08 de novembre 2006

L'ABUNDÀNCIA I LA GENEROSITAT

El principal problema per un negociador és conèixer els límits que s'ha fixat l'altra part. Quedar-se curt significa un benefici extra per a l'altre i passar-se'n, trencar la negociació. Conèixer els límits als que hom s'enfronta sol ser bastant difícil, però en parlar del pacte EU-Bloc, les limitacions son transparents.

UNA PRECIPITACIÓ

En el cas dels nacionalistes, el límit està en el tercer diputat per Alacant i EU té motius de sobra per saber que si ofereix menys no hi haurà acord possible.

Un dels errors comesos en l'inici de les negociacions fou que el Bloc va ensenyar massa prompte les seues cartes i va plantejar com a última oferta l'exigència de tres diputats abans d'hora. Això, és possible que animara EU a retallar la seua proposta.

El fet és que si Esquerra Republicana haguera acceptat el número tres d'Alacant que li oferia EU, el pacte amb el Bloc ja seria completament impossible.

UNA RELLISCADA

La proposta d'EU d'oferir el número tres d'Alacant a un independent pròxim al Bloc fou una relliscada i es va presentar de forma maldestra, com hem analitzat més d'una vegada en aquest blog. Per exemple en Indepen...què, Diplomàcia vaticana i Ha nascut una estrella.

En aquest blog també hem intentat demostrar, per exemple a L'escletxa, que la proposta de cedir el lloc en litigi a un independent era tan contrària als acords del Consell Nacional d'EU com oferir-li'l directament al Bloc.

UN PACTE INOFENSIU

Ahir assenyalàvem que el compromís manifestat per Glòria Marcos de reobrir les negociacions podia ser una simple estratagema per no quedar com la mala de la pel.lícula. Naturalment, aquesta possibilitat existeix. I tant que existeix!.

Curiosament, la situació, pel que fa al pacte, és millor ara que abans de l'assemblea d'EU. D'una banda, perquè el sector majoritari ha eixit enfortit i l'abundància afavoreix la generositat. D'altra, perquè EU ja té confeccionades les seues llistes electorals i sap de bestreta quina serà la correlació de forces entre nacionalistes i no nacionalistes en el futur grup parlamentari. Que segurament és del que es tractava.

En aquestes circumstàncies, l'acord té alguna possibilitat real. Son les coses que té la política: que guanyen els que suposadament estan menys interessats en el pacte i el resultat és que és més fàcil aconseguir-lo. Segurament perquè, en clau interna, es transforma en inofensiu.

10 Comments:

At 12:47, Anonymous Anònim diu...

L'ACORD JA AQUESTA AQUI

Us torno a repetir que el pacte ja aquesta fet, deberiais de relaxar-vos una mica.

Companys, no preocupar-se tant pels pactes i acords electorals, al final tan aviat es reuna el nou Consell Polític de EUPV i tri la seva permanent, Gloria Marcos proclamés el tan desitjat pacte EUPV-BLOC-Els VERDS. I tots tan feliços, era qüestió de temps i de demostrar qui mana ací.

 
At 16:46, Anonymous Anònim diu...

En quin idioma escrius?

 
At 18:31, Anonymous Anònim diu...

Tranquil, és un d'eixos del internacionalisme proletari salvavides.
Voleu dir que paga la pena començar de nou?

 
At 20:04, Anonymous Anònim diu...

Que en quin idioma escriu? En castellà (sense accents) i passat per un traductor autòmàtic a pèl.
La voluntat és molta però...
A més, tampoc hauria passat res si envia el comentari en castellà. No hem d'entendre's amb els 'compañeros'?

 
At 20:12, Blogger CapTallat diu...

Doncs si, no passa res per fer els comentaris en castellà.

 
At 21:28, Anonymous Anònim diu...

Ni en castellà, ni en valencià. Avuí sembla que ningú no té res a dir. Segurament per no repetir-se. La veritat és que no sé que és el que vol negociar EU i el Bloc perquè tot el peix està venut. Ara, el que cal és que tanquen l'acord. I per això només cal un parell d'hores. O deu, que més dona. El peix està venut però cada dia que passa fa més pudor.

 
At 09:46, Anonymous Anònim diu...

Que hi ha algú? Aló-Aló. Des de la terra als que estan a la lluna! Em senten? Aló-aló!
Que diu el BLOC que si encara no s'han enterat que no hi haurà pacte sense que l'1 per Castelló siga del BLOC.
Em senten? aló-aló ?

 
At 20:49, Anonymous Anònim diu...

No es pot tornar sempre al principi de la negociació o no s'acabarà mai.

 
At 09:03, Anonymous Anònim diu...

al principi? el problema és que els negociadors del bloc van cagats de pot, però mai no han acceptat perdre la capçalera de Castelló, conscients que és el que va acordar el Consell Polític i que si no van amb eixe acord els hi tombaran el pacte.
La por no els permet dir en veu alta el que diuen en veu baixa, però mai no s'ha acceptat perdre la capçalera per Castelló.

 
At 18:17, Anonymous Anònim diu...

Home, és lògic que fins que s'arribe a un acord no renuncien a cap de les seues pretensions. Però la gent del BNV que vulga el pacte sap perfectament que no poden aconseguir el número 1 per Castelló, igual que saben que si hi ha pacte trauran com a diputat al número 2.
Alló preocupant no és això, sinó les maniobres dilatòries per part del BNV i la seua insistència en substituir la negociació per les declaracions. Per aquest camí no anem a anar a cap lloc.
En tot cas, en EUPV ja tenim les nostres propostes de capçaleres (Gloria, Mónica i Marga per València, Lluis Torró per Alacant, Marina i Carles per Castelló) i podem encoratjar al nostre electorat a votar per elles, en defensa del territori, de la cultura i de la gent treballadora del País Valencià. Amb pacte o sense pacte.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home