31 d’octubre 2006

QUINZE RAONS

No resulta gens seriós contemplar Enric Morera anant de flor en flor com l'abella Maya, hui em case amb EU, demà em case amb el PSPV. La situació no està per tirar balons fora, ni per la frivolitat de jugar a fer zels a EU com si d'un idil.li entre adolescents es tractara.

Fa un parell de setmanes vam apuntar que l'única eixida coherent dels nacionalistes si no aconsegueixen pactar amb EU és jugar-se-la i concórrer a les eleccions en solitari. Aleshores, vam donar deu motius per fer-ho. Hui, en donarem quinze:

- És impensable que el PSPV accepte posar al costat de les seues sigles les del Bloc, per la qual cosa els candidats nacionalistes anirien de comparses en la llista socialista com independents. És a dir, com a persones individuals i no organitzades.

- Seria poc edificant veure dirigents d'un partit nacionalista renunciant vergonyosament a les seus sigles i demanant el vot per Joan Ignasi Pla.

- Seria una curiosa aportació al bipartidisme d'aquells que han fet bandera d'eliminar la barrera del cinc per cent.

- Electoralment els socialistes no millorarien resultats amb la inclusió dels candidats del Bloc perquè hi ha una part significativa de votants del PSPV que acceptarien un futur pacte de govern, però mai un de tipus preelectoral.

- La incidència que tindria el Bloc en l'elaboració del programa i la campanya electoral seria nul.la.

- Si defensem un pacte EU-Bloc és perquè, si arriba el moment de pactar un govern o un pacte de legislatura amb el PSPV, es podrà pressionar els socialistes cap a polítiques més progressistes. Eixa pressió però, només es pot fer des de fora, no quan formes part de les llistes socialistes i assumeixes el seu programa electoral.

- Podria provocar en el Bloc una història molt semblant a la que es va produir entre UV i el PP i que va acabar amb la desaparició dels regionalistes del mapa polític.

- Donaria arguments al sector més intransigent d'EU a l'hora d'afirmar que el que buscava el Bloc al voler pactar amb ells no era aconseguir tres diputats nacionalistes, sinó infiltrar en les seues files tres submarins del PSPV.

- Abocaria al Bloc a fer una campanya plorona en contra d'EU que en la pràctica seria tant com passar-se la campanya justificant el pacte amb el PSPV.

- Donaria una excusa al sector autista d'EU per continuar amb la mateixa política autista, cosa que a alguns membres del Bloc els dona igual, però no als que estem per avançar en clau de progrés.

- Difícilment podria il.lusionar ningú, ja que no seria fruit d'una opció buscada i volguda, sinó de la impotència o fins i tot dels interessos personals d'alguns dirigents del Bloc.

- Es tracta d'un pacte que hipotecaria futures eleccions autonòmiques.

- Un partit nacionalista no pot renunciar a participar en unes eleccions autonòmiques amb les seues pròpies sigles pel mateix que no pot fer-se una paella sense arròs.

- Crearia un conflicte intern en el Bloc d'imprevisibles conseqüències del que es beneficiarien el PSPV, EU i Esquerra Republicana que es quedaria amo i senyor del vot nacionalista.

- Ajudaria a visualitzar que el PSPV no és una alternativa de govern, cosa que sabria aprofitar el PP situant els socialistes en l'entrepà d'una coalició preelectoral amb el Bloc i un altra postelectoral amb EU.

13 Comments:

At 12:17, Anonymous Anònim diu...

A banda de les consideracions que fas, respecte al pacte en sí, dubte moltíssim que els militants del Bloc, que es barallen politicament molt amb els del PSOE, aceptaren eixe pacte "contra natura". Tampoc crec que el Consell Nacional estiga per la llavor del pacte amb el PSOE. No és viable des de dins del Bloc.

 
At 12:20, Anonymous Anònim diu...

No sé quina utilitat podria tindre una hipotètica coalició preelectoral Bloc-PSOE si les sigles del Bloc no es visualitzen i si els militants del Bloc no apareixen com a militants del Bloc.

Vull dir que si tant el Bloc com el PSOE arriben a la conclusió que una aliança preelectoral podria ser possitiva per fotre fora al PP, no entenc per què després voldrien amagar-la.

A més, supose que el Bloc exigiria que, una vegada dins, si el canvi de govern és possible, es canvie també la reglamentació de Les Corts per poder fer grup propi, com han fet per exemple a Euskadi el PNB i EA.

Tampoc no estic d'acord amb altres arguments que feu. En tot cas, tots ens hauríem de fer una reflexió: del que es tracta és de fer fora al PP, no? És bàsicament això, no? Doncs caldrà estudiar la manera de fer-ho, crec jo. Si la majoria d'EU continua sense voler el pacte, supose que és normal que el Bloc cerque altres camins.

Jo crec que, en eixe cas, el Bloc deuria d'anar tot sol, passaran el 5% clarament, però, vaja ja són majorets i si la majoria dels militants decideixen anar amb el PSOE... Doncs res, avant, no deixa de ser una altra opció possible... Total, després EU i Bloc van a fer president al Pla, així que...

 
At 13:03, Anonymous Anònim diu...

No es tracta, companys, de si Morera va o no de flor en flor. Del que es tracta és de treballar pel canvi polític a aquest País nostre i el que està clar és que EU no vol treballar amb el Bloc per eixe canvi. No volen pactar a les grans ciutats, ja han dit que a Burjassot (pàtria del secretari d'organització, Ricardo Sixto), tampoc, i a més oferten al Bloc un pacte de vergonya. Crec que és evident que el sector majoritàri d'EU amb la seua coordinadora al cap, no volen el pacte amb el Bloc.
Per tant, el Bloc haurà de fer allò necessari perquè els seus vots compten per al canvi. Es EU qui té burrera, no el Bloc.

 
At 13:09, Anonymous Anònim diu...

El mateix comentari ho apunta però no ho diu: Morera i el BLOC, o almenys una part significativa del BLOC, està posant per davant els interessos del País als interessos del partit.

Un pacte que només garanteix la presència de 2 nacionalistes durant la legislatura, per 6 d'IU, donaria una imatge de debilitat del nacionalisme, que seria 3 voltes menys que el comunisme. Si el comunisme té una presència social nula en el carrer, imagineu donar imatge de que el nacionalisme és 3 vegades menys.

Per contra, si un pacte amb els socialistes dona una presència de 3 o 4 nacionalistes, per 5 o 6 d'eu, les forces estarien més equilibrades. És possible que per al BLOC com a entitat política no siga el que millor li convé, però al nacionalisme valencià, amb unes futures sigles que agrupe al BLOC, a Esquerra i País, a l'ecologisme i a ERC, sí. El valencianisme d'esquerres unit té un futur molt prometedor, sempre que deixe de banda als comunistes espanyols i el discurs catalanista, que no porta enlloc.

Endavant, valencianistes d'esquerra.

 
At 14:08, Blogger CapTallat diu...

Al darrer anònim, quan hi diu:

"Un pacte que només garanteix la presència de 2 nacionalistes durant la legislatura, per 6 d'IU, donaria una imatge de debilitat del nacionalisme".

Això no és donar una imatge de debilitat del partit. Si tu penses que el pacte només hi trauria 8 diputats això significaria un fracàs del pacte, un fracàs de totes les forces a l'esquerra del PSOE. Si realment es creu en el pacte i els beneficis que ens trauria, i treballem en eixe sentit, l'objectiu és treure-hi 10 o més diputats.

Si tu et penses que un pacte amb una força igualada com EUPV seria un fracàs, hauries de pensar quin seria el resultat amb un partit engullidor com el PSOE... ¿és que ningú se'n recorda del que va passar amb el PSPV nacionalista quan va acabar disollent-se en el PSOE? ¿En què s'ha convertit el PSOE valencià hui dia?. De què ha servit?.

Allà vosatros si voleu cometre el mateix error històric, al final l'únic valencianisme d'esquerres que quedaria es trobaria a EUPV i a ERPV.

 
At 18:12, Anonymous Anònim diu...

Perdoneu, però quan se li ha preguntat directament a Morera (acord preelectoral PSPV-Bloc sí o no) sempre ha contestat un no rotund. La darrera vegada a vilaweb.

Per cert, precisament a vilaweb hui mateix han publicat açò:

El PSPV descarta un pacte pre-electoral amb el Bloc.
No tanquen pas la porta a acords per a ajuntaments i diputacions

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2117943

 
At 18:30, Anonymous Anònim diu...

No cal donar quinze raons. Sols una: el PSOE no vol pactar amb el Bloc, així que tot és un farol de Morera.

Notícia d'avui:

El PSPV descarta cualquier pacto preelectoral
LOS SOCIALISTAS REALIZARÁN ACUERDOS PARA ACCEDER A LOS GOBIERNOS TRAS LAS ELECCIONES DE 2007

El secretario de Política Institucional del PSPV, Antoni Such, afirmó este martes que su partido trabajará por alcanzar acuerdos para acceder a los gobiernos de las instituciones tras las elecciones de 2007, pero descartó la posibilidad de cualquier pacto preelectoral con otras formaciones de izquierdas. Such realizó estas declaraciones tras ser preguntado por los contactos con el Bloc para lograr alianzas en determinados partidos judiciales que permitan arrebatar al PP el control de las diputaciones provinciales a partir de 2007.

PANORAMA-ACTUAL - 31/10/2006 18:20 h.

El dirigente del PSPV y portavoz adjunto socialista en las Corts Valencianes indicó que "a nadie se le escapa que tenemos acuerdos políticos que están llevando adelante gobiernos de progreso en multitud de municipios de nuestra Comunitat" tanto con el Bloc como con EU y que "estamos realmente satisfechos de lo que ha sido esta legislatura".

Según señaló, "no tenemos ningún problema en que todos aquellos que quieran apostar por el progreso de esta Comunitat puedan compartir con nosotros el proyecto político", aunque remarcó que el PSPV no contempla la posibilidad de ningún pacto preelectoral, sino que "estamos hablando --dijo-- de acuerdos de gobierno después de las elecciones".

Such manifestó que "en el ámbito municipal y en el ámbito de las propias diputaciones vamos a realizar exactamente lo mismo que hemos estado realizando hasta la fecha", de manera que al día siguiente de las elecciones, el PSPV no tendrá "ningún problema" en "compartir" un programa de gobierno con "todos aquellos que quieran firmar o apostar" por el progreso "en aras a la estabilidad municipal y en aras al desarrollo de un buen gobierno" en los distintos ayuntamientos.

En lo que se refiere al ámbito autonómico, "las negociaciones están entre el Bloc y EU, que respetamos profundamente y que deseamos también que lleguen a buen puerto, porque compartimos igual que ellos la necesidad de que no se pierda ningún voto de progreso de esta Comunitat", dijo Such, que lamentó que en las últimas elecciones se perdieran "cerca de 114.000 votos".

Sobre si el PSPV se plantea estos acuerdos con el Bloc para acceder a las diputaciones, aseguró que se trata de "acceder a todos los estamentos de gobierno en base a compartir objetivos de progreso". "Vamos a estar trabajando" con "todos los que podamos compartir este objetivo de progreso", como "ya lo estamos haciendo en numerosísimos municipios, donde no hay mayoría absoluta de nadie", agregó.

Such señaló que "compartimos esos objetivos y gobiernos de forma absolutamente normal" e insistió en que el PSPV está "muy satisfecho" de "estos tres años y medio de acuerdos con EU y el Bloc" porque la colaboración "ha funcionado muy bien"

 
At 18:44, Anonymous Anònim diu...

Veig que els socialistes s'han desmarcat ràpidament de l'acord però veig el Bloc molt callat. Un altre ridícul, vaja. L'abeja Maya no té qui li escriga

 
At 20:35, Anonymous Anònim diu...

Està clar.

EU i el PSPV prefereixen que continue governant el PP a què el BLOC entre a les Corts.

EU pretén aprofitar-se de la barrera del 5 % per fer ús dels
vots del BLOC per al següent:

1.- Encapçalar la llista de Castelló, quan ja fa anys que EU té menys vots que el nacionalisme.

2.- Quedar-se a València amb el diputat d'Els Verds i que el nou lloc de diputat per als ecologistes isca dels vots del BLOC.

3.- Regalar l'escó d'Alacant que s'aconseguiria amb els vots del BLOC a qualsevol que el vullga: a ERPV (que no el vol), a un independent pròxim a ACPV o a Escola Valenciana, etc. Tot excepte que siga per als nacionalistes que tants anys porten treballant a la Marina, a l'Alcoià, a l'Alacant-i, etc.

I respecte del PSPV que voleu que vos diga? Amb la distància que els donen les enquestes amb el PP-CV i encara es permeten el luxe de rebutjar vots!!!

 
At 20:55, Anonymous Anònim diu...

"del que es tracta és de fer fora al PP, no? És bàsicament això, no?"
No solament. Es tracta de canviar la correlació de forces al País Valencià, cosa que exigeix:
1) Fer fora al PP del govern.
2) Trencar el bipartidisme.
Per a això cal una opció forta d'esquerres que agrupe a comunistes, ecosocialistes, verds, nacionalistes etc. d'esquerra. Amb un programa d'esquerres, clar, en el que bàsicament coincidim EUPV, BNV, Els 2 Verds d'esquerres i ERPV. No coincideix el PSOE (ni, supose, el Hammerstein que anà en les seues llistes).
Els que diuen "el que cal és fer fora al PP, i punt", estan treballant si més no objectivament pel vot al PSOE. No és estrany que entre ells hi haja gent que diga que si EUPV i el BNV no fan el que ells volen, votaran al PSOE. Molt bé, és el seu dret, però que no ens emboliquen. Ja sabem que a la gent del PSOE els interesa que pactem per a portar al meu "tocayo" al govern, però nosaltres volem alguna cosa més: volem canviar les coses al País Valencià. I ho farem, pactarem, canviarem la correlació de forces, farem fora al PP i li farem pagar al PSOE el nostre eventual suport.

 
At 21:17, Anonymous Anònim diu...

Collons, tu!!!. Eixe és el meu Rafa Pla: "volem canviar les coses al País Valencià. I ho farem, pactarem, canviarem la correlació de forces, farem fora al PP i li farem pagar al PSOE el nostre eventual suport". Vull pensar que no has begut perquè estem completament d'acord. Va, deixem les misèries humanes i pactem d'una punyetera vegada. Tots sabem perfectament el que s'ha de fer. I fins i tot el preu que cal pagar. Fem-ho i comencem a parlar de política.

 
At 10:14, Anonymous Anònim diu...

Amb una EU dirigida per G. Marcos serà prou dificil.
Si vol fer trampes als seus trencant els mecanises democràtics d'EU, que no fara amb els altres?
L'estalinisme a a la paperera!!

 
At 21:22, Anonymous Anònim diu...

Totes les propostes que ha presentat la majoria d'EUPV estan d'acord amb els seus Estatuts i de cap manera trenquen els seus mecanismes democràtics, que naturalment descansen sempre en el respecte de les posicions minoritàries però l'aplicació dels acords majoritaris, com he explicat en altra resposta. Si una proposta presentada en la Permanent es va retirar va ser per a disminuir les tensions internes i no per que no fora democràticament legítima.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home