06 de novembre 2006

LES SABATES FORADADES I, DAMUNT, PLOU

L'Assemblea d'EU ha posat de relleu que, en contra del que afirma molta gent, la postura contrària al pacte no és patrimoni del PC, sinó d'un ample sector de la formació que torna a liderar Glòria Marcos.

Els delegats han reforçat els acords dels anteriors consells nacionals i això significa, com s'ha encarregat d'explicar la mateixa Glòria Marcos, que no es millorarà l'oferta feta als nacionalistes. I si algú encara tenia algun dubte sobre la viabilitat d'una futura coalició PSOE-IU-BLOC, la coordinadora general ha afegit que «no creo razonable exportar modelos de un lugar a otro». Que és el contrari del que acabava de dir Gaspar Llamazares allí mateix.

Que en aquestes circumstàncies Glòria Marcos parle de treballar amb generositat és una broma. Si hi ha alguna nova reunió amb el Bloc, el màxim que pot esperar-se d'ella és que pague els cafés.

Un dels comentaris més clarificadors que s'han escrit en aquest blog és aquell on un detractor confés del pacte afirma que "si al remat el BLOC cedeix votaré SI reconeixent la fermesa de la direcció i donant satisfacció a aquells que demanen un pacte". És a dir, que no vol el pacte, però alhora reconeix que el pacte és tan inassumible per als nacionalistes que si aquestos es rebaixen a acceptar-lo, amb l'acord ja hauran pagat la seua penitència.

En aquestes circumstàncies és difícil imaginar algun motiu d'esperança, fins i tot, en el cas que les enquestes apuntaren clarament la necessitat d'un tripartit per guanyar el PP. La nova direcció, que és l'antiga direcció però més augmentada que corregida, està per damunt d'aquestes menudeses.

Aconseguir la Generalitat és un llarg camí i l'hem començat amb les sabates foradades. I damunt, plou.

19 Comments:

At 12:30, Blogger CapTallat diu...

Us demane que no desfalliu, que el canvi s'haurà d'aconseguir, per molt que els pesen el sector dels fruitis del PCPV, més preocupats en forçar el relleu de Llamazares que aconseguir el canvi al País Valencià, i com a mostra aquesta declaració de Marcos, que, per cert, no té més de 8 membres fidels al Consell Nacional, la resta, són 19 comunistes fruitis davant els 9 comunistes de Josep Bort i Joan Ribó.

Us demane que seguiu escriuint per a mobilitzar la opinió pública valenciana de la necessitat d'un canvi. Potser, a partir d'ara, podeu anomenar-vos "Blog dels Agermanats" i jo acceptaria, de bon gust, agemanar-me amb vosatros.

Una fora abraçada.

 
At 12:39, Anonymous Anònim diu...

vosatros??????

 
At 12:39, Anonymous Anònim diu...

serà del Bloc

 
At 13:51, Blogger Àlex diu...

Torna el bloc del tripartit valencià http://tripartitvalencia.blogspot.com/
Pere Boix
Politòleg

 
At 14:39, Anonymous Anònim diu...

Hala! Ja està tot claret. Ara cadascú a la seua marxa i que sant Lenin ens agafe confessats!

Igual com Rafa Pla, Fabio creu que només en EU poden (cite textualment): "[...] conjuminar els interessos de l'organtizació i els desitjos dels altres. Ens podeu convidar a pactar però no a suicidar-nos com a projecte".

Deu ser que per al BLOC cedir totes les capçaleres de llista a EU, fins i tot la de Castelló, on fa dues eleccions que té més vots, més presència institucional i mediàtica; acceptar que cada diputat els coste 50.000 vots (a EU, els sis els ixen a no arriba 25.000); i el trasbals intern que suposa pactar amb EU per a un sector minoritari però no menyspreable, no és en cap cas un suïcidi com a organització, una dissolució de la seua identitat en un projecte diferent.

Si el Consell Nacional del Bloc haguera marcat unes condicions inamovibles i innegociables mínimes (la capçalera per Castelló, el segon per València i Alacant...) igual que va fer el d'EU i que limita el marge per a pactar, de què estaríem parlant.

Torne a repetir-me: "Que santa Llúcia els conserve la vista" perquè el Bloc estarà fora però EU no va sobradeta i potser en el pecat portaran la penitència. (Caram!, que beateta m'ha eixit la cosa!).

 
At 16:43, Anonymous Anònim diu...

T'has fet gràcia a tu mateix? Així que si algú escriu malament en valencià ha de ser del BLOC? Has vist el document "oferta" d'EU. T'has adonat que està íntegrament i original redactat en castellà i que la versió valenciana l'ha fet el SALT i ningú no l'ha corregit? Vas vore com es parlava de "Compre els meus" al traduir Compromís? I deia que calia que l'oferta la ratificaren les "adreces" (per "les direccions") dels diferents partits?
Vols vore el documents que repartix Carmelo García, màxim representant d'EU a Castelló, prenyats de faltes d'ortografia?
Vols sentir el regidor d'EU a Benicàssim parlant sempre en castellà als plenaris?
Home, jo comprenc que l'acudit era fàcil, però saps, eixa actitud tan infantil, de desconfiança, ràbia i mania a la gent del BLOC, també es trasllada a la societat. Sou gent com tu els que heu fet que la gent que tenia esperances posades en un acord preelectoral, s'hagen anta allunyat a la vista que ni vosaltres el voleu.
Personalment me n'alegre. Jo no crec en el pacte. Desitge que EU traga tants vots com puga, i que el BLOC també, i que el dia després puguen sumar, condicionant al PSOE, per fer fora al PP. Però des de la independència de criteris i orgànica.
I si he fet alguna falta, cosa possible, perdona, pompeuet!

 
At 16:58, Blogger CapTallat diu...

Una cosa, jo escric com m'ixen dels... dels pensaments. A vore si resultarà que només es pot escriure de manera informal en castellà. I no, no sóc del Bloc, soc de la minoria dels militants de base d'EUPV que pensa, parla, llegix i escriu en valencià, i també de la minoria dels militants que no gasta tot lo seu temps mirant-se el melic com un meninfot com per no adonar-se'n del clam social i generacional de canvi.

 
At 20:11, Anonymous Anònim diu...

Amics i amigues d’Esquerra Unida.

Felicite Gloria Marcos per la seua reelecció com a Coordinadora d’Esquerra Unida. Felicitació que faig extensiva a tota la gent d’aquesta formació per la celebració de l’ Assemblea que, supose, consolida el vostre projecte.
Aquesta consolidació em sembla important, no només en clau interna, sinó també en clau externa, és a dir, en l’aplicació del vostre projecte a favor del poble valencià en general.
No amagaré, per tant, que entre els vostres plantejaments i actuacions, sempre interessants, per a mi en aquest moment té una rellevància especial l’esforç, que supose renovat, a favor d’un pacte electoral entre grups d’esquerra i nacionalistes.
Estic en condicions d’afirmar, que entre gran part dels sectors progressistes, aquest pacte és ben desitjat i esperat. Per contra, de no produir-se, tota la gent que conec, sense excepcions, se sentirà frustrada i decebuda.
Tots i totes - independents i afiliació de BLOC i Esquerra Unida i els altres partits del possible pacte, – tenim una gran responsabilitat en la tasca de retornar la il·lusió i l’esperit de mobilització, perduts pel desencant davant la greu situació política i social que venim patint ja fa massa anys.
Per això, les crides a la generositat de tots, a l’apertura, a la revisió de plantejaments, a la voluntat inequívoca de provocar un canvi, sempre seran necessàries. I dic revisió de plantejaments, sí, a l’hora de fer ofertes de candidats i de rebre-les.
Avuí, algú m’ha dit que amb el resultat de l’Assemblea d’Esquerra Unida el pacte estava mort. Jo no ho vull creure. Crec que la racionalitat i l’interés col·lectiu primaran sobre els càlculs electorals d’ interessos privats. Si hi ha pacte, no sé que passarà, però si no hi ha pacte, tots perdrem. Tots. Esquerra Unida més que ningú. O no ho veieu?
Un abraç a totes i a tots
Carme Miquel

 
At 21:02, Anonymous Anònim diu...

...I plou que no vetges tú la que cau...
Carme Miquel, ho sent, però ho tenim perdut des d'abans del 9 d'octubre passat.
Que cadascú agafe el seu saquet i collir el que es puga...
Bona sort a tots dos. El PP ha estat el principal guanyador de l'Assamblea d'EU.

 
At 22:48, Anonymous Anònim diu...

Trobe que ja és hora de dir que amb pacte o sense pacte ací l'únic que té la clau per foragitar el partit popular no és diu EUPV no és diu BNV és diu PSPV-PSOE amb el seu Zapatero, els seus diaris, ràdios i televisions. Tot i que evidentment els seus mitjans sempre diràn que la culpa és dels nostres votants( BNV I EUPV)per donar suport opcions minòritaries y no votar útil si és que hi ha pacte i si no el fem diran que la culpa també és nostra per no haver-hi arribat a un acord.

Però en fi mentrastant nosaltres ací barallant-nos i per descomptat si ixen els números després perdrem el cul( BNV i EUPV) per governar amb ells i tindre una conselleria quan el que es mereixen és governar en minòria.

El PSPV com sempre no té la culpa de res en fi....

 
At 00:48, Anonymous Anònim diu...

Hola, Carme.
Sembla que tú ets la única que ha entés la situació.
Doncs sí, anem a negociar amb el BNV i Els Verds (i tant de bó si s'afegira ERPV i altres), i anem a arribar a un pacte electoral per a canviar la correlació de forces al País Valencià, fer fora al PP del govern i posar fi al bipartidisme.
Ara és quan va a començar la negociació de debó, sense les interferències dels que utilitzaven el pacte per a intentar capgirar la majoria en EUPV. Ull, això no significa que es vaja a marginar a ningú, però naturalment serà la majoria guanyadora de l'Assemblea la que marcarà els passos des d'EUPV (igual que la majoria del BNV marca els passos des del BNV). I tinc la confiança de que s'entendrem i arribarem al pacte que cal. Un pacte que respectarà les diferents identitats de l'esquerra, obrint-les la porta a les institucions valencianes.
Entenc les frustracions dels que no volien realment un pacte dels diferents colors de l'esquerra, sinó un pacte dels nacionalistes d'EUPV i del BNV, pacte que no hagués resolt res, perqué hagués marginat a bona part de l'esquerra. Ara ja no s'ha d'enganyar ningú: el pacte pre-electoral ha de ser del conjunt de l'esquerra (de l'esquerra: amb el centre del PSPV-PSOE arribarem, si de cas, a un pacte post-electoral per a governar, com en Catalunya). I tindrem un magnífic grup parlamentari, amb Gloria Marcos, Enric Morera, Mónica Oltra, Marga Sanz, Lluis Torró, Marina Albiol, Enric Nomdedéu (o qui el BNV propose per Castelló), més els altres candidats que surtisquen per Alacant, València o Castelló proposats per EUPV, BNV o Els Verds. Un grup parlamentari que articularà l'actuació a les Corts amb la mobilització social i forçarà un canvi de debó al País Valencià.
Tots a una veu, vingau germans, que el futur és nostre i ningú ens aturarà.

 
At 09:51, Blogger Nomdedéu diu...

Perdona, Rafael Pla López, deus haver-te (des)informat a El País de hui que incomprensiblement em cita com candidat autonòmic per Castelló. No és el cas. No seré candidat, no he presentat la meua candidatura, ni mai he tingut cap intenció de fer-ho. Jo sóc candidat a l'Alcaldia de Castelló, això si. I dedicaré tots els meu treball a llevar-li la majoria absoluta al PP. Però no aniré en llistes autonòmiques.

 
At 10:41, Anonymous Anònim diu...

L'ACORD JA AQUESTA AQUI

Companys, no preocupar-se tant pels pactes i acords electorals, al final tan aviat es reuna el nou Consell Polític de EUPV i tri la seva permanent, Gloria Marcos proclamés el tan desitjat pacte EUPV-BLOC-Els VERDS. I tots tan feliços, era qüestió de temps i de demostrar qui mana ací.

 
At 11:53, Anonymous Anònim diu...

Aquesta si que és bona. Rafa Pla en el paper de l'incomprés ! Prou de comèdies !

 
At 17:17, Anonymous Anònim diu...

Perdona, Enric. Ja veus que, com no me fiava molt de El Pais, havia posat la referència entre parèntesis. En qualsevol cas, estic segur que proposareu un magnífic candidat o candidata per Castelló que formarà equip amb Marina Albiol i Carles Mulet per a, efectivament (amb la teua contribució des de l'Ajuntament) , llevar-li al PP la majoria absoluta en totes les institucions i, clar, fer-lo fora del seu govern...

I perdona, Andrea, però no entenc el que vols dir. Jo procure sempre parlar prou claret per a no ser "incomprés".

 
At 18:16, Anonymous Anònim diu...

"Sembla que tú ets la única que ha entés la situació", escriu Rafa Pla en referència a l'escrit de Carme Miquel. Això és fer-se l'incomprés. Fer comèdia, perque som molts els qui fa temps que hem entés la situació: una majoria suficient d'EUPV no vol pactar amb el Bloc. Senzillament això.

 
At 21:02, Anonymous Anònim diu...

Si la hipocresia fora una flor Rafa Pla seria un jardi.
Així és un mentiros.

 
At 00:41, Anonymous Anònim diu...

No és qüestió d'incomprenssió. Simplement, el de l'òrbita del BNV que no volen el pacte s'entesten en dir que nosaltres no el volem. Naturalment, els dóna igual el que digam. I des de l'anonimat és molt còmode insultar.

 
At 17:38, Anonymous Anònim diu...

Jo us pregue, pel be de tothom (i a mes es senta valencia), que feu una coalicío, heu d´oblidar-vos de la direccio que prenen, a priori, els vostres programes (crec que ser dreta, esquerra o de centre hui dia no te ni cap ni peus; tots els pobles es el mes important) per aconseguir dignificar la classe politica d´un poble, el nostre, que sempre ha sigut manipil.lat, venut i agenollat per inetressos personals!!!!!!! Hem de fer fora els socialistes sense PV, i tota l´altra escoria antivalenciana!!!!! Visqui el País Valencià!!! - País Valenciano, per a que s´acostumen-, lluiteu per ell!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home