07 de novembre 2006

ENTRE L'ATZAR I EL CORTE INGLÉS

L'únic luxe que no pot permetre's un negociador experimentat és alçar-se de la mesa de negociació abans que els altres. Quan fracassa un pacte, s'ha de fer la impressió que els culpables són els demés. És de manual. I eixe manual, com no podia ser d'altra manera, el coneixen a EU. Ho recordem perquè les darreres declaracions de Glòria Marcos són molt ambivalents. Igual serveixen per pensar en un últim intent d'aconseguir un acord, que per donar-li un bon soterrar i culpar els nacionalistes del seu fracàs.

Diu Glòria Marcos al Levante que "el tres d'Alacant es consensuarà amb el Bloc, quasi amb total seguretat". Ja no parla d'independents, i això és bo. Coneix la postura del Bloc i tanmateix conclou que l'acord es farà amb quasi total seguretat. I això també és bo. Però està parlant del consens sobre un escó que en bona lògica correspon al Bloc, cosa que implica que ha de ser el Bloc qui s'acoste a ella i no ella al Bloc. I això desvirtua el sentit del terme consens.

Afirma que ara és el moment de parlar de programa. Això és bo perquè significa que el pacte està viu i perquè dona a entendre que el problema del repartiment d'escons és pot esmenar. Però també és cert que en l'informe realitzat per la comissió negociadora d'EU es reconeixia que no hi havia cap discrepància en les línies bàsiques del programa. En aquestes circumstàncies és raonable preguntar-se si el que pretén EU és buscar una justificació ideològica per adornar el soterrar amb una aureola més presentable que una simple disputa per un escó. I això, és roïn.

Glòria Marcos fa una aposta per la discreció. I això és bo. Però tenint en compte l'alegria en què ha parlat fins ara, també pot ser una forma d'aparentar que es fa alguna cosa per dissimular que no es fa res. I això, és dolent.

La coordinadora d'EU es posa nadalenca a l'hora d'afirmar que el pacte hauria de tancar-se "abans de menjar-se els torrons" i convocar el referèndum "abans de la Grossa de Nadal" i això és bo perquè Nadal té molt bona fama. Però també sabem que la Grossa és fruit de l'atzar i que l'esperit nadalenc és un discurs fofo del qual treu més profit El Corte Inglés que l'esquerra. I això és sospitós.

9 Comments:

At 12:24, Anonymous Anònim diu...

ÚLTIMA HORA XIXONA!!!
Revolta a les fàbriques de torró

Els comités d'empresa de les principals factories torroneres han encetat hui una revolta a la que s'ha afegit el gruix de les plantilles.

La revolta, amb barricades que impossibiliten l'eixida dels camions distribuidors de totes les marques de torró, no afecta a la producció, que es va emmagatzemant amb tota normalitat en magatzems i garatges particulars de la població.

Segons els líders de la revolta, les paraules de la coordinadora d'EU, Glòria Marcos, de que el pacte amb el BLOC s'ha de tancar abans de menjar-se els torrons, han posat en alerta tot el personal, que no vol ser culpable de res en cas que EU no li acabe cedint el diputat que correspon al BLOC. Per tant, "si la data límit és la de menjar-se els torrons, nosaltres posarem de la nostra part i no eixirà cap pastilla de torró fins que no es tanque el pacte".

 
At 17:02, Anonymous Anònim diu...

Molt divertit.
Bé, a banda de tancar l'acord sobre programa (que va restar pendent), per al número 3 d'Alacant EUPV va proposar a Vicenç Romans, un home pròxim al BNV (encara que no tingués el seu carnet) i amb molt de prestigi en l'àmbit del nacionalisme cultural i d'esquerres. Si cal parlar de noms, caldria saber quin nom proposa el BNV per tal de valorar-ho (a hores d'ara, cal recordar que les propostes d'EUPV ja estan sobre la taula, per tal de poder valorar la configuració global del futur grup parlamentari; que jo sàpia, fins ara solament es coneix la proposta d'Enric Morera per València, que a tothom el sembla molt bé que vaja de número 2 de la llista unitària).
De totes maneres, allò més important és la reanudació de les negociacions, i que amb discreció es cerquen solucions de consens. Així guanyarem tot. No solament EUPV i el BNV, sinó el conjunt de l'esquerra i el País Valencià (que, com va dir Fuster, "o serà d'esquerres o no serà").

 
At 17:24, Anonymous Anònim diu...

Però Rafa, què dius? Que la comèdia que intenteu escenificar ja no se la creu ningú! Que heu guanyat els qui no voleu cap pacte amb el Bloc, però no s'atreviu a dir-ho obertament per a no quedar com els responsables del fracàs.

 
At 18:10, Anonymous Anònim diu...

Rafa, l'examen que fareu al candidata proposat pel Bloc per a tres de la llista d'Alacant serà oral o escrit?. Cas de ser escrit: desenrotllarà algun tema o serà una prov tipus test?. Contesta.

 
At 18:18, Anonymous Anònim diu...

Com es pot garantir que ningú no li filtrarà l'examen el dia abans?

 
At 20:58, Anonymous Anònim diu...

En quin organ de direcció d'EU s'ha acordat oferir un lloc electoral a Vicent Romans?

 
At 08:22, Anonymous Anònim diu...

En la Comissió Permanent, encarregada de fer el seguiment de les negociacions, dins del marc d'allò aprovat pel Consell Nacional

 
At 09:45, Anonymous Anònim diu...

Que hi ha algú? Aló-Aló. Des de la terra als que estan a la lluna! Em senten? Aló-aló!
Que diu el BLOC que si encara no s'han enterat que no hi haurà pacte sense que l'1 per Castelló siga del BLOC.
Em senten? aló-aló

 
At 00:37, Anonymous Anònim diu...

Home, posats a fer examens, i per a cercar un candidat de consens, no sé quin examen de nacionalisme li voldran fer a Vicenç Romans, ex-president d'Escola Valenciana i ex-regidor del BNV.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home