10 de novembre 2006

EL GRA I LA PALLA

El més important en una negociació és destriar el gra de la palla. El gra de les negociacions d'EU i el Bloc és el tercer lloc de la llista d'Alacant i la palla el primer lloc de la llista de Castelló.

En el cas d'Alacant, el que està en joc és aconseguir tres diputats i no conformar-se'n amb dos. I això, és objectivament important perquè significa augmentar la representació dels nacionalistes en les Corts en un trenta-tres per cent.

En el cas de Castelló, únicament està en discussió qui serà el cap de llista. I això és irrellevant en la mesura que, a l'hora de la veritat, tots els escons valen exactament el mateix. Encara més: tres mesos després de les eleccions, ningú recordarà qui anava primer i qui anava segon.

Podria donar-se el cas que només s'obtinguera un diputat a Castelló. De produir-se aquest fet, la primera evidencia seria que ha fracassat el pacte. La segona, seria que EU es quedaria sense cap diputat si cedira el primer lloc de la llista al Bloc. I aquest, és un argument de gran contundència per deixar les coses com estan.

EU no pot permetre de cap de les maneres que prospere la reivindicació del Bloc d'aconseguir el u de Castelló. De la mateixa manera que el Bloc no pot permetre de cap de les maneres que no se li garantisca el tres d'Alacant. Entre altres coses perquè, si es capgiren les coses a Castelló, el Bloc acabaria aconseguint un únic diputat a tot el País Valencià i, a més a més, a costa de posar el partit potes amunt.

I per descomptat, els nacionalistes no poden acceptar que EU intente tutelar el seu candidat per Alacant. Els únics que poden elegir els candidats del Bloc son els òrgans de direcció del Bloc. I aquest també és un argument de gran contundència es mire com es mire.

I com està clar on està el gra i on està la palla, el millor és anar al gra. I no cal esperar que vinga el temps de menjar-se els torrons per obrir o tancar el pacte. Esperar més no permetrà que els cegos vegen, els sords escolten i els muts parlen.

9 Comments:

At 13:00, Blogger CapTallat diu...

D'això se'n diu una anàlisi contundent i amb molt de trellat. No obstant això, jo soc del parer que el segon d'Alacant potser hauria d'anar pel Bloc i el tercer per a EUPV.

M'explique.

Tots dos han d'assumir riscos i comprometre's a treballar per l'èxit electoral del pacte per igual.

A Castelló, amb el segon per al Bloc, el Bloc hauria de treballar de valent perquè aconseguisquen els dos diputats. I a Alacant, amb el tercer per a EUPV, el mateix, EUPV hauria de treballar de valent per a aconseguir tres diputats.

Si és difícil fer el pacte partint de la bona fe, que es faça partint de compromisos que eviten cap mena de boicot electoral promogut a les bases de cada respectiu partit.

En cas de fracàs, el Bloc tindria 2 diputats. Just el que va acordar el CN d'EUPV.

 
At 15:16, Anonymous Anònim diu...

La reflexió de captallat és prou convincent... si no fóra perquè la majoria d'EU, contrària al pacte, ja ho ha deixat tot "atado y bien atado" per tal d'impedir qualsevol flexibilitat en les negociacions i així impossibilitar l'acord. Podem pegar-li voltes al nano, podem plantejar alternatives constructives, però sempre xocaran amb la negativa del 60% d'EU a fer qualsevol gest per acostar posicions.
Però és que encara que el pacte se signara en les condicions que exigeix EU, vosaltres creieu que seria creïble, que seria il·lusionant? No només és que la postura d'EU és impresentable i indecent (perquè s'aprofita de la barrera del 5%), és que no serveix, no és útil!

 
At 17:48, Anonymous Anònim diu...

Clar, però en eixe cas a Castelló, la gent d'EU no aniria a votar. EiP a Castelló no volia el pacte. Mulet ha tirat i tira pestes dels Bloqueros, i Vicentico Grau (el candidat municipal que fa tres anys va denunciar a un Rei d'Orient per trencar-li les ulleres amb un caramel) també. A més a més, ací només volien a Marina els del Baix Maestrat, que son tres (i no tenen gat). Ells fan números i diuen: si els del bloc van a votar per traure el dos, no cal que hi anem nosaltres, així eixirà només l'1 i a sobre amb els vots dels burgesos. Fantàstic! No trairan el seu partit, pq si encapçala Marina eixirà, i no es trairan a si mateixos votant una candidata que no volen. I de premi, impediran que el Bloc tinga diputat. Així és captallat. I si hi ha pacte, a més a més, els bloqueros que no volen a Pañella tampoc no el votaran, aixi que si et descuides encara no en traurem ni un.

 
At 21:54, Anonymous Anònim diu...

Donc no, mira. En EUPV farem campanya amb tota la nostra força per traure els millors resultats possibles, amb pacte o sense pacte. I ho farem, entre altres coses, perqué treballem en una perspectiva de llarga volada, on l'objectiu central no és ocupar més o menys càrrecs, sinó canviar les coses. I en aquesta direcció, hem d'articular els objectius possibles a curt termini amb els nostres objectius complets a mitjà i llarg termini.

L'objectiu a curt termini és canviar la correlació de forces al País Valencià, fent fora al PP del govern i aconseguint un grup parlamentari fort per a condicionar un govern de progrés.

Però els objectius a mitjà i llarg termini és aconseguir un País Valencià lliure i sostenible en el marc d'Estat Federal i d'una Europa socialista. Per a això, clar, és fonamental anar acumulant forces dia a dia, manifestació a manifestació i elecció darrere d'elecció.

Si algú pensa que anem a sacrificar els nostres objectius a curt, mitjà i llarg termini per reaccions infantils, és que no sap de qué està parlant, que no coneix a EUPV o que s'està mirant a l'espill.

 
At 19:27, Anonymous Anònim diu...

l'escrit original és molt encertat. Conforme es van fent comentaris es posa més díficil el tema amb les desconfiances d'alguns i el ciníme habitual de Rafa Pla.

 
At 09:00, Anonymous Anònim diu...

rafa pla lópez, la sort que tens és que no hi ha infern, sinó hi aniries de cap, per dir tantes mentides.

 
At 10:54, Anonymous Anònim diu...

Mentires? Les que diu el Bloc, que per cert comença a no coincidir amb el blog. Avui Morera dona el pacte per trencat si no aconsegueix el primer de la llista de Castelló. Per tant, sembla que no li han explicat bé allò del "gra" i la "palla".

 
At 12:37, Anonymous Anònim diu...

Anònim anterior, si et refereixes al que publica hui Levante, dis-ho tot, no contes mitjes veritats que són pitjor que una mentida. Morera diu que EU no vol el pacte per la proposta de Castelló i d'Alacant.

I respecte a que no coincideix amb aquest blog. Clar que no. Com tampoc coincideixen Glòria Marcos, Rafa Pla i demés. Les dobles vares de medir son sinònim de sectarisme.

 
At 17:00, Anonymous Anònim diu...

La resposta a l'acord la van donar en EiP fa mesos. No va agradar ni al BLOC ni als sectàris d'EU pero sembla la única possible. O impossible per haver-la fet?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home