02 de novembre 2006

QUÉ HITO LOS BOADILLITOS !!!!

Tot Espanya parla de la gran revelació de les autonòmiques catalanes: que el partit de Boadella ha aconseguit tres escons amb el 3'04 per cent dels vots. Si s'haguera presentat al País Valencià no n'hauria aconseguit cap. Ja veuen: Ciutadans-Partit de la Ciutadania ha sigut saludat com un orgasme democràtic pels mateixos que al País Valencià defensen la barrera del cinc per cent com una de les essències pàtries.

3 Comments:

At 13:44, Anonymous Anònim diu...

El que passa és que ací l'espai que representa aquesta colla ja està ben ocupat.
En el que em fixe és el fet que aquells, amb 89.567 vots (3%) a tot Catalunya i 78.307 vots a la demarcació de Barcelona (3,5%) tenen 3 diputats. Això sí que fa enveja! I ací barallant-nos per donar 2 o 3 llocs a una força que en tingué el 2003 114.122 es va quedar fora. Molt d'estar a favor del 3% i després s'usa, siblil·linament, per negar el pa i la sal al Bloc. Que es pacte, si cal, però des del respecte no amb imposicions!

 
At 14:04, Blogger CapTallat diu...

Pensar que C's hagen aconseguit representació tan sols gràcies a una barrera electoral més democràtica, em sembla, és una anàlisi un tant esbiaixada. Jo crec que han aconseguit accedir al parlament simplement perquè la participació electoral ha estat molt baixa, i quan les democràcies s'aflebixen és quan es prenen més força els el·lements més autoritaris o populistes, com ho és eixe partit, populista, lerrouxista i espanyolista.

 
At 23:44, Anonymous Anònim diu...

Sí, captallat, però sense una tanca democràtica no haveren entrat. És el 3% el que els deixa passar, no ho oblides. De la mateixa manera que al PV és el 5% (a nivell autonòmic i no per circunscripció) el que evita que, al menys, 2 forçes polítiques es quden sense representació.
Ademetent, també el teu anàlisi que el populisme atrau quan el sistema perd credibilitat.
I no ho oblidem: ens passarà a nosaltres en el 2007 amb dos partits, i ho avance ja: el partit dels porros duplicarà vots i Coalición Blavenciana que tirarà fora definitivament UV.
La Maedéu escolte les nostres pregàries i Sant Josep intercedixca per evitar que els "fumetes" no dónen alguna sorpresa.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home