'aquesta profussió de candidat@s s'està jugant també bona part de l'èxit o fracàs d'un hipotètic pacte EU-BLOC. Per això, confiem que al remat s'imposen aquells que més creuen en la necessitat d'un acord. A estes altures ja no val pensar ingènuament que quants més serem més riurem.

28 Comments:

At 12:33, Anonymous Anònim diu...

Xiquetalemany for president i en pau.

 
At 12:47, Anonymous Anònim diu...

Ho subscric. I si no entra a les Corts, president de la meua escala.

 
At 12:54, Anonymous Anònim diu...

Es clar que aquests problemes augmentaran amb el temps. Quant més es tarde el a resoldre el tema més dificil.L'estrategia de boicot de la coordinadora d'EU i del PC s'imposa.

 
At 13:10, Anonymous Anònim diu...

Marginar Ramón Cardona és una nova mostra de l'actitud sectària que s'ha imposat darrerament en EU. Si segueix així no votare.

 
At 14:10, Anonymous Anònim diu...

1) Si hi ha pacte, els dos primers llocs per Castelló seran per a EUPV i el BNV, que elegiran (o hauran elegit) lliurement als seus candidats. Per tant, aquesta elecció interna no té per qué interferir en la consecució del pacte.
En el raonament fet potser hi haja una confusió subjacent: que el pacte haja de descansar en el sector d'EUPV més pròxim al BNV i en el sector del BNV més pròxim a EUPV. Però això no té sentit: qui han de pactar han de ser les organitzacions en el seu conjunt, no els sectors respectivament simpatitzants (cosa que, per cert, podria ser disuasòria per als electos més allunyats si no es veues representats en les candidatures a votar).

2) L'article 23-1 dels Estatuts d'EUPV diu: "Els càrrecs públics d'EUPV no podran ser ocupats consecutivament durant més de dos manaments. Excepcionalment podrà prorrogar-se un manament més mitjançant el recolzament d'almenys un 60% dels vots emesos en cadascú dels àmbits d'elecció". Per tant, si un diputat que ha acomplit 2 manaments (con és el cas de Ramon Cardona) no continua un tercer manament, això no és cap "marginació", sinó l'aplicació dels Estatuts; allò excepcional seria que continués.

Cal assenyalar que aquesta norma, que val per a tothom per damunt de consideracions personals, preten evitar que ningú es perpetue en el càrrec, forçant així una renovació en les candidatures. Això no és inusual en l'àmbit internacional (recordem que, per exemple, la presidència dels EE.UU. no pot ser ocupada per la mateixa persona en més de 2 manaments consecutius).

En qualsevol cas, tant EUPV com el BNV elegiran lliurement als seus candidats d'acord amb la seua normativa interna. El respecte a aquest procés és la millor manera de afavorir el pacte.

 
At 17:45, Anonymous Anònim diu...

Gràcies Rafa. Les teues explicacions són molt clares. El que crec que en un blog/bloc com aquest no valen la pena.

I Camps felicitant a Eliseu... i no passa res.

I alcaldes del BLOC defensant a G.Pons... i no passa res.

Quant més passa el temps... més junts...
peró qui de qui???

 
At 19:02, Anonymous Anònim diu...

Per què eixes explicacions ací no valen per a res?

 
At 21:25, Anonymous Anònim diu...

En la meua opinió les explicacions confirmen el que és una realitat coneguda per tot-hom: en EU i el PC manen els més sectaris. Si es confirma la tallada de cap de Cardona que s'obliden del meu vot i dels de la meua familia, comunistes de tota la vida.

 
At 09:07, Anonymous Anònim diu...

Comunista de tota la vida? Xe, no digues mentides, que se't veu la ploma a kilòmetres.
A més, ningú li tallarà el cap a Cardona, simplement la militància (i no Glòria Marcos o Rafa Pla) decidiran si recolzen la seua intenció de presentarse per una tercera legislatura. Ho decidiran votant els 349 delegats i delegades de l'Assemblea. Això es diu democràcia, i no tallades de cap.

 
At 09:09, Anonymous Anònim diu...

Esteu utilitzant Ramon de "màrtir" per la causa de EiP. És una llàstima perquè ha sigut un bon diputat, pero si ell es deixa ...

 
At 13:24, Anonymous Anònim diu...

Gràcies per l'explicació, Rafa. Ara entenc millor la situació de les llistes a Castelló i perquè hi ha gent fent campanya perquè Cardona es quede: necessita el recolzament del 60 per cent de les bases.

Tot i això, trobe que la norma hauria de diferenciar entre els càrrecs executius i els càrrecs legislatius. Els primers, com és el cas del president dels EUA, toquen poder i manen, i és perjudicial per als interessos generals el risc i la temptació de mantindre's en el càrrec; però en canvi un càrrec legislatiu no deixa de ser un lloc simbòlic amb l'únic poder de fer públics els posicionaments del partit si aquest no està en l'executiu, i constitueix l'aposta del partit per fer arribar el seu missatge a les masses i aconseguir tal volta amb el temps arribar a l'executiu. Si un partit cada dos per tres canvia els seus rostres coneguts corre el risc de confondre l'electorat i perdre sinèrgies i complicitats recollides en les legislatures anteriors; crec que a EU caldria apostar en el cas legislatiu per estratègies a llarg termini amb candidats ben visibles durant llargs períodes de temps.

 
At 13:57, Anonymous Anònim diu...

"L'altra manera de fer política" del PC i Marcos és destruir allò que no controlen. Todo por el bien del PARTIDO i a la gent de l'esquerra que s'apanye com puga.

 
At 14:14, Anonymous Anònim diu...

A mi me la sua si repeteix Cardona o no, el que no accepte de cap de les maneres es que ens vulguen col·locar a una persona que no pegat un brot en sa vida, una persona sectària i sense cap idea política més allà de la conspiració interna. Jo sóc partidari de canviar a Cardona, per gent com la regidora de Vall d'Uixó, per exemple, pero no per un tros de soca que no val pa res

 
At 18:29, Anonymous Anònim diu...

El que diu l'anonymous de les 13:24 és molt respectable. Però és en tot cas cada poble (en la seua Constitució) i cada organització (en els seus Estatuts) qui decideix sobiranament com fer-ho. I en el cas d'EUPV, des de fa molts anys i vàries Assemblees, la limitació de manats afecta a tots els càrrecs públics. En tot cas, no és cert que els diputats siguen càrrecs simbòlics, sinó que formen part del poder (legislatiu, en aquest cas). I en molts partits tradicionals, els diputats "eterns" generen xarxes clientelars al seu voltant. EUPV va voler "curar-se en salut" establint la limitació de manats. Cosa que a més és una forma de desdramatitzar els relleus: qui ha estat diputat durant molts anys pot arribar a pensar que té una mena de "drets adquirits" i sentir-se ofés si no repeteix. En el cas d'EUPV, quan una persona comença de diputat, ja sap d'entrada que, llevat de raons excepcionals, no pot tenir més de dos manaments. En tot cas, aquesta és una limitació "prudent", molt lluny del que van establir Els Verds alemanys inicialment, que volien obligar a fer el relleu a la meitat de cada manament (als 2 anys, crec). Pel contrari, un màxim de 8 anys com a criteri general sembla una mesura prudent. Cal recordar a més que aquesta norma està vigent fa més de 8 anys, de manera que tots els actuals diputats ja la coneixien quan van ser elegits per primera vegada (de fet, quan es va establir inicialment es fa introduir una disposició transitòria per a ajornar la seua aplicació i que no s'entengués com una mesura contra els que eren diputats en aquell moment).
M'he extés en explicacions al company o companya que ha exposat arguments. No considere, en canvi, que pague la pena contestar a qui exhala exabruptes. Fa anys, quan l'objectiu era fer fora als dirigents del PC, s'argumentava que era important la "renovació" (fins i tot, qui ho defensava s'anomenava "renovador"), i que qui s'oposava era un sectari i un dogmàtic.
En tot cal, val la pena recordar que el conjunt dels candidats i candidates d'EUPV són elegits democràticament en l'Assemblea pel vot dels delegats i delegades amb un sistema proporcional que respecta a les minories i dona la possibilitat als delegats i delegades que ho dessitjen de votar en llista oberta. No hi ha cap organització que puga presumir de tenir un sistema més democràtic que el nostre. Decidirem sobiranament els nostres candidats i candidates, i sobiranament decidirem, si de cas, deixar la porta oberta a la configuració final de les llistes per pactes amb altres forces (si, com és previssible, no es pot arribar al pacte abans de l'Assemblea).

 
At 19:26, Anonymous Anònim diu...

EN AQUEST BLOG L'ÚNIC QUE ARGUMENTA ÉS RAFAEL PLA. LA RESTA NOMÉS ES DEDIQUEN A INSULTAR A GLÒRIA MARCOS I EL PC SENSE CAP FONAMENT. SEMBLEN LLOROS REPETINT SENSE PARAR (I SENSE PENSAR): "SECTARIS", "DOGMÀTICS",... AMB EIXA ACTITUD ES DEQUALIFIQUEN ELLS MATEIXOS.

 
At 19:33, Anonymous Anònim diu...

No cal que crides (les majúscules), que et desqualifiques a tu mateix/a.

 
At 21:02, Anonymous Anònim diu...

Per què desqualifiquen a una persona les majúscules???

 
At 09:01, Anonymous Anònim diu...

Tranquilitat. Jo entre açi per vore el que es publica i m'interessa tot. I és una realitat que al carrer l'opinió sobre el PC i Gloria Marcos és cada vegada més negativa.

 
At 11:34, Anonymous Anònim diu...

En quin carrer? En quina ciutat o poble? És d'aquest món o de fantasilandia?

 
At 11:56, Anonymous Anònim diu...

En quin carrer? Pregunta-li al mateix Joan Ribó, que en una entrevista a Levante-EMV diu hui que "Glòria Marcos no ha sido una buena coordinadora d'Esquerra Unida".

 
At 12:50, Anonymous Anònim diu...

El que li pasa a Ribó és que ell si que no sap ser un bon ex-Coordinador, vol continuar manant i deixar-li l'herència a Mollà; però.... que s'ho faça mirar, perquè ahir els comunistes de debò i els independents de Glòria, junt amb l'Espai Altarnatiu, a València en tragueren 17 delegats, els d'EiP 3 i els "cascosblaus" de Ribó (de mal nom "EiPcistes") tingueren un gran resultat: no més una delegadeta!

 
At 13:19, Anonymous Anònim diu...

O siga, que Ribó també és "malo". Vaja, vaja...

 
At 08:34, Anonymous Anònim diu...

Si el PC volia tallar-li el cap a Ramon Cardona, poc li ha faltat a EiP per rematar-lo. Avui la premsa castellonenca publica que Carles Mulet es presentarà per encapçalar la llista autonòmica.

 
At 10:16, Anonymous Anònim diu...

si Mulet ha de ser l'elegit per EU, aleshores és millor que el BLOC accepte el 2 per Castelló. A Mulet val més tindre'l davant que donar-li l'esquena

 
At 16:08, Anonymous Anònim diu...

Quines ganes d'intoxicar.
Les noticies son que EiP dona suport a Ramón Cardona i en el cas que l'actual direcció d'EU no el deixara presentarse impedint el 60% que necessita disputarien la candidatura proposant a Carles Mulet.
Quina por tenen a EiP?
A la fi son els que fan les propostes polítiques.

 
At 16:46, Anonymous Anònim diu...

La nota de premsa no diu això:

La corriente Esquerra i País de EU expresó ayer su apoyo a Carles Mulet para que sea este el que lidere la lista autonómica de Castellón. Según Esquerra i País, "vistos los impedimentos que está poniendo la dirección de EU al diputado Ramon Cardona para repetir como cabeza de lista, la candidatura de Carles Mulet supondría una clara apuesta por la continuidad".

 
At 20:00, Anonymous Anònim diu...

Doncs jo veig que si que ho diu. Pense que en el PC continuen volent despistar per imposar les seues dèries estalinistes.

 
At 07:46, Anonymous Anònim diu...

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/noticia.asp?pkid=257354
http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/noticia.asp?pkid=257354

El galimatías de Esquerra Unida
La joven Marina Albiol disputa el liderazgo de la lista autonómica y de Castellón a Cardona y Mulet, aunque parte con cierta ventaja al contar con el apoyo del ´aparato´.

* enviar
* imprimir
* añade a tu blog
* Aumentar el tamaño del texto
* Reduce el tamaño del texto

31/10/2006 JAVIER ABAD

Esquerra Unida de Castellón se tambalea. La propuesta auspiciada desde Valencia para que Marina Albiol, una joven de 23 años del Grao, vaya de número uno en la lista autonómica en detrimento de Ramon Cardona ha abierto una brecha interna de consecuencias imprevisibles. El futuro del colectivo se dirimirá este fin de semana (del 3 al 5 de noviembre) en la IXª Asamblea de EUPV.

Marina Albiol, actual responsable de Joves de EUPV, tiene el apoyo del aparato del partido para renovar una lista que en las dos últimas legislaturas ha estado encabezada por Cardona, actual diputado autonómico y que ayer se apresuró a culpar de esta crisis a Gloria Marcos, coordinadora general de EUPV, aspirante a renovar el cargo y a liderar la candidatura autonómica en mayo del 2007. Un aparato que ahora controlan por escasa mayoría los independientes de Marcos y los comunistas de Marga Sanz, secretaria general del PCPV.

Impuesta

Este respaldo a Albiol le da una posición de favorita para ganar la votación en la asamblea y conseguir así ir de número uno, pero con el rechazo de todas las asambleas comarcales, salvo la del Baix Maestrat, que ha dado su apoyo a Cardona. De ahí el malestar con una candidata "impuesta" por la dirección. No obstante, algunas fuentes apuntan a que el galimatías de partidos e intereses que es EU hace difícil prever lo que pasará en la Politécnica de Valencia.

Ante la avalancha de adhesiones a Cardona, Marcos y Sanz han respondido con un apoyo cerrado a Albiol: "Hay que feminizar y rejuvenecer EUPV e incorporar a los jóvenes a las máximas responsabilidades".

El otro sector ve en esta jugada la intención de Marcos y Sanz de querer controlar al colectivo en Castellón, hasta ahora en manos de los independientes afines a Cardona y de la corriente Esquerra i País. Para ello contarían con Albiol, que pese a ser la número tres en la Comissió Política del PCPV, atesora muy poca experiencia orgánica.

¿Qué puede pasar en la asamblea? Las posibilidades de que Cardona repita como candidato son escasas. Debe enfrentarse a dos importantes trabas. Primero, tiene que reunir el 60% de los votos de los militantes para optar a la candidatura, toda vez que sería la tercera que concurre a unas elecciones y el reglamento interno de EU solo permite dos. Si lo consigue, algo difícil a día de hoy, se enfrentaría a Albiol por la lista autonómica. En caso de que Cardona no pueda pasar la primera de las votaciones o retirara su candidatura, sería Carles Mulet, edil de Cabanes y miembro de Esquerra i País, quién asumiría el liderazgo de la mayoría de Castellón para dar continuismo al trabajo.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home