01 de novembre 2006

EL PRIMO ZUMOSOL

L'Assemblea d'EU no deixa moltes portes obertes a l'optimisme. L'actual direcció, lluny d'acostar postures entre els diferents sectors i sensibilitats, ha cavat trinxeres. Glòria Marcos ha fet bandera de la crispació i s'ha recreat mirant com el pluralisme, que hauria de ser un bagatge per enriquir debats, s'ha convertit en una constant baralla interna fofa de contingut. Es va presentar per a coordinadora general com independent en una llista que s'anomenava L'Esquerra Plural i ha acabat assumint el paper de primo Zumosol del sector més dur del PC.

Per aquest motiu resulta tan revelador que fins i tot els comunistes més recalcitrants li hagen girat l'esquena quan ha intentat ser proclamada candidata a la Generalitat abans que es vote la nova direcció d'EUPV i que s'elaboren les llistes electorals. I és que el primo Zumosol ha acabat fent-se tan presidencialista que no és d'estranyar que acabe reivindicant la corona de l'imperi austro-hongarés.

De res servirà un pacte EU-Bloc si posteriorment no es tradueix en un altre pacte amb el PSPV. I resulta aborronador pensar que Gloria Marcos siga l'encarregada de bastir els dos acords. Ja sabem que no es tracta de decisions personals, però tampoc es pot negar que les aptituds personals ajuden a enfonsar o fer viables les negociacions.

Tancar una etapa i obrir-ne un altra. Mirar al futur i deixar rèmores. Eixa és la solució. Hui, dia de difunts, és un bon moment per rememorar les paraules de Jesucrist: "Deja a los muertos que entierren a sus muertos; tú, ve y anuncia el reino de Dios". Que, com tothom sap, està al Palau de la Generalitat.

10 Comments:

At 13:44, Anonymous Anònim diu...

Tot i reprobar el comportament de Marcos una profunda errada al final ha rectificat això és l'important. D'altra banda Pasqual Mollà ja fa temps va llançar el el globus sonda de càrregarse el referèndum, pel que fa al possible pacte en el Bloc, una cosa que també està als estatuts d'EUPV la gent se'l tirà damunt i no tornà a parlar del tema. Dissortadament és estrany el dirigent que no mire de cometre cacicades per arribar o mantindre's en el poder. Amb tot jo done suport a Glòria marcos Crec que és punt mig entre las dos orillas de Anguita y els servilisme de LLamazares i ICV ens vers el PSOE. I ja se sap que si un està en el mig li cauen galtades dels d'un costat i dels de l'altre.Jo personalment i coneixent el sentiment majoritari dels militants d'esquerra unida contra el pacte haguera fet un referèndum respecte de si aenm en solitari o explorem la possibilitat d'un pacte.I si guanya el concòrrer en solirai fer-ho així parlar clar i no ser objecte 'este bomvbardeig mediàtic perquè faça el que faça EUPV perdrà molts vots i si pactem fins i tot militants . A EUPV se li pot demanar que pacte però no que se suicide com a organització i és el que intenta Marcos però és molt complicat tot plegat.

Una abraçada a tots

 
At 14:15, Anonymous Anònim diu...

Si, com diu "Fabio", fora cert que la majoria de la militància d'EU està en contra d'un pacte prelectoral amb el Bloc, jo també pense com ell: EU va a perdre molts vots perque tot este espectacle que estan donant uns i altres té un gran cost en forma de desgast i pèrdua de credibilitat. I que ningú no s'enganye. A mi no m'agrada gens res d'això. Primer perque debilita l'esquerra. I segon perque posa més car (si nó impossible) tirar al PP de la Generalitat.

Una altra abraçada.

 
At 14:35, Anonymous Anònim diu...

Segons Fabio, si una part important d'EU no té gens clar el pacte, a què recollons estem jugant? Estem perdent, tots, un temps preciós per a bastir una alternativa atractiva. Al final, si el que no es vol és el pacte (just, no posant el peu al coll), que s'aclarisca ja perquè cada força faça marxa. Estic segur que a pesar que mediàticament el Bloc com a organització està pel pacte, entre la militància, les ganes d'amigar-se amb EU no són absolutament boges. Ni de bon tros.
A més, si a EiP li tornen a fer el llit els 'seus', que s'ho faça mirar. Potser és l'hora de deixar de ser el corrent nacionalista d'EU i ser un corrent d'esquerres amb bona força i pes en el BLOC. Seria per pensar-s'ho, no? O hi ha poretes de perdre el poc espai institucional que tenen? No es tractava de fer País?

 
At 17:07, Anonymous Anònim diu...

Ja hi ha hagut damunt de la taula un primer problema per al tàndem PC-Glòria Marcos. Si no hi ha pacte amb el BLOC les enquestes diuen que a valència EU en pot traure dos o tres diputats. Si ha d'entrar algun verd, per no perdre fins la camisa, què li oferiran el 4t per València? Per tant, ara els del PCE, que tant han parlat de pluralitat, no tenen garantida la presència de la seua secretària general com a diputada amb el que queda per ploure dins d'IU i EUPV.

 
At 21:00, Anonymous Anònim diu...

Fabio, no sigues faba.
EiP ha proposat que el referndum es faça tant si la direcció d'EU dona suport al pacte com si no, per coneixer l'opinió real de l'organització que ara està segrestada pels que diuen que és majoritàriament contraria.
Això és fals i es l'argument de G. Marcos per carregar-se l'acord i no fer referendum.
Ja coneixem la seua democràcia.
No ho has vist ara?.

 
At 21:14, Anonymous Anònim diu...

És una notòria manipulació personalitzar en Gloria Marcos la proposta d'elegir primer la candidatura a la Presidència de la Generalitat. Els Estatuts deixen oberta aquesta possibilitat per tal com solament indiquen que l'Assemblea ha d'elegir tant aquesta candidatura com les candidatures autonòmiques, però no indiquen l'ordre. La proposta que es va presentar no tenia un sentit presidencialista, sinò que s'orientava a reforçar la coherència de les candidatures autonòmiques en el marc d'una doble pluralitat, interna (pel sistema proporcional d'elecció) i externa (pel previssible i dessitjable pacte) i evitant que aquesta doble pluralitat distorsione la posició majoritària que aprove l'Assemblea d'EUPV.
Finalment la proposta es va retirar per acord dels components de la majoria en la Permanent. De cap manera va ser un "desmarque" del PCPV respecte de Gloria Marcos: els representants del PCPV i dels independents nucleats per Gloria van estar d'acord en presentar la proposta, i també van estar d'acord en retirar-la.
Entenc que els promotors d'aquest blog, en coherència amb la seua ideologia, militen activament en contra Gloria, però haurien de ser més prudents enlloc de fer afirmacions aventurades. Afirmacions que, per altra banda, previssiblement reforcen la posició de Gloria Marcos en l'Assemblea d'EUPV, que elegirà a la seua direcció per a desenvolupar la política d'EUPV, no per a propiciar la submissió davant el PSOE o alguna altra força política.

 
At 23:20, Anonymous Anònim diu...

Avore anonimous anem a pams. En primer lloc no he dit que EiP s'haja manifestat en contra del Referèndum entre altres coses perquè si ho fes Pasqual Mollà no guanyaria la coordinació ni en un miler d' anys. He dit que Pasqual ho va deixar caure i després no va insistir en la proposta. En segon lloc el consell nacional ha fet una proposta de pacte al Bloc si este l'accepta hi haurà si no doncs no n'hi haurà no es tracta de que la direcció vullga o no pactar l'oferta està damunt la taula ara que parle el BLOC. En tercer lloc que és això de que l'opinió de l'organització està segrestada?. Si no fos perquè estic al si d'EUPV fins i tot m'ho podria creure com tantes i tantes falsedats ( Rafa Pla ha posat un gran exemple), manipulacions i judicis de valor que es presenten com a fets objectius que apareixen als diaris al servei del PSOE que desinformen interessadament.
Sóc militant de base d'EUPV i he expressat la meua opinió participant en l'elecció de delegats de la meua comarca en la qual per cert de 21 delegats a triar 17 anaren a parar a llista que donava suport a GLoria Marcos, 3 a la de Pasqual Mollà i 1 delegat per a Bort. I per cert no sóc del PCPV sóc un independent com molts que donen suport a l'actual direcció d'EUPV.Jo personalment sóc partidari de concòrrer en solitari a les eleccions i haurà d'altres companys que voldran pactar amb el Bloc( Per cert encara no m'he trobat cap a banda de la gent d'EIP) decidirem democràticament en el referèndum perquè repetesc la nostra opinió no està segrestada la manifestem tan indirectament a través de l'elecció dels delegats com ho farem directament en el referèndum.

Una abraçada a tots

PD:Per cert quan BNV va dir no a entrar en l'Entesa al 2003 governant el PP tant al PV com a Espanya perquè els eixin els contes electorals no recorde cap campanya de despretigi com la que està patint la direcció EUPV en estos moments als mitjans de comunicació.

PD:Rafa intenta que publiquen al Levante o altre diari explicació que has fet ací sobre el que ha passat en la permanent

 
At 00:26, Anonymous Anònim diu...

Rafa no he entés res de res del que dius. Jo entenc el que diuen els diaris,però no el que tu dius. Dir que els Estatuts "indiquen que l'Assemblea ha d'elegir tant aquesta candidatura com les candidatures autonòmiques, però no indiquen l'ordre" semba una presa de pèl. Par a què està la lògica?.Tothom sap que primer es caga i després es torca el cul encara que no estiga escrit en cap lloc. Clar que tu eres capaç de justificar l'ordre contrari amb els Estatuts en la mà.

 
At 10:45, Anonymous Anònim diu...

Rafa t'han vist.
És que defenses que una part d'EU no forma part d'EU?
Si ho penses el que has de fer és proposar la seua explulsió i no trampes estatutàries per distorsionar la realitat d'EU. Ja sabem que no t'agrada pero cal assenyalar que cap dels ex-secretaris generals de la història del PCPV comparteix les teues postures.Tu continua matant que finalment quedaràs a soles.

 
At 14:38, Anonymous Anònim diu...

Els Estatuts d'EUPV fixen com una funció de l'Assemblea "Elegir les candidatures electorals autonòmiques i elegir a la persona candidata a la Presidència de la Generalitat". No es pot deduir simplement per "lògica" que s'elegeix abans. En IU primer l'Assemblea Federal va elegir a Gaspar Llamazares candidat a la Presidència del Govern i després IU de Madrid va elegir a la resta de la candidatura per a la seua circumscripció. També es podia haver fet a l'inrevés: que cada organització federada elegís les seues candidatures, del primer al darrer, i que després un òrgan federal elegira d'entre els caps de candidatura al candidat a la Presidència de Govern (que, per cert, no sé per quina raó hauria de ser sempre el de Madrid). Finalment, en EUPV ho anem a fer més o menys així: primer les candidatures provincials, i després escollir entre els caps de candidatura per a la candidatura a la Presidència de la Generalitat. Però també es podia haver fet a l'inrevés, com en IU. Pot optar-se per una u otra forma per raons polítiques o de consens (com finalment s'ha fet), però no per "lògica".

I per cert, jo no vull que ningú es vaja d'EUPV. Tot el contrari, el que voldria és que totes les forces d'esquerres s'integraren en EUPV, i així no tindriem conflictes sobre qui va el 3r o el 4r per Alacant, per exemple: en absència de consens, un sistema d'elecció escrupulosament proporcional com el que utilitza EUPV ho decidiria democràticament. Com malhauradament aquesta no és la situació, hem de fer "mangas i capirotes" com a conjugar la pluralitat interna i la externa.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home